Nagyszombat - Húsvét vigíliája

 Image 0001 -1Krisztus feltámadt, alleluja!- ez minden húsvét üzenete. Ennek megünneplésére gyűltünk össze nagyszombat estéjén.

Mikor a nap már lemenőben volt, Plébániatemplomunk körül ismét zizegni kezdett az image-0004élet. Az altemplomnál gyülekeztünk. Tűzszentelés és a húsvéti gyertya „elkészítése” után körmenetben vonultunk a templomba. A templom megtelt apró, pici mécsesek ringó lángjának fényével, és a húsvéti gyertya, mint „tűzoszlop sugárzó fénye” vezetett be bennünket ennek a titokzatos éjszakának mélységeibe.

A templomban ünneplők küzdve a testi fáradtsággal, de a lélek örömével zengték újra a Dicsőséget Istennek. Pár nap hallgatás után zengett a templom az ének és zenekar csodálatos hangjától. Dankos Attila orgonaművészünk és „kis” csapata nagyon kitett magáért. Énekük bennünket is az égbe emelt.

image-0013A szentmise végén körmenetben vittük meg a feltámadás örömét a körülöttünk élőknek.

Visszatérve a templomba Isten áldását kértük azokra az ételekre, amelyeket húsvét reggelén akarunk elfogyasztani.

Hálásan köszönjük az énekkar,a minisztránsok rengeteg fáradtságát, áldozatát próbákon és az ünnepségeken. Köszönjük a díszítők gondosságát, hogy méltó hajlékban ünnepelhetjük. ÉS hálásak vagyunk a Polgárőrségnek, akik biztosították, hogy az ünnepünk zavartalanul teljen.

Isten áldásában gazdag, a föltámadás örömében boldog húsvétot kívánunk mindenkinek!