Fatimai este szeptemberben

 376432618-843261507107709-6865948156595396606-nA vénasszonyok nyara napok óta tartó meleg napjai után úgy nézett ki, elmossa az eső az engesztelő estet. Nem érkezett meg a hűsítő eső, így eső és nehézség nélkül tarthattuk meg engesztelő imádságunkat.

Annak ellenére, hogy a hétvégén micsoda nagy ünnepünk volt a Mária Kongresszuson, ahol a hívek nagyon szép számmal vettek részt, most is sokan eljöttek az engesztelő estre. Szép számmal végezték el szentgyónásukat is, hiszen 17 órától szinte a mise közepéig folyamatosan volt gyónó. Az engesztelő imaalkalom vendége Fazakas Zoltám Márton csornai premontrei apát. Meghívásának apropója volt, hogy a 75 évvel ezelőtti kongresszuson is itt volt a türjei premontrei perjel is. Így Márton apátúr személyében biztosítva volt, hogy a Zalai Mária Kongresszus ünnepsége nem lezárult, hanem a hívek szívében és a gyakorlatban is tovább ünneplünk és Mária által Jézushoz közeledünk.

Szentbeszédében a napi szentírási szakaszokból kiindulva beszélt Mária édesanyai küldetéséről és arról, hogy nekünk hogyan kell gyermeki bizalommal kérni őt.

Ünneplésünket a szentmisét követően körmenet, majd litánia és az engesztelő imádságok zárták.

Októberben Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök lesz a vendégünk.