Ökumenikus imaalkalom

image00005A kertvárosi templomban zárult az idei ökumenikus imahét. Szép számban gyűltünk össze, hogy különböző felekezetűként együtt imádkozzunk a keresztények egységéért.

Taize-imaórával készültünk és vártuk az érkező híveket. A „Lélektől lélekig” zenei szolgáló csoport gyönyörű hangszeres kíséretével kísérte imádságainkat, énekeinket. Lélekemelő, hangulatos fényekkel próbáltuk külsőleg segíteni, hogy a belső Istenhez közeledjen.
Ocsovai Grácián ferences atya tanított bennünket, rámutatva arra, hogy micsoda érték és erő van abban, hogy mi közösségben imádkozunk. Elmélkedését Pió atya „Maradj velem, Uram” kezdetű imájával zárta.

Az imahét mottója az Apostolok Cselekedeteinek egy mondata volt, amely napról napra visszaköszönt az egyes helyszíneken: „nem mindennapi emberséget tanúsítottak irántunk...” (ApCsel 28.2).

A kertváros hívőközösségének lelkes önkéntesei nagylelkűségükről, nem mindennapi emberségükről tettek tanúbizonyságot azzal, hogy az imaalkalom zárásaként vendégül látták a templomot megtöltő imádkozó embereket.