Veni Sancte

image00006Kialakulóban az iskolai hitoktatási rend, még sok minden formálódik, és öröm, hogy elérkeztük ahhoz, amikor hívek közösségével imádkoztunk fiataljainkért, a tanuló ifjúságért, legyen az akár óvodás korú, általános- vagy középiskolás, szakmát tanuló, vagy felsőfokú végzettségért megküzdő.

Zarándoklat Búcsúszentlászlóra

Még mindig a NEK eufóriájában vagyunk. De vannak, akik csak televízión, rádión image00013keresztül tudtak bekapcsolódni az eseményekbe. Ezért hirdettük meg ezt a zarándoklatot, hogy fizikai zarándokúttal is be tudjanak kapcsolódni zarándok Egyházunkba, akik múlt héten ezt nem tudták megtenni.

Fatimai engesztelő imaest - szeptember

image00003Az Eucharisztikus Kongresszus folytatásaként éltük meg a mai engesztelő imaestet, ahol a Boldogságos Szűz Mária példája által a keresztény ember boldogságáról hallottunk tanítást.

NEK- záró mise

image00008Ezrek ajkán ezer nyelven hő ima zeng édesdeden. Tartsd meg Isten, Szentatyánkat! – a pápai himnusz most nem a római Szent Péter térre vittek bennünket, hanem a Hősök terére, hogy a NEK záró miséjén Ferenc pápával együtt ünnepeljünk.

NEK - ifi nap

image00017Ha meghívást kapunk egy programra, akkor azt illik elfogadni. Ilyen meghívásra válaszolva indultunk útnak fiataljaink egy kis csoportjával, hogy részt vegyünk a forráspont nevű programon, amit a Kongresszus jegyében szerveztek.

Zenés dicsőítő imaest a NEK jegyében

vid-20210909-183827Miként lehetne megimádkozni az egész Zalaegerszeget a NEK jegyében? Ez a kérdés dolgozott bennünk, amikor azon töprengtünk, mi az, ami egyértelműen vallásos indíttatásból fakad, missziós jellegű tud lenni, de egyúttal azoknak is megerősítő, akik már élő kapcsolatban vannak Istennel.

Így jött az, hogy a Dísz téren lehetne egy zenés imádságos est.

Hittanárok Veni Sancte-ja

dsc-4593„Jöjj el, Szentlélek Úristen, töltsd el híveid szívét!”

Családok zarándokútján

image00004Szent József légy házunk ura – ezzel a szent József imádságból vett idézettel szervezte meg a Szombathelyi Egyházmegye a családok évében a családok zarándoklatát, amelyben hivatásukhoz hűséges házaspárokért és papokért imádkoztunk.

Video összefoglaló - nyárbúcsúztató játékok

Az eseményről rövid videó összefoglaló készült, amelyet itt megtekinthetnek.

https://www.youtube.com/embed/-3HFfyPQgi0

Nyárbúcsúztató játékok

image00004Ismét gyermekektől lett hangos a plébánia és a templom környéke.

Alapkőletétel

image00001„Hogyha az úr nem építi a házat, hasztalan fárad az építő. Hogyha az Úr nem őrzi a várost, őrzője hasztalan virraszt.”/Zsolt 127,1/

Iskolakezdést támogatott a Karitász

image00003Az elmúlt napokban 50 kertvárosban élő gyermekhez és családjához juttatott el plébániai Karitász csoportunk ajándékutalványokat, hogy a hátrányos helyzetű családok tanév kezdéssel járó anyagi terhein segítsen. A gyermekenként ötezer forint értékű Tesco áruházban levásárolható ajándékutalványokat a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász ajánlotta fel.

Sárközi Violetta

Szent István napi kenyérszentelés

image00002Szent István napján megáldottuk az új kenyereket, szimbolizálva, hogy ezen az ünnepen külön is kérjük Isten áldását, hogy minden család asztalára elegendő kenyér kerüljön az év folyamán!

StMartin koncert videó részlet

A nagyközönség egészen rendkívüli ajándékban részesült azzal, hogy Erkel Ferenc Bánk bánjából a Hazám, hazám című részt hallgathatta meg zárásként. Erről videót tekinthetnek meg itt.

St.Martin koncert a kertvárosi templomban

image00006Ünnepi hétvégénk egyik extrája volt, hogy templomunkban adott koncertet a népszerű előadóművész és zenész: St.Martin.

Fatimai est - augusztus

image00007Nyári hőség augusztusi napjaiban igazán hősies áldozat, hogy nagyon sokan jöttek el augusztusi engesztelő imaestünkre.

Új lelkipásztor érkezett plébániánkra

234052289-211929880758826-1552730777438691692-nMiután múlt vasárnap elköszöntünk Nyisztor Krisztián atyától, ezen a vasárnapon köszönthettük plébániánk új kisegítő lelkipásztorát, Horváth István Sándor atyát.

Elköszönés Nyisztor Krisztián atyától

image00001Augusztus 1-jei hatállyal lépnek életbe Székely János püspök úr rendelkezései, amellyel átszervezte Egyházmegyénk lelkipásztori ellátását.

Gépjárművek megáldása

Évek óta gyakorlat, hogy Szent Jakab apostol és Szent Kristóf ünnepén Isten áldását kérjük a közlekedésben használt járműveinkre.

Programajánló - St.Martin koncert

zalaegerszeg-plakat-uj-rovidebbAugusztus 14-én, szombaton 19 órai kezdettel a kertvárosi templomban ad koncertet a népszerű zeneszerző és előadóművész: St. Martin.

Jegyek elővételben a plébánián is vásárolhatók.Jegyárak:

elővételben: 3800

helyszínen: 4800

További információ: https://www.facebook.com/events/1011089319698693