Úrnapja

20220619-110027-2Ismét a kertvárosi templomnál tartottuk meg úrnapi körmenetünket.

Fatimai este júniusban

  Újabb engesztelő napunkhoz érkeztünk el ebben a hónapban is. Ezúttal Köbli Tamás atya volt a vendégünk.image00007

Gitáros Te Deum

image00002Tanuló ifjúságunk a vasárnapi szentmisében hálát adott az év kegyelmeiért. Plébániánk közösségi termében különleges tanulás volt az év során, ők is Te Dum-hoz érkeztek.

Te Deum

    Istennek hálát adva kulcsoltuk imára kezünket, amikor a tanulóifjúsággal együtt megköszöntük a mögöttünk lévő tanév minden kegyelmét.image00003

Minisztráns kirándulás és sportnap

287794213-395482472631773-8496831456543654565-nNyári szünet közeledtével idén is szerveztünk minisztránsainknak egy olyan napot, amely felejthetetlen élményként maradhat meg számukra is.

Plébániai búcsú

bucsu20222022. június 25-én, szombaton lesz plébániánk búcsúnapja.

Az ünnepi szentmise 15 órakor kezdődik, melynek főcelebránsa dr. Kürnyek Róbert lesz. Színes programmal készülnek a szervezők kicsiknek és nagyoknak egyaránt: lesz előadás a felnőtteknek, közösségek főzőversenye, mesemondás, hagyományőrző faműves bemutató és játszóház, a Zalai Kutyasuli állatasszisztált foglalkozása, ládavasút, szabadulószoba. A napot utcabállal zárjuk, melyhez szívesen fogadjuk tombola és sütemény felajánlásaikat!

 

Várjuk közösségeink jelentkezését a főzőversenyre a plébánia hivatalban!

Ünnepeljünk együtt ezen a napon!

Elsőáldozók zarándoklata

image00001Noha még sokára lesz (októberben) elsőáldozás plébániánkon, hittanos fiataljaink mégis nagy lelkesedéssel készülnek. Ennek a készületnek az egyik, nagyon is emlékezetes alkalma volt a mai zarándoklat.

Jubiláns házasok találkozója

65099203-2286445154952567-7597782784253362176-nA Jubiláns Házaspárok Találkozója 2022. június 18-án, szombaton 10 órakor szentmisével kezdődik, amely Szombathelyen a Székesegyházban lesz. Azokat a házaspárokat várják, akik az idei évben ünneplik az 5. évfordulótól kezdve öt évenkénti felosztásban a házassági évfordulójukat. 

Az idei évben egy könnyen használható internetes regisztrációs felületen kell a jelentkezős házaspároknak egyénileg regisztrálni. 

Jelentkezni a következő linken lehet.

A beküldött adatokról visszaigazoló e-mailt küldenek.

Jelentkezési határidő: 2022. június 7. A határidő lejárta után jelentkezést már nem tudnak fogadni.

Kérik a jubiláns pároktól, hogy az ünnepre minél korábban érkezzenek, mert a szentmise kezdése előtt 15 perccel a részükre fenntartott, de el nem foglalt helyeket is feltöltik.

Bérmálás

esp-0888A „munka ünnepén” igazi lánglelkű fiatalokra hívtuk a Szentlélek ajándékait, hogy szüntelenül munkálkodjon bennük és általuk az Isten kegyelme. 

27 középiskolás korú fiatalunk és 5 fiatal felnőtt katekumen részesült szentségekben.

Plébánia Hivatal Zárva

c30-471594c30b2022. április 28-án, csütörtökön délután kivételesen nincs hivatali szolgálat.

Megértésüket köszönjük!

Búzaszentelés Bazitán

image00004Isten áldását kérve jelképesen áldottunk meg vetett búzát a bazitai templomban.

Idén nem volt alkalmunk kimenni a szántóföldekhez, de közös imádságban kértük az Úr áldását a szántóföldeken, veteményes kertekben, szőlőkben és gyümölcsösökben végzett munkára.

A helyiek szépen feldíszített templommal adták meg a módját az ünnepnek.

