Temetkezési emlékhely

dscn6391Plébániatemplomunk alatt található altemplomban temetkezési emlékhely került kialakításra. Itt lehetőség nyílik arra, hogy elhunyt hozzátartozóik koporsóit vagy hamvait elhelyezhessék. A koporsó elhelyezésére lehetőséget nyújtó kriptahelyek  és  urnafülkék is megvásárolhatók.

Egy és két urna elhelyezésére lehetőséget biztosító urnafülkék állnak rendelkezésre. Az urnafülkék megvásárlására a plébánia hivatalban nyílik lehetőség telefonon előre egyeztetett időpontban. Az urnafülkéket 50 évre lehet megvásárolni, majd ennek lejárta után ismét újraválthatók lesznek. Az 50 év letelte után meg nem váltott urnahelyeken elhelyezett hamvak egy közös sírba kerülnek elhelyezésre.

A temetkezési hely a plébániatemplom szentmiséinek időpontjában látogatható, vagyis hétfőn és szombaton reggel fél 7 és 8 óra között, keddtől péntekig 17 és 18.30 óra között, vasárnap pedig 7-11 és 17-19 óra között. Mindenszentek ünnepén és halottak napján, Húsvétkor és karácsonykor rendkívüli nyitva tartással várjuk a megemlékezni vágyókat.

A temetkezési emlékhely saját szabályzata szerint az altemplomban virágot csak az arra kijelölt tartókban lehet elhelyezni. Mécses gyújtására a kihelyezett mécses-állványon van lehetőség, azonban kérjük, hogy csak az altemplomban található füstmentes mécseseket szíveskedjenek használni. Az altemplom egységes kinézetének érdekében az urnafülkék fedlapjára egységes felirat kerül, amely az elhunyt nevét, születési- és elhalálozási évszámát tartalmazza. Templomunkban a temetkezési szertartást a zalaegerszegi Városgazdálkodási Kft. Temetkezési ágazata végzi.

Altemplom - Temetkezési emlékhelyAltemplom - Temetkezési emlékhelyAltemplom - Temetkezési emlékhelyAltemplom - Temetkezési emlékhelyAltemplom - Temetkezési emlékhelyAltemplom - Temetkezési emlékhelyAltemplom - Temetkezési emlékhelyAltemplom - Temetkezési emlékhelyAltemplom - Temetkezési emlékhelyAltemplom - Temetkezési emlékhelyAltemplom - Temetkezési emlékhely