Véget ért a hittantábor

image-0010Június 24-28 között rendeztük meg plébániánk hittanosainak idei hittantáborát. Ezúttal Szentgotthárdon töltöttünk el majd egy hetet, hogy Istennel és embertársainkkal való kapcsolatunkban megerősödjünk hitismeretekben gazdagodjunk és maradandó élményeket szerezzünk.

Tótmárton Juci óvónő és Endrédiné Fekete Ági hitoktatók vezetésével, lelkes fiatal felnőttek támogatásával vágtunk neki a nagy kihívásnak, hogy 43 fővel tartalmas hetet töltsünk el Szentgotthárdon.

A résztvevő hittanosokat négy csoportba osztottuk be, amelyeket 2-3 középiskolás/egyetemista korú fiatal vezetett.

A heti programban volt rengeteg játék, lelki program (imádság, éneklés, szentmise, szentségimádás), kiscsoportos beszélgetések, strand a máriaújfalui Hársas tóban és a városi termálban, csillagászati bemutató előadás és a csillagos ég csodálata.

Az ebédet a helyi menzán kaptuk, reggeliről és vacsoráról magunk gondoskodtunk, jobban mondva jótevőink gondoskodtak arról, hogy legyen mit az asztalra tennünk! Köszönjük!

Az alábbiakban a táborozók vallanak arról, miként élték meg a programokat:

Tóth Dávid: „Ez a tábor nekem nagyon tetszett, nagyon bejött. Az tetszett a legjobban, amikor mentünk a termál parkba, és a mise. Mert a misén mindig olyan jó dolgokat csináltunk. És még az, amikor lementünk a tóhoz gyalog.”

 Boros Balázs: „A legjobban az tetszett, amikor elmentünk a termálba és lecsúszhattam a sárga csúszdán. És még a kirándulások is tetszettek.”

Horváth Dénes: „minden misén ministráltam, nekem tetszett.”

Kristovszki Anna: „A legjobban tetszett a hittantáborban a bátorságpróba, meg tetszett a szentmise, mert énekeltünk és én szeretek énekelni.”

Tóth Anna Virág: „Nagyon tetszett, hogy lecsúszhattam a sárga csúszdán. És az, hogy összebarátkozhattam az Abigéllel. És hogy előadtuk az okos Zsuzsi történetét.”

Rakos Barnabás: „A kirándulás és a szentségimádás tetszett legjobban ebben a táborban. Mert szép volt.”

Karamán Márk: „Ebben a táborban csoportvezető voltam. Legjobban az tetszett, amikor a termálban voltunk és amikor elsétáltunk a tóhoz egy nagyon szép erdőn keresztül. Remélem, hogy a táborba jövőre is el tudok jönni! Most már ez a harmadik alkalom, hogy itt lehetek. Lelki programok közül a szentségimádás nagyon tetszett, az kifejezetten jó volt.”

Nagy Tamara: „A legjobban az tetszett, amikor a kiscsoportoknak színdarabot kellett előadniuk. Mindenki megmutathatta a színészi vénáját, és azt a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki nagyon élvezte. Lelki programok közül a szentségimádás nagyon szép volt. Mindenki nagyon értelmes, szívből jövő dolgokat mondott. Nagyon sok törődést és figyelmet kaptam a táborban mind a felnőttektől, mind a kisebbektől.”

Deák Vali: „Tetszett a tábor hangulata és légköre, hogy a gyerekeknek volt szabadidejük, hogy játszhassanak, mégis voltak lelki programok. Minden úgy volt igazítva, hogy legyen egy kis pihenő, egy kis játék. Utána megint lehetett valami lelki programon részt venni. Nagyon jó volt, hogy kis csoportokra voltak osztva. Így sokkal jobban meg tudtak nyílni, összeszokott az a kis társaság. Mire a szentségimádás volt, addigra mindenki megmert szólalni, el tudta mondani a saját kis imáját, nagyon jó gondolatok születtek.

Nekem személyesen is mindig ad valamit a tábor. Azt veszem észre, hogy mindig feltöltődöm. Sokkal szívesebben segítek másokon. Otthon nem szívesen mosogatok, de itt sokkal szívesebben álltam neki 40 gyerek után elmosogatni. A közösségben jó élményeket élünk meg. Meg tudjuk tapasztalni a Jóisten szeretetét.

Nem volt nehéz beépíteni a nyárba a tábort, mert pont végeztem a vizsgákkal, még nem dolgozom. Abszolút jó volt az időpont. A gyerekeknek vége a tanításnak, de még nem széledtek szét, és nekünk, segítőknek is optimális volt.”

Vass Ákos: „Csoportvezetőként segítettem a saját csoportom tagjait. Kedvenc programom a túra volt a Brenner kápolnához és a Hársas tóhoz, ahol aztán fürödtünk egyet. Majd a „tűző napon” hazasétáltunk. Jól éltem meg ezt a tábort, szerintem az elmúlt évek egyik legjobb tábora volt. Személyesen is sokat adott nekem a tábor: az érettségi fáradalmait itt tudtam a legjobban kipihenni, otthonról, az ottani közegből kiszakadva. És sokat fejlődtem a gyerekekkel való kapcsolatomban is.”

Bakon Bence: „Csoportvezetőként egy csapat kicsivel kellett foglalkoznom. Nagyon élveztem, mert nagyon jó új tapasztalatot adott nekem, mert még sohasem kellett ennyire fiatalokra figyelnem és komolyabb dolgokról beszélgetnem. Pozitívan csalódtam, hogy ilyen kis gyermekeknek is voltak nagyon jó gondolataik. Emellett volt elég lehetőségem másokkal is rengeteget beszélgetni.  Személyesen azt adta a tábor, hogy sok problémáról el tudtam feledkezni, nem kellett velük foglalkoznom.”

Radics Ádám: „Eléggé jó volt! A bátorságpróba az nagyon tetszett. Misére nem szoktam járni, de most elég jók voltak. Szereztem új barátokat is. Jól éreztem magam!”