Húsvétvasárnap

image00023Húsvét vasárnap a Egyház az egész világon megismétli az első tanítványok ámulattal telt híradását: „Jézus feltámadt!” – „Valóban feltámadt, ahogyan előre megmondta!”

Húsvéti vigília

image00003Nagyszombat a gyász napja. Jézus most sírban fekszik egy nagy kővel elzárva.

Nagyszombaton egész nap lehetőség van imádságra a Szent Sír előtt. Ezen a napon készülődünk a feltámadás örömére. Ilyenkor betölti lakásainkat, családjainkat és szívünket a csend, amely segít Krisztus szeretetének-halálának titkában elmélyedni.

Információk a hétre - április 16.

Krisztus feltámadt!Információk a hétre április 16-án, Húsvétvasárnap.

Nagypénteki szertartások

Nagypéntek - 2017. április 14.Az Úr halálának napján, Nagypénteken sok lehetőség nyílt az elmélyülésre és a közös imádságra közösségünkben.

Nagycsütörtöki szentmise az utolsó vacsora emlékére

Nagycsütörtök - 2017. április 13.Nagycsütörtök este az utolsó vacsoráról, az Eucharisztia és az áldozópapság alapításáról emlékeztünk meg. A szentmisében a lábmosás szertartására is sor került, utána pedig közös imádságban virrasztott közösségünk.

Plébániai zarándoklat Rómába

image00001Plébániánk zarándoklatot szervez Rómába 2017.augusztus 7-12 között.

Virágvasárnap

image00034Az elmúlt vasárnap Virágvasárnap ünnepe volt, amellyel megkezdődik a Nagyhét. 

Fatimai este áprilisban

image00023Ebben a hónapban rendhagyó módon fatimai esténket április 7-én tartottuk a Nagycsütörtök miatt.

A nagyheti szertartások rendje plébániánkon

A nagyheti szertartások rendjeNagy szeretettel várjuk a Testvéreket nagyheti szertartásainkra, amelyek rendje az alábbiakban olvasható.

Információk a hétre - április 9.

Jézus bevonulása JeruzsálembeInformációink a hétre 2017. április 9-én, Virágvasárnap.

HEPP-szórólapok házaspároknak

HEPP-szórólapokPlébániánk házasságot megerősítő párkapcsolati programot (HEPP) szervezett azoknak a házaspároknak, amelyek szeretnék megerősíteni, illetve új alapra helyezni házasságukat. A program egyik elemeként elkészült ötféle szórólap, amely a házasság egy-egy fontos témájához ad segítségül pár gondolatot, igehelyet, grafikát, illetve forrást a továbbolvasáshoz.

Skrutínium

image00030Április 2-án a vasárnapi szentmise keretében részesült katekumen testvérünk a skrutínium szertartásában, amely a befogadás és kiválasztás utáni utolsó szertartás a  keresztség előtt. Imádkozzunk érte!

Egynapos plébániai zarándoklatok

Autóbuszos zarándoklatokMájusban plébániánk három egynapos zarándoklatot is indít, amelyekre folyamatosan lehet jelentkezni a plébánia hivatalban.

Információk a hétre - április 2.

Nagyböjt 5. vasárnapjaNagyböjt 5. vasárnapjának információi 2017. április 2-án.

Húsvéti Szent Három Nap liturgiája

7778075-4e9ab52098eb763dec9234ab27ddcbe8-wmA szokásos Fatimai délutánunk keretében 2017. április 7-én 17 órától a Húsvéti Szent Három Nap liturgiájáról szóló katekézis lesz, melyet Róbert atya tart.

Információk a hétre - március 26.

TavaszNagyböjt 4. vasárnapjának hírei 2017.március 26-án.

A Nagyheti szertartások rendje

easter-morningNagyheti szertartások rendje templomunkban

Megjelent a 2016-os Évkönyv

Évkönyv 2016A 2016-os évünket bemutató Évkönyv 2016 végre megjelent! Nagyszerű összefoglalót nyújt a kiadvány arról, milyen volt a tavalyi év itt, plébániai közösségünkben.

Plébániai bál április 29-én

Plébániai bálÁprilis 29-én, szombaton 19 órától már harmadik alkalommal rendezzük meg plébániai bálunkat a Mindszenty iskolában.

Információ az SZJA 1%-ával kapcsolatban

1% szeretetSzeretettel kérjük a Testvéreket, ne feledkezzenek meg személyi jövedelemadójuk kétszer 1%-ának felajánlásáról.