Fatimai este szeptember

1663251740528Szeptember első fele különösen sok olyan alkalmat kínál, amelyben kifejezhetjük Szűz Máriához fűződő szeretetünket. Szeptember 8. Kisbolodgasszony, szeptember 12. Mária neve napja, szeptember 15 fájdalmas Szűzanya. És nekünk még itt van a szokásos fatimai engesztelő estünk, hiszen ma elérkeztünk szeptember 13-ához.

Ezúttal Juhos Banjámin OFM diakónus atya a szomszédos, ferences plébániáról érkezett hozzánk, hogy együtt engeszteljünk és könyörögjünk nemzetünkért, a békéért! Az elmúlt napokban külön kérték, hogy imádkozzunk hazánkért, a ránk leselkedő veszedelmek megszűnéséért, békéért. Holnapra külön imanapot hirdetett az MKPK. Vasárnap esti rózsafüzér „imahadjárat” után most így is bekapcsolódtunk az imaláncolatba.

Benjámin testvér nemcsak az oltárszolgálatot látta el, hanem vállalta, hogy gondolataival tanít bennünket. Prédikációjában beszélt Szent Ferencről, aki Mária szegénységét és alázatát utánozta a Krisztus-követésben. Így vezetett bennünket azon az úton, hogy végiggondoltuk, mit is jelent az evangéliumok fényében az alázat. Zárásként pedig rávilágított, hogy mi az, amit keresztényként tehetünk a mai világban.

Az este folyamán velünk ünnepelt még Kovács József atya – aki vezette a szentmisét –, valamint Fliszár Károly atya, akik a gyóntatásban is segédkeztek.