Fatimai est - május

image00002Május hónap különösen jelentős alkalmakat kínál Mária-tiszteletünk kifejezésére. Jó lehetőség volt mostani engesztelő imaestünk is!

Az egykor Zalaegerszegen káplánként szolgáló Molnár Árpád, a Szombathelyi Egyházmegye szombathelyi kórházlelkésze volt a vendégünk. Árpád atya már akkor szolgált a Mária Magdolna Plébánián, amikor én még meg sem születtem. Így sok évnyi munkával jár már előttünk, fiatal lelkipásztorok előtt.

Mint kórházlelkész, ezekben a különösen is betegség sújtotta időkben fontos feladatot lát el: Isten szeretetének közvetítője és tanúja a betegágyak mellett. Árpád atya prédikációban olyan betegségekről beszélt, amelyektől nem kórtermekben szenvedünk, hanem a mindennapokban betegítenek bennünket: hitünk gyengülése, a magzati élet megbecsülésének hiánya, az oltással kapcsolatos félelmek, valamint a nemi identitásukban megzavartak élete.

Fontos, hogy mindegyik kérdésben világos a katolikus állásfoglalás, amely segít eligazodni bennünket a gondolatok zavarában és minderről nekünk, katolikusoknak tanúságot kell tennünk.

Az est végén megtartottuk engesztelő körmenetünket. A szép számmal megjelent hívek buzgó imája és lelkes éneke zengte körbe a kertvárosi templomot.