Információk nagyhétre

Szentgyónással, szertartásokkal, altemplom nyitvatartással, közvetítésekkel, ételszenteléssel kapcsolatos információk olvashatók itt.Nagyböjti szentgyónásra továbbra is vonatkozik az általános előírás: Tökéletes bánat felindítása (vagyis szándék arra, hogy változni akarunk és Istennel való kapcsolatom javítása érdekében elhatározás, hogy változzunk is), bocsánat kérése Istentől, és bűnbánattartás mellett az általános feloldozás mindenkire vonatkozik. Ám (egyelőre) sem állami, sem egyházi törvény nem tiltja, hogy aki sürgető lelkiismereti szükségét érzi a szentgyónás elvégzésére, az megtehesse. Ezért Nagyhétfőtől Nagyszerdáig 65 év felettiek 10-12 óráig, mindenki részére pedig 17-19 óráig van lehetőségük a templom előtti téren elvégezni szentgyónásukat. Bazitán Nagypénteken 10-12 óráig várjuk a gyónókat. Fokozottan figyeljünk arra, hogy vírusfertőzést nehogy elkapjunk, vagy átadjunk!

  Nagypéntek jelen körülmények között is szigorú böjti nap! Törekedjünk arra, hogy lemondásainkat különböző szándékokra ajánljuk fel!

A Szent Háromnap szertartásait  a Mária Magdolna Plébánia papjaival közösen végezzük. Ezek időpontjai: Nagycsütörtökön este az utolsó vacsora emlékére 18 órakor mutatunk be szentmisét. Nagypénteken délután 15 órakor tartjuk a liturgiát. Nagyszombat este 18 órakor kezdjük Krisztus feltámadására való emlékezésünk ünnepi szentmiséjét. Továbbra sincs lehetőség arra, hogy közösen ünnepeljünk, de kérem, hogy aki csak teheti, lélekben kapcsolódjon be a szertartásokba! A szentmisék és szertartások hanganyaga plébániáink honlapján utólag elérhető lesz.

Nagycsütörtök esti virrasztáshoz, valamint nagypénteki és nagyszombati zsolozsmához honlapunkon találnak majd hanganyagot, elmélkedést.

Nagypénteken otthonunkban, vagy a templom előtt kihelyezett keresztnél főhajtással és imával is emlékezzünk meg Krisztus keresztáldozatáról és végezzünk keresztúti imádságot.

 

Húsvéti eledelek megáldása: Plébániatemplom előtti téren, Nagyszombat 21 óra, Húsvétvasárnap 7, 8, 10, 11 óra; Bazitán a templom előtti téren 8.30-kor.

 

Szentmisék nyilvános bemutatása továbbra is szünetel hazánkban, de egyre több helyen lehet találni szentmise közvetítést. A Duna Televízió minden vasárnap 9 órától, Apostol TV hétfőtől szombatig 8 és 17 órakor, vasárnap 10 és 17 órakor, Magyar Katolikus Rádió minden hétköznap reggel 7 órakor, vasárnap délelőtt 10 órakor sugároz szentmisét.

Április 9-én, nagycsütörtökön szentmisét közvetítenek 10 órától Duna TV-n a győri Nagyboldogasszony-bazilikából. A szentmisét bemutatja és szentbeszédet mond Veres András megyéspüspök.

Április 12-én, húsvétvasárnap szentmisét közvetítenek 11 órától a Duna TV-n a budapesti Szent István-bazilika Szent Jobb-kápolnájából. A szentmisét bemutatja és szentbeszédet mond Erdő Péter bíboros, prímás.

Figyelmükbe ajánljuk továbbá templomunkban bemutatott ünnepi szentmisék hanganyagát, amely honlapunkról elérhető. Tájékoztatjuk a Kedves Testvéreket, hogy honlapunkról segédanyag tölthető le a Nagyhét személyes és családi imádságaihoz.

Altemplomunk minden vasárnap 7-12 óráig tart nyitva. 

 Altemplom ünnepi nyitva tartása:

Április 5. Virágvasárnap:                 7-19 óra

Április 9. Nagycsütörtök:                 7-19 óra

Április 10. Nagypéntek:                   7-19 óra

Április 11. Nagyszombat:                7-19 óra

Április 12. Húsvétvasárnap:            7-19 óra

Április 13. Húsvéthétfő:             7-19 óra

Iratkozzanak fel hírlevelünkre, és ezt ajánlják mások figyelmébe is, hogy ily módon is tájékozottak lehessünk!