Fatimai este októberben

A rózsafüzér hónapjában még nagyobb lelkesedéssel jöttünk össze engesztelni és image00007imádkozni. Ezúttal Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök atya volt  vendégünk.

Nagy öröm számunkra, hogy ebben az évben május 13-án és most is egy-egy püspök atya volt a vendégünk, hallgathattuk tanítását, vezette imáinkat és örülhettünk jelenlétének. Szabolcs püspök atya egy hónappal ezelőtt a Mária Kongresszus alkalmával is járt templomunkban, bár akkor szolgálata nem volt, így most külön öröm volt, hogy rá figyelhettünk.

Hatalmas, zengő prédikációját mindenkinek hallani kel! (Hamarosan meghallgatható ide kattintva)

Benne elsőként Joel próféta írásához kapcsolódóan egy nagy összegzést adott arról, hogy merre halad korunk történelmének eseménye: Covid, háborúk, támadások és agresszió És mindezeket látva, átélve, a modern ember nem egyre inkább Istenhez forduló lesz, hanem egyre érzéketlenebb. Közömbösségünk miatt már meg sem rendülünk, elfelejtettünk sírni is. De Joel szavaival bátorított bennünket püspök atya: tanuljunk meg újra könnyet hullatni a bajban lévőkért, virrasszunk, böjtöljünk, gyűljenek össze az idősek a templomokban és szent helyeken és mindenki tanuljon meg újra összefogni.

Szentmise után már sötétben tettünk egy kis körmenetet, majd templomunkba visszatérve záró imával fejeződött be engesztelő esténk.