Minisztráns kirándulás és sportnap

287794213-395482472631773-8496831456543654565-nNyári szünet közeledtével idén is szerveztünk minisztránsainknak egy olyan napot, amely felejthetetlen élményként maradhat meg számukra is.

Eredetileg egy kicsit másabb jellegű napra gondoltunk, de jó alkalomnak kínálkozott a Családkapocs által megszervezett közösségek találkozója. Minisztráns csapatunkkal is beneveztünk, így messze nem kellett mennünk, de annál jobban elfáradtunk.

Reggel nyolckor találkoztunk a bazitai templomnál, ahol megtekintve kicsi templomunkat, közös ima után indultunk neki egy kis kirándulásnak.

A TV-toronyból csodálatos panoráma tárult elénk, bár az elmúlt napok esőzései miatt, kicsit párás volt a levegő, így nagy messzeségbe nem láttunk el. De a turmixok és jeges italok varázsa kárpótolta mindazt, ami kimaradt.

Az erdő lombjainak hűs árnyékában vidáman haladtunk az élménypark irányába, ahol már gyülekeztek a különböző közösségek csapatai.

Az öt különböző sportban megmérettettük tudásunkat, állóképességünket és kitartásunkat. Volt kesztyűharc, méta, kosárlabda, foci és tűzharc. Hatalmas élmény volt, ahogy minisztránsaink megküzdöttek sokszor a túlerővel rendelkező felnőtt csapatokkal. Ebédszünet alatt pedig plébániánk jóvoltából kipróbálhatták a kötélpályát is.

Eredményesen telt az egész nap, de a legnagyobb ajándék az volt, hogy együtt lehettünk és felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk.