Honlap karbantartás

HONLAP KARBANTARTÁS!!!

 Már egy ideje tapasztalhatták a kedves hívek, hogy honlapunkon hiányos a programismertető. Szíves elnézésüket kérjük!

Igyekszünk mielőbb orvosolni a hibát!

Ha a beszámoló nem is tud mindig frissülni, igyekszünk a többi lehetőséget (eseménynaptár, hírlevél, letölthető dokumentumok, stb.) mindig frissen tartani.

Reméljük, hamarosan megújult honlapon köszönthetjük Önöket!

Gyűjtés a bajba jutottak megsegítésére

Kedves Hívek!

2024. június 8-án az esti órákban óriási mennyiségű eső hullott a Pinka menti településeken, melynek következtében villámárvizekre és több napos árvízi védekezésre volt szükség. A víz óriási károkat okozott. A bajt Nardán egy tornádó pusztítása tetézte, amely egy pillanat alatt végzett óriási pusztítást a település középső részén. Az utakon és köztereken keletkezett óriási kár mellett, körülbelül 25 házban okozott jelentősebb problémát az extrém időjárás. Sok ház teteje gyakorlatilag megsemmisült, sok épület napokig vízben állt. Ezért elrendelem, hogy a jövő hétvégi perselyadományainkkal (évközi 13. vasárnap) a Szentszéknek meghirdetett adakozáson túl a bajba jutott nardai családokat is támogassuk. A gyűjtést fele-fele arányban fogjuk szétosztani.

+János püspök

INFORMÁCIÓ - Egyházmegyei zarándoklat Pusztacsatárba

-          Az idei egyházmegyei zarándoklatunknak része a 9.15-kor induló gyalogos zarándoklat Ozmánbükből Pusztacsatárra Püspök atya vezetésével. A gyalogos út kavicsozott, jó állapotú, egyenes út, 2,5 km hosszú.

Akiknek gyalogosan ez a 2,5 kilométeres távolság sem vállalható, őket dottóval szállítjuk a kegyhelyig és vissza. Mivel a dottóra egyszerre csak 50 fő fér fel, és kb. 25 perc egy forduló, nyomatékosan kérjük, hogy csak azok vegyék igénybe, akik valóban nem tudják gyalog megtenni az utat, és számítsanak arra, hogy esetleg várakozni kell majd!

-          A teljes program (9-16 óra között) szabadtéren (erdőben) fog zajlani, kérjük, ennek megfelelően öltözzenek!

-          Mindenki hozzon magával egész napra elegendő élelmet és italt, a zarándokkönyvet, esőkabátot, esetleg rovarriasztót!

-          Az ülőhelyek kis száma miatt hasznos, ha mindenki hoz magával zarándokszéket is.

-          A zarándoklat facebook oldalán (Egyházmegyei zarándoklat Pusztacsatárra) értesülhetnek a programmal kapcsolatos egyéb tudnivalókról, az esetleges változásokról. Kérjük, kövessék figyelemmel!

Városi keresztút

Március 29-én, Nagypénteken várjuk a kedves Testvéreket 19 órakor a Mária Magdolna templomtól induló városi keresztútra.

A keresztúti énekesfüzet letölthető ITT.

Hitoktatók továbbképzése plébániánkon

zeg-hitoktatok Az idei tanév tavaszi továbbképzési napjának adott helyet plébániánk. KÖzel 70 hitoktató talált otthonra a Szent József Közösségi Házban, a templomban és a plébánia közössségi termeiben. A továbbképzési napról tudósított a Martinus honlap, amelyet itt érhetnek el.

Győri zarándoklat

   „Búcsúra jöttünk szép Szűz Máriához” – így indultunk zarándokútra március közepén, hogy a könnyező Szűzanya közbenjárását kérjük.
20240316-130315

Fatimai este márciusban

  Húsvétra való készületünknek mindig meghatározó alkalmai a nagyböjti időszakra eső engesztelő estek. Nem volt ez másként március 13-án sem, amikor Bodorkós Áron újmisés atya volt a vendégünk.
img20240313180724

Rákos József papnövendék fél éves szolgálata plébániánkon

esp-5033A körmendi Rákos József diakónus a győri szeminárium 6. éves papnövendéke.

Plébániánk hívei 2022. nyarán ismerkedhettek meg vele, amikor egy hónapos gyakorlatát nálunk töltötte. Majd egy év múlva, a fél éves nagy gyakorlatára ismét Zalaegerszegre, a Kertvárosba küldte őt Székely János megyéspüspök.

Fatimai este februárban

   Ismét eltelt egy hónap és eljött engesztelő estünk ideje.1707984730922

Összes hír megtekintése