Sümegi gyalogos zarándoklat

   Hosszú várakozás után elérkezett a sümegi gyalogos zarándoklat ideje!image00021

Pénteken délután nagy várakozással gyülekeztünk a kertvárosi templom kápolnájában, hogy megáldva a zarándokkereszt új korpuszát és áldást kérve zarándoklatunkra útnak induljunk a belváros felé, ahol újabb csatlakozókkal bővülve folytathattuk utunkat első esti szálláshelyünkhöz, Nemesapátiba.

Már az első domb, amelyet megmásztunk, olyan látványt kínált, amely már önmagában is gyönyörködtető: A Zala rétjében elterülő egerszeg látványa szinte leírhatatlan. De nem igen volt lehetőségünk sokat nézelődni, mert még hosszú út várt ránk. Nemesapátiba már szürkületben érkeztünk meg az iskola tornaterméhez, ahol letéve felszerelésünket átmentünk a templomba, hogy szentmisével ünnepeljünk. Szalai Attila atya tanított bennünket a fájdalmas anya mindenkor igaz üzenetéről. A tornaterembe visszatérve gyors szendvicsezés és tisztálkodás után körbe ülve volt lehetőségünk egy kicsit ismerkedni egymással, zarándoklásunk szándékaival.

Szombaton reggel idejében felkelve hamar útnak indultunk. Még voltak, akik ekkor is csatlakoztak hozzánk, hogy zarándokutunk legnagyobb távját így, együtt tegyük meg. Domb dombot követett, erdőn mezőn keresztül haladtunk, kijelölt helyeken, keresztek mellett és kicsiny kápolnáknál megálltunk, megpihentünk, hogy erőt gyűjtve folytathassuk utunkat Sümegcsehiig. Út közben a Szent Vendel kápolnánál a Cserép házaspár szívélyességét élhettük át, Sümegcsehiben pedig a Kulcsár család látott vendégül bennünket miután fáradtan, de annál nagyobb lelkülettel vettünk részt szentmisén a Newman-kápolnában.

Vasárnap reggel pedig helyiekkel és még jó néhány egerszegivel bővülve, közel 40en indultunk Sümegre, hogy a sok száz hívővel közösen imádkozzunk. A kegytemplomba beérve a helyi ferences atya megáldott miket, majd egyéni imára, gyónásra volt lehetőség. A szentmisét követően a városban volt még egy körmenet és így a szabadtéri helyszínről a templomba visszatérve zárult a búcsúi alkalom.