Év Embere jelölés

810-63d7d12f1faa14-95084645Plébániánk egyik aktív tagját, Bánfalvi Pétert jelölték az Év Embere címre, amelyet az ön szavazata is támogathat.

Mivel közösségünk aktív tagja, rendszeresen segíti közösségünket akár tudományos ismeretterjesztéssel, akár a SzívHang szerkesztésével, vagy önkéntes munkájával, ezért ezzel a szavazással segíthetjük, hogy munkásságát így is elismerjük.

Akár naponként is lehet szavazni az alábbi linkre kattintva:

https://www.zaol.hu/evembere2022

Kérem, hogy Bánfalvi Pétert jelöljük a megtisztelő címre!

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe

image00001Urunk bemutatásának ünnepét ültük a mai estén. Templomba lépve már sorakoztak az előkészített gyertyák, majd pedig a hívek sorfala várta a szertartás kezdetét.

Magyar Kultúra napja

image00004200 éve, e napon tisztázta le Kölcsey Ferenc a Himnuszt. Így ehhez a dátumhoz kapcsoljuk a a Magyar Kultúra napját. Ez alkalomból az Eötvös József Általános Iskola énekkara adott hangversenyt templomunkban. Az énekkart Standi Gyuláné Mariann tanárnő készítette fel és vezette.

Isten Igéjének vasárnapja

image00003 Az ökumenikus imahét zárásaként szép akkord, hogy Isten Igéjére, a Szentírásra irányítjuk figyelmünket és hálát adunk, hogy a Biblia szavai által Isten tud megszólítani bennünket is.

Ökumenikus imaest

image00001A mai nappal városunkban is véget ért az idei ökumenikus imahét. Ezúttal a záró alkalom a kertvárosi templomban volt.

Fatimai est - január

Az új esztendő első engesztelő alkalmára gyűltünk össze a kertvárosi templomban. image00003

Lelkipásztori munkatársak megbízólevelének ünnepélyes átadása

image00011A pap sem egyszemélyes hadsereg, hanem szolgálata ellátásában is segítségre szorul. Ezt ünnepeltük meg azzal, hogy püspök atya megbízólevelét ünnepélyes keretek között vehették át munkatársaim.

Vízkereszt, vagy amit akartok

image00006Vízkereszt, vagy, amit akartok – ezzel a fantázianévvel hirdettük meg a mai ünnepet.

Békességben együtt - diópucolás

1673385156960Új kezdeményezésként indult a Szent József Közösségi Házban megtartott örömteli együttlét.

Év végi hálaadás

image00016Szent Pál apostol a kolosszei közösségnek írja: „erősödjetek meg a hitben és ... legyetek bőséges a hálaadásotok!” /Kol2,7/. Délután megtelt a kertvárosi templom, hogy eucharisztiával, hálaadással forduljunk Istenhez.

Családok megáldása

image00003Szent Család ünnepe a dátumok alakulása miatt idén nem vasárnapra esett, hanem egy köztes napra, a maira.

Szentségimádási nap Bazitán

1672403350849-1Az egyházmegye szentségimádási naptárának beosztása szerint e napon a bazitai közösség imádkozott.

Karácsonyi ünnepnapok

image00010Lassan emlékké halványulnak a karácsony gyönyörű pillanatai, de jó visszatekinteni rájuk, hogy még jó darabon elkísérjenek bennünket!

Pásztorjáték Bazitán

image00001Karácsony átélése sokkal könnyebb, ha az eseményeket szemeinkkel is láthatjuk, nemcsak fülünkre és gondolatainkra hagyatkozhatunk. Ebben segítettek bennünket bazitai fiataljaink is.

Pásztorjáték a Kertvárosi templomban

Az itt található videón megtekinthető a gyermekek pásztorjátéka!

https://www.youtube.com/embed/mj7Gqtlk4Wo

Pásztorjáték és Betlehem

image00009Hittanosaink közül jónéhányan vállalkoztak arra, hogy az idei esztendőben is misztériumjátékkal örvendeztetnek meg bennünket és segítik, hogy velük együtt átéljük karácsony szent titkát.

Roráte és agapé

Az idei év utolsó adventi hajnali szentmiséjét követően szeretetvendégséggel zártuk a rorátés készületet.

Adventi adományozás

image00002December 22-én az új Szent József Közösségi Házban tartotta adventi adományosztását Plébániánk Karitász csoportja. Karitász csoportunk  összesen 49 családot támogatott tartós élelmiszerekből összeállított csomaggal, a nagyobb létszámú családok részére pedig a hívek által felajánlott készpénzből ajándékutalványt vásároltunk.

Jótékonysági koncert

1672403433001Az elmúlt évek hagyományához híven jótékonysági koncertet adott a  Liszt Iskola Régi Diák Kórusa.

Betlehemi békeláng érkezett

image00001A városban működő cserkészcsapatok segítségével hozzánk is elérkezett a betlehemi születés-barlangból útjára indított békeláng.