Mindszenty 130 - zarándoklat

image00003Mindsznety József bíboros úr születésének 130. évfordulójára hirdetett az Egyházmegye közös zarándoklatot, hogy adjunk hálát és imádkozzunk boldoggá avatásáért.

Zalaegerszegről majd egy busznyi zarándok indult útnak, hogy a három plébániáról közösen zarándokolva emlékezzünk meg az egykori Pem Józsefről, aki 25 éven keresztül volt városunk plébánosa, ténykedésének idejéről ma is számos épület mesél: a nagytemplom, a ferences templom és kolostor, a Notre Dame isnkola, és a Mindszenty emlékére épített kertvárosi templom.

Jó alkalom volt arra, hogy közösen imádkozzunk. Így hozzá adva önmagunkat Mindszenty bíboros szándékához, hogy legyen egy millió imádkozó magyar. Noha egy ekkora városból nem egy busznak kellett volna megtelni, az Egyházmegyéből érkezetteknek pedig szét kellett volna vetni a Székesegyház falait, mégis felemelő volt együtt imádkozni.

Megérkezésünk után Kovács Gergely posztulátor vezetésével hallhattunk archív felvételeket, tekinthettünk meg videó és kép vetítést Mindszentyvel kapcsolatban. Pápai Lajos nyugalmazott győri megyéspüspök vezette a szentmisét, majd megtekinthettük a Vándorkapuk kiállítást.

Délután az Anyácska című színházi művet tekinthettük meg.

Hazafele úton pedig még volt lehetőségünk tapasztalatcserére, beszélgetésre és közös imára.