Elköszönés Bejczi Bencétől

image-0005Közel 4 hónapot töltött plébániánkon Bejczi Bence papnövendék, hogy gyakorlati tapasztalatokat szerezzen teológiai tanulmányai mellé.

De most neki is elközelgett a vakáció ideje. Vizsgáit letéve elköszönt egy időre a főiskolai tankönyvektől és most elköszönt plébániánktól is.

Különleges, ajándék időszak volt az elmúlt 4 hónap plébániánk számára, hogy gyakorlati időszakát tölthette nálunk Bejczi Bence papnövendék. Hálásan köszönjük mindazt a segítséget, amelyet plébániánkért és személyesen nekem is segített!

Miközben én magam is ismerkedem a plébániai élettel, hiszen egy éve sincs, hogy itt vagyok, különleges kihívás volt, hogy miként segíthetünk egy papnövendéket abban, hogy reális képet alakíthasson ki magában a plébánián folyó munkáról, az itteni életről. Meggyőződésem, hogy nagyon jó helyen volt. Ha nem is miattam, de amiatt, hogy programokban, feladatokban bőséges repertoár kínálkozott. Nagy segítség volt, hogy a sekrestyési szolgálatból is kivette részét. Közvetlen és nyitott stílusával sokakkal közvetlen kapcsolatot tudott kialakítani rövid idő alatt. És emiatt is sokak szívében jó emlékként marad meg az ő ittléte. Isten áldása kísérje életét és szolgálatát!