100. évforduló

image-0006A héten ünnepelt az egész ország. Több, mint 60 évvel ezelőtti eseményekről szóltak a hírek. De sokunknak az már csak történelem. Szinte elképzelhetetlen távolság. És ma még messzebbre kalauzol bennünket a történelem személete. Plébániánk egyik tagja, közeli szomszéd bácsi e hónap végén lesz 100 éves. El sem tudjuk képzelni, hogy mit jelent 100. életévet megérni.

Nagy öröm, hogy családja, szerettei és plébánia közösségünk körében ünnepelte meg Mihály László a 100. születésnapját.

Laci bácsi, aki minden héten és ünnepek alkalmával átballag a templomba, sokat mesél arról, hogy gyönyörködik közösségünk életében, hogy őt boldoggá teszi, amiként látja nemzedékek találkozását és harmonikus együttlétét. Mint egy nagy család esetében, plébániánknak sem volt kérdés, hogy  meg kell-e ülnünk ezt a születésnapi évfordulót. A kérdés csak az volt, mikor? Nagy öröm volt átadni Ferenc pápánk áldását és imádságát tanúsító emléklapot, miközben vastaps köszöntötte Laci bácsit.

Az ünnepi szentmisén részt vettek a térség önkormányzati képviselői, hogy Balaicz Zoltán polgármestert képviselve átadják jókívánságaikat és ajándékaikat az ünnepeltnek.Külön meglepetés volt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úr által aláírt oklevelet is átnyújtottak Laci bácsinak.

A városi televízió hírösszefoglalójában így számolt be az eseményről:

 https://zegtv.hu/hirado-12860/?video=dEmUb26JlrA