Bérmálás 2019

Miközben máshol még csak várják pünkösd ünnepét, plébániánk át is élhette, milyenimage-0003 nagy ajándék, hogy vannak, akik ma is megkapják a Szentlélek ajándékait.

11 tanuló fiatalunk részesült a bérmálás szentségében és 6 katekumenünk jelentkezett arra, hogy kéri mindhárom beavató szentséget, vagy  ezek valamelyikét.

Nap közben ragyogó időjárás segített bennünket, hogy készüljünk, hangolódjunk a délutáni ünnepségre. Nagy izgalommal vártuk püspök atyát a plébánia épületében, ahol közvetlen beszélgetésben találkozhatott a katekumenekkel és fiataljainkkal.

A szentmise szertartása a szentségfelvételek miatt egy kicsit másabb, mint a megszokott, de talán éppen ettől szebb, felemelőbb, érdekesebb.

Egy szentmisére általában mindenki készül valamit. Ezek a katekumenek és fiatalok hónapok óta készültek, várták ezt a napot, ezt a szentmisét. Nem volt hiábavaló az idő és energia, amelyet rá szántak.

Komolyan vették már a felkészülést is. Ahogy teltek a hetek, egyre inkább éreztük, hogy nem felesleges információdömpingre van kihegyezve a készület, hanem közösséggé formálódás, elmélyülés, egy-egy témáról való gondolkodás a cél.

És most, az ünnepen megható volt látni, milyen lelkülettel vannak ott, akiket eddig készítettünk. Katekumenek és hittanosok szép összképet adtak a fejlődő és érett hitről, arról, hogy ajándék, ha valaki vallásos környezetben nőhet fel és a is kegyelem, ha valaki felnőttként rátalál Istenre.

Köszönjük a szülőknek, akik életet adtak a fiataloknak és engedték, segítették őket a vallásos életbe való bekapcsolódásba!

Köszönjük mindazok segítségét, akik részt vettek a bérmálkozók felkészítésben!

 

Képrendelés: Mindazok, akik személyesen érintettek az eseménnyel kapcsolatban, a részükre készült fényképek a következő honlapon tekinthető meg és adható le rendelés:

https://simonicspeter.hu/?page_id=32567

A belépési jelszót a plébánián a bérmálkozottak és hozzátartozóik kaphatják meg!