Elsőáldozók zarándoklata

image00001Noha még sokára lesz (októberben) elsőáldozás plébániánkon, hittanos fiataljaink mégis nagy lelkesedéssel készülnek. Ennek a készületnek az egyik, nagyon is emlékezetes alkalma volt a mai zarándoklat.

A Covid-szigorítások miatt az elmúlt két évben nem lehetett megszervezni az elsőáldozók egyházmegyei találkozóját, de idén már nem volt ilyen fajta akadály. Még a nap is derűsen sütött, csodálatos volt, ahogyan a természet várt bennünket erre a napra!

Fél 8-tól gyülekeztünk a vasútállomásnál, ahol más plébániákról induló gyerekek csoportjaival futottunk össze. A vonaton már jó hangulatú utazással vette kezdetét napunk. A helyszínre érkezve, gyors regisztrációt követően egyből a kegytemplomba tértünk, rövid imára, hogy lelkileg is megérkezzünk. Helyi önkéntesek segítették, hogy zökkenőmentesen alakuljanak a dolgok. Több, mint 1100 fiatal érkezett az idei találkozóra.

Négy helyszínen vártak bennünket különböző tematikájú és stílusú programok: a színházban Kiss László atya bábozással, a templomban Stift Zoltán atya festéses-rajzos hittanórával, várt bennünket. A szabadtéri színpadnál Sziráki Péterék énekeltettek bennünket, a Karitász önkéntesei pedig az ostyasütés fortélyait mutatták be a gyerekeknek, majd hittanosaink ki is próbálhatták az ostyaszaggatást.

Délután valamennyien elzarándokoltunk a közeli szabadtéri misézőhelyhez, ahol Székely János püspök atya mutatott be szentmisét. Mise után meríthettünk a hűs forrásvízből is, hogy a természet nyújtotta ajándékból így is erőt merítsünk az igencsak fárasztó nap végére.