Ökumenikus imaest

image00001A mai nappal városunkban is véget ért az idei ökumenikus imahét. Ezúttal a záró alkalom a kertvárosi templomban volt.

Hétfőtől kezdődően minden este közös imára jöttünk össze a város egy-egy templomában, hogy a különböző felekezetű keresztény testvérekkel együtt imádkozzunk. Ma este Zsugyel Kornél evangélikus lelkipásztor hirdette Isten igéjét, és velünk együtt ünnepelt felesége Zsugyel-Klenovics Katalin lelkész asszony, Hodánics Péter és felesége Hodánics-Bíró Tünde református lelkész  házaspár, Kinde Zsófia református segédlelkész, Kardos Csongor ferences szerzetes atya, Juhos Benjamin ferences diakónus, és Bóka Balázs atya a Mária Magdolna plébániáról.

Az evangélikus lelkész úr tanításában Jézus Krisztus utolsó ítéletről mondott beszédéből kiindulva fogalmazta meg gondolatait, összevetve az imahét mottójával. Üzenetének központi gondolata, hogy vajon a cselekedetek mennyiben kapcsolódnak hozzá az üdvözülésünkhöz. Konklúziója volt, hogy az üdvösségünk Jézus Krisztus kegyelméből fakad, minden cselekedetünk pedig azért legyen fontos, mert az lesz a mi válaszunk Jézus üdvözítő művére. Hálát érzünk, ezért Istennek tetsző tetteket viszünk végbe.

Az ökumenikus imaórán Taize-i énekek hangzottak el, kísérték imádságainkat, segítettek az elmélkedésben, amelyet Verő Melinda kísért orgonán, Verő Teréz gitáron és Verő Réka fuvolán.

Az imaest végén a híveket közös teázásra és süteményezésre hívtuk, a lelkipásztorokat pedig a közösségi házban láttuk vendégül.