Egyházmegyei zarándoklat Körmendre

Az elmúlt hetek gyönyörű, napsütéses időszaka után egy rendkívül esős nap köszöntött ránk, amikor Egyházmegyénk Körmenden gyűlt össze, hogy Boldog Batthyány-Strattmann László boldoggá avatásának 20. évfordulóján hálát adjunk Istennek egyházmegyénk közösségéért.

Még reggel, a busz indulásakor szakadt az eső, Körmendre érve enyhült az intenzitása, és mire a templomba léptünk, már esernyő sem kellett. Az egész napos esemény alatt felhős, borult idő volt, de a programok gond nélkül zajlottak, hiszen eső sem volt közben. Nem így a program végén: miután felszálltunk a buszra, már csöpögni kezdett, elhagyva a város határát ismét bőséges esőt kaptunk. Úgy élhettük meg, hogy Isten kegyelme segített a zarándoklaton résztvevőknek. Nap közben szentmisén vettünk részt, ahol Kiss László atya mondott szentbeszédet, megfogalmazva, hogy Boldog László, felesége Coreth Mária Terézia és fiúk, Ödön a második évezred magyar Szent családjaként mutatnak utat nemzetünknek. Csak együtt válhattak boldoggá, szentté.

A fakultációk is színes választékot kínáltak. Majd délután litániára gyűltünk össze és ez után indultunk haza. A buszos zarándoklat most is lehetőséget kínált, hogy út közben imádkozva, énekelve közösen emeljük szívünket Isten felé.