Diakónusszentelés

image00006Pünkösd a Szentlélek kiáradásának ünnepe. Idén még különlegesebben ünnepelhettük, hogy a Szentlélek kiárad, hiszen állandó diakónusokat szentelt püspök atya, akik között volt Dr. Marx Gyula is plébániánk közösségéből.

Programajánló

Szeretettel ajánljuk figyelmükbe a következő félév programjait.programok2023

Elsőáldozók zarándoklata

Noha áldozócsütörtök nem munkaszüneti nap, és így iskolai tanítási nap is, mégis több, mint ezer gyermek ünnepelt együtt a vasvári Szűzanya kegyhelyén.image00012

Plébániai est

image00004Különös estre sikerült az alkalom, amelyet eredetileg bálként hirdettünk meg.

Mária Rádió - Műsor ajánló

Örömmel ajánljuk a hívek figyelmébe a Mária Rádió Régió  e heti műsorát, amely gazdag tartalommal, és sok, plébániánkhoz tartozó hívő által készített műsorral ajándékoz meg.

Kegyelmekben gazdag időtöltést kívánok!

Bérmálás

image00013Két hét múlva pünkösd! De mi már most, ezen a mai vasárnapon pünkösdöt ünneplünk és élünk át, amikor 24-en részesülnek a bérmálás szentségében. Ifjak és felnőttek, diákok és katekumenek együtt ünneplik, hogy Isten Szentlelke ma is ajándékot oszt.

Fatimai este májusban

image00005Különleges ünnepe volt plébániánknak ez a mai alkalom! Mivel idén ünnepeljük a Plébánia alapításának 10. évfordulóját, erre a fatimai estre Dr. Székely János Püspök atyát láthattuk vendégül.

Plébánia Café

image00004Ismét fantasztikus hangulata volt a szentmisét követő Plébánia Cafénak a Közösségi Házban. Miközben a felnőttek kávézhattak, teázhattak, a gyerekek zsibonghattak és a gyönyörű időt kihasználva játszadozhattak a teraszon és az épületben. A ropogtatni való falatokról és a házigazda szerepéről a Szent Mihály Közösség tajai gondoskodtak.

Anyák napja

image00005Május első vasárnapja az édesanyák ünnepe, amikor templomainkban is köszöntöttük az édesanyákat, nagymamákat.

Találkozások a Szentatyával

image00006Szentatyánk, Ferenc pápa három napos látogatásra érkezett Magyarországra. Ezekben a napokban plébániánk területéről is többeknek sikerült eljutni a találkozás helyszíneire. Ezekből olvashatunk most néhány beszámolót

Jótékonysági koncert a Karitász munkájának támogatására

image00006A Pálóczi Horváth Ádám alapfokú zenei iskola növendékei adtak jótékonysági hangversenyt a kertvárosi templomban. Sárközy Violetta karitászvezető beszámolóját olvashatják:

Elsőáldozás

image00011Negyedik osztályos hittanosaink második csoportjának elsőáldozása gazdagította húsvét 2. vasárnapját.

Jegyeskurzus 2.

1681757923266Újabb közösen megtartott jegyeskurzusi alkalmon vehettek részt mindazok, akik az idei évben terveznek házasságot kötni. Ez alkalommal a Marx házaspár segítette őket a megadott témák mentén újabb gondolatok körüljárásában. Az délelőtt villámgyorsan elrepült, és közben értékes tapasztalatokat szerezhettek a résztvevők.

Hittanverseny

1681757695991Egyházmegyén Hitoktatási Irodája által meghirdetett hittanverseny kerületi döntő volt szombat délután, amelynek helyszíne a Szent József Közösségi Ház volt. Örülünk, hogy ilyen fontos egyházmegyei verseny helyszíne lehetett közösségi házunk. Gratulálunk a versenyzőknek, különösen a továbbjutóknak, de mindenkinek, aki vállalta, a plusz ismeretek megszerzésével járó fáradalmat!

A versenyről szóló egyházmegyei tudósításról itt olvashatnak.

Nagyszombat

image00025Egész napra csöpörgős idő ígérkezett, de ez sem tartotta távol a híveket, hogy a nap során betérjenek a templomba Jézus sírjánál időzni, imádkozni.

Nagypéntek

image00045Annak ellenére, hogy erre a gyászos napra, csöpörgős időjárás ígérkezett, nagyon szép és gazdag napot kaptunk!

Nagycsütörtök

image00029Miután részt vett plébániai közösségünkből sok hívő a szombathelyi diakónusszentelési szentmisén, vártuk az utolsó vacsora emlékmiséjét, amelyet már plébániai keretek között ünnepelhettünk.

Keresztút imádkozása a Bazitai templomban

image00002Nagyböjtben különleges figyelmet szentelünk annak, hogy Jézusnak értünk vállalt szenvedéséről is elmélkedjünk. A keresztút imádsága ebben segít bennünket. Így volt ez a bazitai templomban is.

Virágvasárnap

Miközben a szentmise elején Jézus dicsőséges bevonulását ünnepeltük meg, a szentmiseimage00011 evangéliumában pedig már az abszolút dicstelen Jézus e világból való kivonulásáról emlékeztünk.

Zenés keresztút

image00001A tavaly már debütált darabot tökéletesítve idén is megszólalt a Sillye Jenő által szerzett zenés keresztút, amelyet plébániánk énekkara adott elő.

A szép számmal megjelent hallgatóság nemcsak hallgatta, hanem végig is imádkozhatta Jézus keresztútját. (A hangfelvétel hamarosan meghallgatható itt.)