Szent Háromnap és húsvéti ünnepünk

image00030Az idei esztendőben végre akadálytalanul meg lehetett ünnepelni Krisztus Urunk feltámadásának ünnepét.

Nagycsütörtökön este az utolsó vacsora emlékmiséjén plébániánk területéről 12 hívő lábát megmosva idéztük fel Jézus cselekedetét a szolgálatról. Az esti szentmisét követően pedig virrasztást tartottunk a kápolnában, felolvasva János evangéliumából az utolsó vacsora történetét, főpapi imáját.

Nagypénteken reggel 7 órakor zsolozsma imára jöttünk össze. Majd 10.30 ra jöttek a hittanosok és szüleik, nagyszüleik, hogy közös imával, dramatizált módon elmélkedjük végig Jézus szenvedéstörténetét.

Délután 15 órakor kezdődött Jézus szenvedéstörténetéről való megemlékezésünk, ahol az énekkarral passót énekeltünk.

Este 19 órakor kezdődött a városi keresztút. Évek kihagyása után végre újra együtt imádkoztunk! Jó volt, hogy bérmálkozóinknak is „kötelezővé” volt téve, így ők is végre részt vettek egy ilyen imádságon, vitték a keresztet.

Szombaton reggel közös zsolozsma imádságra vártuk a híveket a kápolnába. Majd délután 4-ig volt lehetőség a Szentsír látogatásra. Ekkor kezdődtek meg az előkészületek a vigília ünnepségre, amely idén 20 órakor kezdődött. Ismét megható volt átélni, ahogy apró gyertyalángok fénye betöltötte a templomot. Szentmise végén volt feltámadási körmenet is és ételszenteléssel fejeződött be az éjszakai szertartás.