Bérmálás

119604984-351697959350701-4066017563651783942-nKülönösre alakult a mai fatimai engesztelő esténk: Nem a szokásos menetrendben tartottuk az engesztelő imádságokat, hiszen 17 órától plébániánk fiataljainak egy csoportja részesült a bérmálás szentségében.

A szokásos rutin egy kicsit felborult, így 15 órától volt szentségimádás, 16 órától volt rózsafüzér és 17 órakor kezdődött az ünnepi szentmise, amelyet Egyházmegyénk általános helynöke, Császár István atya vezetett.

Egyházközségünk nevéében Németh Lajos köszöntötte, majd egyik bérmálkozónk és egy katekumenünk adott át köszöntő ajándékot.

Majdnem napra pontosan egy éve, hogy elkezdte 8 középiskolás a felkészülést, hogy majd a bérmálás szentségében részesüljön. Hetente találkoztak, hogy különböző témákról halljanak, beszélgessenek, amely alkalmakon egy-egy család/házaspár/felnőtt volt jelen és tett tanúságot hitünk megéléséről. Velük párhuzamosan folyt a katekumenek képzése is, külön csoportban, kicsit személyre szabottabban.

Mígnem a karantén mindenbe beleszólt, így ebbe is. De ők kitartottak és vállalták, hogy újabb lendülettel most, szeptember közepén megbérmálkozzanak.

Köszönjük életüket, hitüket, tanúságtételüket! Várjuk őket továbbra is szentmiséinken, kisebb plébániai közösségekben, hogy aktív tagjai maradjanak élő Egyházunknak!