Fiatal házasok

2013 augusztusa óta ad otthont a Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia számunkra. Robi atya megszólítására 8 fővel indult csoportunk. Azóta kicsit átalakultunk, de továbbra is töretlen lelkesedéssel csütörtök esténként 19:00-tól tartjuk közösségi alkalmainkat.

Általában minden találkozónkat imádsággal kezdjük és fejezzük is be. Ezt követi az éppen az napra szánt lelki rész, vagy a csoport valamelyik tagját éppen foglalkoztató téma megbeszélése (általában hit, család, nevelés kérdéskörében). Megosztjuk egymással saját tapasztalatainkat, felismeréseinket: hogyan vannak jelen az én életemben, szavaimban, tetteimben a megismertek, miben kell változnom, fejlődnöm.

Időnként szervezünk „családi” összejöveteleket is amelyeken gyermekeink is részt vesznek. Ilyenkor jókat beszélgetünk, játszunk, sütizünk együtt. A cél a felhőtlen együttlét.

Különböző korosztályokhoz tartozunk, más-más élethelyzetben élünk, mégis nagyon sok a közös élethelyzet, amit egy-egy ilyen alkalommal jó megbeszélni, tapasztalatainkat megosztani.

Köszönjük, hogy a Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánián helyet kaptunk, és alkalmakat, hogy a templom életének részesei lehetünk!

Tótmártonné Kulcsár Szilvia és Körmendyné Polgár Csenge