Fatimai engesztelés - augusztus

Augusztus hónapban, Nagyboldogasszony ünnepének küszöbén ismét szép számmalimage-0004 jöttek össze a hívek a kertvárosi templomba, hogy engesztelő imádságokon és szentmisén vegyenek részt.

Ezúttal Stróber László atya volt a vendégünk.

Szinte megtelt a templom a helybéli hívekkel és a más plébániákról érkező zarándokokkal. Sokan elvégezték szentgyónásukat. A gyóntatásban ezúttal Nsgy Péter atya, Szeghy Csaba atya, valamint a szentmise kezdetéig Stróber László atya segédkezett.

A szentmisében László atya Máriát, mint hétköznapi ügyeinkben és a hitünk szempontjából is jó tanácsokkal bennünket segítő szentet állította elénk.

László atya kicsit sajátjaihoz is érkezett, hiszen hosszú éveken keresztül ő is járt a kertvárosba, mint a Mária Magdolna plébániához tartozó közösséghez. Sőt elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy 15 évvel ezelőtt megépülhetett templomunk.

Miközben sokak babérokat learatni jönnének hasonló helyzetben, addig László atya nem aratni jött, hanem most is vetni, ültetni. Alázattal és bölcsességgel. Köszönjük szeretetteljes, atyai jelenlétét, s hogy mindig jó pásztorként kíséri plébániánk életét!

Nap közben már-már úgy tűnt, hogy az eső megint elmossa a körmenetet, de estére az ég kitisztult, így kellemes nyári estében tudtunk körmenetet is tartani.

Következő hónapban Bodorkós Imre atya lesz a vendégünk Szentgotthárdról.