Jó Pásztor vasárnapja - vendég papnövendékek plébániánkon

image-0003Kelemen Dávid és Patocskai Gergely papnövendékek érkeztek hozzánk a győri szemináriumból.

Húsvét 4. vasárnapjára tanúságtevő alkalomra jött el Dávid és Gergely, akik szentmisében tettek tanúságot arról, miként élik meg annak csodáját, hogy Isten az életükbe belépett, meghívta őket a keresztény életre és a papi élet szolgálata által kívánják megszentelni Isten szent népét.

Már szombaton délután megérkeztek és az első „bevetésük” a bérmálási szentmise volt. Este „Zalaegerszeg by night” keretében megtekintették Zalaegerszeg belvárosát, Bejczi Bence papnövendék kalauzolta őket.

Késő este a nap élményeivel térhettek nyugovóra a plébánián. Vasárnap ellátogattak  a bazitai szentmisére, hogy találkozhassanak az ott élőkkel is.

A délelőtti szentmisében megtapasztalhatták, milyen jó érzés az, amikor megtelik a plébániai nagy templomunk. Szentmise után részt vettek egy gyermek keresztelőjén, átélhették, hogy számszerűen miként gyarapszik kis közösségünk.

A szomszédos Mária Magdolna Plébánia lelkipásztoraival költöttük el ebédünket, amolyan „pásztorok találkozóját tartva”. Megtekintettük a Mária Magdolna templomot és a Jézus Szíve ferences templomot. Kilátogattunk az Azáleás völgybe és a TV-torony nyújtotta panorámában is gyönyörködhettünk. És ellátogattunk a Gébárti-tóhoz is, ahol nem csak a természet szépségében gyönyörködhettünk, hanem megtekintettük a Makovecz-tervek alapján épülő kápolnát.

Az esti szentmisén Bejczi Bence kispapunk tanúságtételét hallgathattuk meg.

Élményekben gazdagon, hivatásukban megerősödve térhettek „haza” szemináriumukba vendég papnövendékeink. Jézusnak, a Jó Pásztornak kegyelme segítse őket hivatásuk bontakozásában!