Szent Háromnap és húsvéti ünnepünk

image00030Az idei esztendőben végre akadálytalanul meg lehetett ünnepelni Krisztus Urunk feltámadásának ünnepét.

Áldott Húsvéti ünnepeket!

  Áldott húsvétot kívánunk mindnyájuknak!

aldott-husvetot

 

Plébánia Hivatalunk

április április 14-19-ig szabadság miatt zárva tart.

(Első ügyintézési nap április 20-án.)

Köszönjük megértésüket!

A hét többi napján a szokott nyitva tartással várjuk Önöket szeretettel!

Áldott húsvéti ünnepnapokat!

Karitász csoportunk nagyböjti adományosztása

„A jótékonyságról pedig és a javak elosztásáról ne feledkezzetek meg” (Zsid 13,16)

                                                                                          

 

caitas-logo-5x5Karitász csoportunk összesen 49 családot támogatott adománnyal az idei nagyböjti időszakban. A Nagyhét kezdetén 30 db tartós élelmiszerekből álló csomagot adtunk át a Kertvárosban élő hátrányos helyzetű embereknek. A hívek által felajánlott készpénzből a nagyobb létszámú családoknak ajándékutalványt vásároltunk, amelyet a családok élelmiszerek vásárlására használhatnak fel.

A pénzadományon kívül sokan segítették tartós élelmiszerek vásárlásával adományosztásunkat, így egy a Karitász csoportunk munkáját több éve támogató vállalkozó 20 db nagy értékű csomagot állított össze, és hozta el plébániánkra.

Most minden támogatásra nagy szükség van, hiszen támogatott családjaink körében sokan veszítették el munkájukat az elmúlt hetekben a gazdasági válság következtében.  

Hálás köszönet mindazoknak, akik támogatták adománnyal, imával vagy munkájukkal  tevékenységünket!

 dr. Sárközi Violetta

                                                                                           


Virágvasárnap

Jézus bevonulásának ünnepe plébániánkon is méltó ünnepélyességgel lett megülve.image1

Altemplom ünnepi nyitva tartása

Kedves Testvérek! Az Altemplom az ünnepek során a következőképpen lesz nyitva:

Április 14. Nagycsütörtök       7-19 óra

Április 15. Nagypéntek            7-19 óra

Április 16. Nagyszombat         7-19 óra

Április 17. Húsvétvasárnap     7-19 óra

Április 17. Húsvéthétfő            7-19 óra 

Karitász nagyböjti lelkigyakorlata

20220402-114039A Szombathelyi Egyházmegye Karitász munkatársainak és önkénteseinek lelkigyakorlata Körmenden, az Árpád házi Szent Erzsébet templomban volt. Örültünk egymásnak és a meghívásnak, hiszen 2019-ben találkoztunk ebben a körben utoljára. Ez a lelkigyakorlat más volt, mint a korábbiak, hiszen most az ukrajnai háború menekültjei velünk voltak, na nem személyesen, hanem imáinkban és a Kárpátaljai Karitász igazgató személyes beszámolóján keresztül.

Tavaszi nagytakarítás

tavaszi-nagytakaritasA templom és környékének húsvéti ünnepekre való előkészítéséhez, takarításához kérjük a Testvérek, valamint plébániai közösségeink segítségét április 9-én, szombaton 9 órától. Minden segítő kézre nagy szükség van, amit már előre is köszönünk!

Zenés keresztút

keresztut-apr-13Nagyböjti lelkinapunk április 13-án, nagyszerdán lesz. Aznap reggel 7-9 ig gyónási lehetőség, majd délután 16 órától rózsafüzér, 17 órától pedig Sillye Jenő által szerzett Keresztút című zenés énekes imádságot hallgathatjuk meg. Este 18 órakor pedig szentmise, amely közben is lehetőség nyílik szentgyónás elvégzésére. Szeretettel várunk mindenkit, készüljünk együtt húsvét ünnepére!

Mindszenty 130 - zarándoklat

image00003Mindsznety József bíboros úr születésének 130. évfordulójára hirdetett az Egyházmegye közös zarándoklatot, hogy adjunk hálát és imádkozzunk boldoggá avatásáért.