Felebarátok

A Felebarátok családos közösség története a Szent Család óvodából indult. Itt kezdtünk el rendszeresen találkozni, majd 2015-től kezdtük keresni a helyünket a Zalaegerszegi plébániákon.

2018 szeptemberében megérkeztünk a kertvárosba, ahová többségünk misére szokott járni. Jani atya befogadta a közösségünket, s helyet kaptunk a pénteken, 17 órától a plébánia közösségi termében. Célunk, hogy minél jobban megismerjük a mi Mennyei Atyánkat, s az Ő útmutatásai szerint éljünk, és vezessük gyermekeinket a hit felé. Hamarosan megfogalmazódott bennünk a vágy, hogy aktívabban is bekapcsolódjunk az egyházközösség életébe.

A hónap első péntekén közösségileg veszünk részt a Szentmisén, az utolsó péntekek pedig az Imaiskoláé. A Szentírást feldolgozó egyik csapat, mindig a Felebarátoké. A többi alkalmakon hitünket próbáljuk erősíteni, ismereteinket bővíteni, az éppen felmerülő témákban, sokszor lelki olvasmányok fejezetei nyomán haladva.

Az erősségünk a vidámságunk, a szervezőkészségünk és a lelkesedésünk. Egyre több feladatot találunk, és a feladatok is megtalálnak bennünket. Bekapcsolódtunk a templomi kórusba, részt vettünk zarándoklaton. A bálon művészi táncokat lejtettünk törpékként egy paraván mögött, nyár végén fergeteges nerf- csatát és kincskeresést szerveztünk a plébániához tartozó gyerekeknek, decemberben a karácsonyi koncertet adóknak és a Karitász számára sütöttünk több száz mézeskalácsot. Szeretnénk szolgálatára állni a templomi közösségnek, és örömet okozni a Jó Istennek és a felebarátainknak.