Férfi imacsoport zarándoklata

image00004Egy év eltelte után ismételten megtarthatta immáron hagyományos zarándoklatát plébániánk Férfi imacsoportja. Célállomás idén is a Teskándi Plébániához tartozó Szent Ilona kápolna volt.

Sok fordulatot hozott életünkbe az elmúlt egy év. Sok dologtól megfosztott bennünket, de voltak, amelyekben megerősített. Ez utóbbiak közé tartozik, hogy megerősítette bennünk azt az igényt, hogy együtt lehessünk azokkal, akikhez tartozunk. Ez az összetartozás tudata hozta össze az imacsoport tagjait és családtagjaikat.

Szombat délután érkeztünk meg a kápolnához, ahol Szalai Attila, az imacsoport lelki vezetője mutatta be a szentmisét és tanított bennünket. Az evangéliumban hallottakból kiindulva szentbeszédében utalt arra, hogy számunkra már az kitüntető, hogy Jézus tanítványai lehetünk. Az Istenkapcsolat megerősítésére, az Istenkép formálására Romano Guardini gondolatai alapján vezetett bennünket.

Szentmisét követően a kötetlen beszélgetések és együttlét ideje következett: A templom előtti hatalmas hársfa árnyékában hűsölve fogyasztottuk el zarándok ebédünket, finomabbnál-finomabb falatokat.

Csodálatos volt újra együtt látni a csapatot, közösen imádkozni és örülni együtt Istenben!