Karácsonyi ünnepnapok

image00010Lassan emlékké halványulnak a karácsony gyönyörű pillanatai, de jó visszatekinteni rájuk, hogy még jó darabon elkísérjenek bennünket!

Az ünnepi előkészületek 22-én, csütörtökön megtörténtek. Templomunk akkor kapta meg karácsonyi ünneplő ruháját. Sok-sok szorgos kéz díszítette a fákat, takarította a templomot, igazította a díszeket, fényfüzéreket. Köszönjük, hogy idén is adományból kaptuk a fenyőfákat!

Szenteste éjjelén 23.30-tól karácsonyi zenés muzsikával, énekléssel segítettek bennünket hangolódni az énekelni és zenélni tudó hívek egy csoportja Perényi Judit vezetésével. Éjfélre megtelt a templom és ünnepélyesen megérkezett a jászolba a gyermek Jézust ábrázoló szobrocska. A jászlat idén is a rorátén részt vevő hívek által bedobott szalmacsutakok bélelték. A jászol körül pedig csodálatos virágdíszítés fogadta a gyermek Jézust.

Az éjjeli szentmisén velünk ünnepelt Dr. Németh Norbert is, a római Pápai Magyar Intézet rektora. Karácsony ünnepnapjának reggelén ő vezette a szentmisét. az ott elhangzott beszédét rádióadásban is közre adtuk.

Az ünnep napján és másnapján minden szentmise után szaloncukorral leptük meg a jelenlévő gyermekeket. Karácsony másnapján az esti szentmisét Fliszár Károly atya celebrálta.

December 27-én az esti szentmisében Szabó Bálint csodálatos trombitajátéka örvendeztette meg a jelenlévőket.

Isten