Plébániai est

image00004Különös estre sikerült az alkalom, amelyet eredetileg bálként hirdettünk meg.

Októberben a képviselő testület úgy határozott, hogy a fűtési költségek miatt valószínűleg nem lehet majd termet találni a farsangi bál megszervezésére, ezért inkább májusra tegyük át a plébániai bálunkat. És teltek a hónapok, mígnem eljött az idő a májusi bálra. De a rengeteg kínálkozó program miatt kisebb volt a lelkesedés a hívekben a részvételre, így lehetett, hogy úgy határoztunk, a Szent József Közösségi Házban rendezünk egy fergeteges plébániai estet.

Kapunyitás után szépen gyülekeztek az ünneplők, ki-ki kínálva amit batyujából előhúzott, majd tálalva lett a vacsora, amely mellé ülve hamar halkabb lett az együtt lévő közösség.

Kis idő elteltével az étkészletek hangja helyett egyre jobban betöltötte a termet a jókedvű társalgás hangja. Majd dalra fakadt a társaság egy része és szinte vég nélküli nótaest indult. A fiatalok a közösségi teraszon játszottak, míg mások kisebb csoportokba verődve beszélgettek.

A legkitartóbbak éjszakába nyúlóan társasoztak, beszélgettek. Majd lekapcsoltuk a villanyt, bezártuk az ajtót és azzal köszöntünk el egymástól, hogy kell még ilyent szervezni!