"Itt van május elseje!" - Zarándoklattal ünnepeltünk

Itt van május elseje! – azt gyanítom, sokan furcsállva néznek ránk, hogy miként hangzik image-0010ez egy pap, hívő szájából. Talán az ének szerzői is hüledezve olvasnánk honlapunkon ezeket a sorokat.

De most már hagyomány lett Egyházmegyénkben, hogy május 1-jén útra kelünk és zarándoklatra indulunk. Így volt ez idén is. Ezúttal Szentgotthárdra mentünk, pontosabban Rábakethelyre és Zsidára, hogy köszöntsük az egy éve boldoggá avatott Brenner Jánost.

Reggel 8 órakor indultunk majd egy busznyi hívővel. Egerszeget elhagyva közös imába kezdtünk és még a kilométerek is gyorsabban fogytak.

Imádkozva, énekelve érkeztünk meg Rábakethelyre, ahol buszról leszállva gyalog indultunk neki, hogy végigjárjuk Brenner János atya életének utolsó útját.

A kápolnához érve már szép számú hívő sereg gyűlt össze. Ment a ráhangolódó műsor. Miután megtaláltuk helyeinket, örömmel kapcsolódtunk bele a közös imákba.

Szentmise, találkozások, Áhitat Brenner József atya vezetésével és mesélt János atyáról, Májusi litánia, Olyan programok, amelyek mindenkinek kellő alapot adott, hogy töltekezzen. Szabad programok közül volt, aki ellátogatott arra a helyre, ahol János atya holttestét megtalálták. Emellett volt lehetőség Szentségimádásra, kegytárgyak vásárlására.

Gyönyörű, napsütéses időben sokak éltek a lehetőséggel, hogy a Karitász által készített hűsítőből fogyasszon.

A programok végeztével mindnyájan boldogan indultunk útnak, hogy otthonainkba visszatérjünk. Buszunk útja során még egyet megoszthattuk szerzett élményeinket, volt közös ima, ének, majd az Irgalmasság rózsafüzérével zártuk napunkat.

Köszönjük mindenkinek az áldozatát, aki vállalta zarándokutunk minden kihívását!