Új közösségi Ház a kertvárosban

image00016Gombamód nőtt ki a földből Plébániánk új közösségi háza, amelynek megáldására és ünnepélyes átadására a mai napon került sor.

Dr. Székely János megyéspüspök atya mutatta be az ünnepi szentmisét, amelyen nagy számban vettek rész plébániánk hívei és szomszédos egyházközségek tagjai is. És együtt ünnepelhettünk a társadalmi élet vezetőivel is.

Szentbeszédében a Közösségi Ház küldetéséről beszélt, hogy milyen értéke, értelme van annak, hogy közösségben gondolkodunk, hogy közösségben képzeljük el keresztény hitünk megélését.

A szentmisét követően valamennyien kivonultunk a templom és a Szent József Közösségi Ház közötti térre, ahol a Lélektől Lélekig kiskórus már zenével várt bennünket és Horváth Gyula konferálásával megkezdődött az ünnepség.

Balaicz Zoltán polgármester úr és Vigh László képviselő úr köszöntője után egy közös ének következett. Ezután Stanka László az Evo-Komplex vezetője készre jelentette az épületet és átadta a kulcsokat Németh Lajos egyházközségi elnöknek, valamint püspök atyának. Nagy Bálint államtitkár  ünnepi beszéde után püspök atya megáldotta a közösségi házat.


Ezt követően vehették birtokba az érdeklődők, tekinthették meg a jelenlévők.

Istennek legyen hála, hogy megadta érnünk ezt az alkalmat, hogy ily módon is növekszik közösségünk. Külön köszönet minden támogatónak, a magyar államnak, országgyűlési képviselőnknek,Vigh Lászlónak, valamint Balaicz Zoltán polgármesternek, aki segített, hogy pályázatunk kedvező elbírálás alá essen és a sok nagylelkű adakozónak, akik adományaikkal támogatták a projekt megvalósulását!

 

 https://www.youtube.com/embed/EgJwVkAUm18