Fatimai este októberben

image00001Lelkiségi programokban gazdag hétvége után újabb alkalom kínálkozott a mai estén, hogy összegyűljünk és közösen imádkozzunk, engeszteljünk.

Gyönyörű októberi, napsütéses idővel ajándékozott meg bennünket a Teremtő. Hogy ne csak a föld terményeit leszüretelve hozzunk gyümölcsöket, hanem a Lélek gyümölcseit bőségesebben teremhessük és ezeket hozhassuk Istennek ajándékul. Kirchknopf Gergely diakónus, aki a Mária Magdolna plébánián teljesíti két hónapos diakónusi gyakorlatát, és hamarosan visszatér a szemináriumba, elfogadva meghívásunkat a mai este folyamán igehirdetésével gazdagított bennünket.

A szentmise előtt vezette a szentségimádást, a szentmisében végezte az oltár körüli szolgálatot. Az evangélium felolvasásával pedig meghirdette Jézus örömhírét, amit a prédikációban a hívek elé tárt. Gergely atya felhívta figyelmünket, hogy mennyire egyedülálló és kiemelkedő, ahogy az összes szent közül Szűz Máriát ünnepli és köszönti Egyházunk. Az idén 60 éve megnyílt II. Vatikáni Zsinat liturgikus rendelkezései értelmében csökkent is az ünnepek száma, de még így is nagyon sok, szép Mária-ünnepünk van. A mai evangéliummal kapcsolatban pedig szembe állította a farizeusi lelkületet Mária lelkületével és így állította példaként szemünk elé a Szűzanya életét.

A szentmisét követően újra nagy körmenetet tarthattunk, hiszen az építési terület újra a hívek használatára át lett adva, így megkerülve a templomot és az új közösségi házat, tértünk vissza a Szűzanya szobrához, hogy imával köszönjünk el tőle.