Jótékonysági koncert a Karitász javára

289806523-761944524982178-3681506876248486627-nA kertvárosi plébánia Karitász csoportja szervezésében jótékonysági koncertet adott a Zalaegerszegi Liszt Ferenc Vegyeskar a kertvárosi templomban, amelyen Kincses Ildikó karnagy vezényelt

A koncert különleges volt, hiszen ott voltak azok az emberek, akikért a gyűjtést szerveztük. A Nemzetközi Judo Szövetség közreműködésével május közepén 300 fő gyermek  és 20 fő edző érkezett Ukrajnából  a háború sújtotta övezetekből Magyarországra. Közülük 15 fő 7-14 év közötti gyermek és két edző érkezett városunkba, akik jelenleg a Városi Középiskolai Kollégiumban laknak. A Zalaegerszegre érkezett gyerekek Harkiv és Luhanszk környékéről jöttek, amely települések több támadást is elszenvedtek.  A gyerekek szüleik nélkül tartózkodnak itt, egy idegen országban, a nyelvet nem beszélve, probléma, hogy nagyon kevés holmit hoztak magukkal. Anyagi lehetőségeik nagyon korlátozottak, ezen próbáltunk segíteni ezzel a koncerttel, amelyen 264.000,- Ft-ot gyűjtöttünk, és adtunk át az edzőknek.

 

A gyerekek két rajzot készítettek, és adták át a koncert végén a Vegyeskar karnagyának. Az egyik rajzon kék ég, zöld fű és fa, barna dombok jelképezték Ukrajnát, míg a másik rajzon nem használtak színeket, csak lebombázott épületek láthatóak, rajta a felirattal "NO WAR". A koncert végén Trostianskiy Hennadii edző nagyon meghatóan a jelenlévőknek azt mondta, hogy Magyarországon csak jó dolgok történtek velük, és ezért nagyon hálásak.

 

Köszönjük az adakozóknak nagylelkű felajánlásaikat, és külön köszönjük a Zala Megyei Kormányhivatal munkatársainak, hogy pénzadományukkal csatlakoztak a kezdeményezésünkhöz. 

 

dr. Sárközi Violetta