Nők Zarándoklata

image00010Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe minden évben egy kicsit különleges alkalom, mert ilyenkor van lehetőség, hogy egyesek vállalkoznak arra, hogy karácsonyig, 9 hónapon keresztül imádkozzanak egy megfogant életért.

Az idei évben ez különlegesen szépre sikerült!

Már néhányan a reggeli szentmisében tettek ígéretet erre.

Viszont sokan gyülekeztek 9 óra körül a templomnál, hogy zarándokútra is induljanak. Egy busszal és két személyautóval indultunk, hogy zarándokutunk kitűzött céljaihoz elérjünk. Út közben imádkozva, énekelve töltöttük az időt, hogy lelkileg ráhangolódva tudjunk megérkezni a nap csúcspontjához.

A felkészüléshez tartozott, hogy Sümegen az egykori püspöki palotát tekintettük meg.  Tárlatvezetés gazdag és bőséges információkkal látta el a hallgatóságot.

A múzeumot elhagyva betértünk a sümegi ferences templomba, ahol déli, úrangyala imádságunkkal esdekeltünk a fájdalmas Szűzanya kegyszobra előtt.

Egy könnyed ebédet követően folytattuk utunkat Türjére, ahol már várt bennünket Bertalan atya, aki Premontrei szerzetesként, kicsit otthonosan is mozogva mutatta be nekünk a nemrégiben megújult prépostsági templomot, amelynek búcsúünnepe a mai napon volt, Gyümölcsoltó Boldogasszonykor.

A prédikációban a női zarándoklathoz kapcsolódóan fogalmazta meg gondolatait.Máriát, mint a türelem példaképét állította elénk. A Szűzanya már akkor beleegyezett Isten tervébe, amikor még nem igazán értette és így engedte, hogy életében forrja ki magát Isten elgondolása.

Majd a Lelki Adoptálás szertartása következett, ahol szép számban tettek ígéretet arra, hogy imáikkal kísérnek egy-egy megfogant életet. Egészen karácsony ünnepéig minden nap imádkoznak egy kis magzatért, babáért.

 Kegyelmekben gazdagodva térhettünk vissza Zalaegerszegre.