Információk a hétre - december 10.

Advent 2. vasárnapjaInformációk e hétre Advent 2. vasárnapján, 2017. december 10-én.

Adventi koszorúk megáldása

image00023Vasárnap, Advent első vasárnapján került sor az adventi koszorúk megáldására. Elkezdődött a várakozás Jézus születésére. Ettől a naptól kezdve hajnali misékre várjuk a kedves Testvéreket.

Koszorúkötés

2017. december 2-án, szombaton közösen készítettük el adventi koszorúinkat a kápolnában. A résztvevőknek idén is csak gyertyát kellett hozni, na meg jókedvet.

Képek alább megtekinthetők.dscn5919

Információk a hétre - december 3.

Advent 1. vasárnapjaAdvent 1. vasárnapjának információi 2017. december 3-án.

Vasárnap esti muzsika

image000032017. november 26-án az esti szentmise után  egy kis muzsikára várta a zenekedvelőket Dankos Attila. 

Szentségimádás

image00018A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkársága szentségimádási kezdeményezéséhez csatlakozott plébániánk is, amely során november 25-én, szombaton 17 és 18 óra között szerte a Kárpát-medencében katolikus hívők közös szentségimádást valósítottak meg. Zalaegerszegen plébániatemplomunk is helyszínt adott e nagyszerű kezdeményezésnek.

Egyórás szentségimádásra hívtuk a Testvéreket Krisztus Király főünnepének előestéjén a 2020-as 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve. Ezen az estén, bár különböző helyszíneken, de egy időben, együtt imádkoztunk azért, hogy az önmagát értünk is feláldozó és az Oltáriszentségben velünk lévő Krisztust felismerjük és egyre jobban szeressük.

Takarítás

image00004November 25-én délelőtt a Szent Márton Légió takarítást szervezett templomunkban illetve környékén. A szorgos kezeknek köszönhetően sok szemet, levél hulladékot sikerült összegyűjteni, valamint templomunk belsejei is tisztább lett .

Köszönjük a résztvevőknek az önzetlen szolgálatot!

Képek alább megtekinthetők.

Katekumenek befogadási szertartása

image00014November 22-én az esti szentmisében került sor plébániánk katekumenjeinek a befogadására.  
Ebben az évben négy katekumen készül a beavató szentségek vételére, valamint arra, hogy plébániai közösségünk teljes jogú tagja legyen.

A megható szertartáson katekumenjeink bemutatták mottójukat, valamint elmondták azt is, hogy miért ezt választották. Megkentük őket a katekumenek olajával, megkapták a Szentírást, valamint aláírásukkal hitelesítették a katekumenek anyakönyvét, mellyel most már hivatalosan is felvételt nyertek a katekumenek közé.

Buzdítjuk közösségünk tagjait, hogy állandó imádsággal kísérjék készületüket az előttünk álló évben!

Bérmálkozók lelki napja

image00037A múlt szombaton, november 18-án tartottuk plébániánk bérmálkozóinak lelki napját. Ez a nap sok vidámságot, közös játékot, lelki töltekezést tartogatott résztvevői számára. Külön köszönet a felkészítésben résztvevő családoknak!

A nap képei alább megtekinthetők.

Információk a hétre - november 26.

Krisztus, a mindenség KirályaInformációink Krisztus Király ünnepén 2017. november 26-án.

Pápai üzenet a szegények világnapjára

Ferenc pápaFerenc pápa ebben az évben hirdette meg először a szegények világnapját. Ehhez kapcsolódóan egy üzenetet is írt, amely elolvasható alább.

Információk a hétre - november 19.

MindszentyInformációk az Évközi 33. vasárnapon, 2017. november 19-én.

Adventi lelki nap

adventi-lelki-nap-a4A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus első előkészületi évében adventi eucharisztikus lelki napot szervezünk december 9-én, a Mindszenty iskolában. A lelki napot Mészáros Domonkos atya és a győri Mécs családközösség tagjai fogják vezetni, akik az általuk rendszeresen vezetett eucharisztikus lelkigyakorlat rövidített programját hozzák most el hozzánk.

A lelki nap különleges ajándék számunkra, mivel csupán harmadik alkalommal szervezik azt meg az országban. A programban elmélkedés, egyéni és közösségi imádság, beszélgetés és szentmise szerepel. Remek lehetőség ez az ünnepek előtti elmélyülésre és az Eucharisztia titkának átimádkozására.

A lelki napon való részvétel teljesen ingyenes mindenki számára. A szervezők azt kérik, hogy mivel a résztvevők számának megfelelő segédanyagot szeretnének hozni, mindazok, akik szeretnének részt venni a lelki napon, szíveskedjenek regisztrálni a plébánia hivatalban! Ezt megtehetik emailben és telefonon is. A nap során batyus ebédet tervezünk, ehhez hozzájárulást szívesen fogadunk!

A program mindenki számára nyitott, vagyis más plébániákról és a környező településekről is szívesen látunk mindenkit!

Fatimai este novemberben

image00022A szokásos 13-i engesztelő délutánt tartottuk tegnap. 16 órától fatimai rózsafüzér, 17 órakor szentségimádási óra, 18 órakor pedig szentmise, és Mária-ájtatosság volt. Az estét Kaszás Csaba atya vezette.

Az est képei alább megtekinthetők

Mi is csatlakozunk november 25-én!

Krisztus KirályA Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkársága szentségimádási kezdeményezéséhez csatlakozik plébániánk is, amely során november 25-én, szombaton 17 és 18 óra között szerte a Kárpát-medencében 20 000 szentségimádó hívő katolikus közös imádságát szeretnék megvalósítani. Zalaegerszegen plébániatemplomunk is helyszínt ad e nagyszerű kezdeményezésnek.

Információk a hétre - november 12.

ŐszAz Évközi 32. vasárnap hírei 2017. november 12-én.

Információk a hétre - november 5.

VédőkorlátAz Évközi 31. vasárnap információi 2017. november 5-én.

Információk a hétre - október 29.

ŐszInformációink az Évközi 30. vasárnapon, 2017. október 29-én.

Információk a hétre - október 22.

Missziós rózsafüzérHeti információink 2017. október 22-én, az Évközi 29. vasárnapon.

Az altemplom nyitva tartása az ünnepek alatt

image00003Az ünnepek alatt az altemplom temetkezési helye a következő időpontokban lesz nyitva:

Október 28. szombat: 7-19 óra
Október 29. vasárnap: 7-19 óra
Október 30. hétfő: 15-19 óra
Október 31. kedd: 15-19 óra
November 1. szerda: 7-19 óra
November 2. csütörtök:
7-19 óra