Plébániai búcsú

image00021Egész Egyházmegyénk ünnepelt a mai napon, amikor Szombathelyen diakónusokat és papot szentelt püspök atya. De Szűz Mária Szeplőtelen Szíve ünnepe miatt templomunk búcsúja miatt is örömre hangolódott a szívünk.

Az idei esztendőben különösen is nagyszabásúra sikeredett. A szentmisére is nagyon szép számmal jöttek el hívek, pedig a gyönyörű időjárás biztosan sokakat csalogatott el ilyen-olyan programokra. Kürnyek Róbert atya prédikációja egyik gondolatában figyelmünket a templomunk különleges szobrára hívta fel a figyelmet. A fatimai szobor másolata, amely egy kicsit különbözik is az eredetitől: látható rajta a Szűzanya Szíve. Mondhatjuk talán úgy is, hogy Mária „kiteszi értünk a szívét”. Az önzetlen, odaadó, szolgálattal teli életet jelenti, hogy valakiért kiteszem a szívemet. Mária ezt teszi és ezzel példát ad nekünk a hívő életre.

A szentmisét követően Róbert atya tartott előadást a jelenlévő felnőtteknek a Családok Világtalálkozója egyik témájához kapcsolódva: „Életszentségre vagyunk meghívva”.

Eközben a gyerekeket különböző attrakciók várték: kutyasuli, ládavasút, régi famegmunkáló mesterségek szerszámait lehetett kipróbálni, ajándéktárgyat készítve, vagy éppen szabadulószoba rejtélyét kellett megfejteni.

Délután főzőversenyre is neveztek a különböző közösségek, amelyből részesedve csillapodott éhségünk.

Este pedig zenés táncos bállal zárultak a programok.

Köszönjük a szervezőknek, önkénteseknek és lelkes résztvevőknek, hogy fontosnak tartották a közösségünk építését!