Admissio - szent rend felvételére jelölés

image00001„Akarsz-e az Úr hívására válaszolva teljesen felkészülni, hogy így alkalmassá válj az egyházi rendet felvéve a szent szolgálat vállalására?” – ezzel a kérdéssel és a rá adott válasszal lett a hívek számára is nyilvánvaló, hogy püspök atya jelölésére Marx Gyula vállalja majd a diakónusi szolgálatot.

Marx Gyula, elvégezve az akolitusi szolgálatra felkészítő tanfolyamot, vállalkozott, hogy a diakónusi szolgálatra való felkészülésre is elindul. Régóta érlelődött benne, hogy miként lehetne egyházban és az egyház közösségéért végzett szolgálatát még gyümölcsözőbben végezni. Ezért ismerte fel szívében Isten hívását, hogy állandó diakónusi szolgálattal, a felszenteltség kegyelmeit felhasználva szolgálja Isten szent népét.

A diakónus szenteléshez azonban még vezet pár lépés.

Szent István diakónus ünnepén az esti szentmise keretében, a hívek közösségének jelenlétében ünnepélyesen is befogadtuk Marx Gyulát a szentelésre készülők sorába.

Mivel ezzel a mostani szertartással a hívek közössége előtt is ismert lett Gyula szándéka, számíthat közösségünk imáira, támogatására, hogy lelkileg olyanná alakuljon, hogy Krisztus Urunknak és az Egyháznak hűséges szolgálatára állhasson.

Egyúttal, ha valakinek észrevétele van az üggyel kapcsolatban, hivatalosan is megteheti akár a plébánosnak, akár a megyéspüspök felé.

Az ígérettételről röfid felvétel is készült:

https://www.youtube.com/embed/3-f7xwrrT5c