Sajtó-munkacsoport

Plébániánk magazinja, az Örömhír magazin, születésnapi ajándékként jelent meg először. Egy évvel a plébánia megalakulása után született az ötlet, hogy a sok szép eseményt, lelki élményt, mely a közösségünk életében történik, osszuk meg minél több emberrel. Nem kis fejtörést okozott találó címet adni a plébániai újságnak. Úgy gondoltuk, hogy a jelenlegi cím képviseli legjobban a magazin célját, hiszen lapjain arról olvashatunk, mennyire boldogító Jézus Egyházához tartozni, s a tőle kapott örömöket továbbadni.

A sajtócsoportunk nem túl sok tagból áll, kilenc világi munkatárs és két lelkipásztor állítja össze a kéthavonta megjelenő lapszámokat. Mindenki sajátos feladattal bír: az íráson túl van, aki az informatikai hátteret biztosítja a beérkező anyagok tárolásához, más a kész szövegeket lektorálja, s nem éppen hálás feladatként valakinek a határidők betartására is ügyelnie kell.

Valamennyi írással az a célunk, hogy az olvasók találjanak lelki táplálékra a sorok között. Talán néhányan kevésnek találják a nyolc oldalt, de elsősorban plébániánk „örömhíreit” szeretnénk közölni, és lehetőleg nem idegen forrásból meríteni.

Természetesen nemcsak ez a kis csapat ír mindent, gyakran másokat is megszólítunk, hogy színesítsék írásaikkal, élményeikkel a magazin tartalmát. Minden számban hírt adunk a közösségünk életében történt emlékezetes eseményekről, bemutatkoznak a plébánián működő kisközösségek, az eseménynaptár közlésével a következő hónapok programjairól tájékoztatjuk a híveket.

Azokról sem feledkezhetünk meg, akik tetszetős külső formát adnak az Örömhír magazinnak. A tördelés Szombathelyen, a Martinus Könyv- és Folyóirat Kiadóban, Somogyi Edina szakszerű és gondos munkája nyomán valósul meg. Ezúton is hálásan köszönjük neki!

A színesben nyomtatott magazin azok számára is könnyen elérhető, akik nem tudják követni az internetes oldalakon naprakészen fellelhető beszámolókat, híreket. A plébánia honlapjának archívumából valamennyi korábbi szám elérhető, letölthető. Így egy kicsit az utókornak is dolgozunk, akik majd egyszer kíváncsiak lesznek, hogy évtizedekkel korábban, mi is történt a plébániánk háza táján.

Bízunk benne, hogy olvasóink várakozással veszik kezükbe az újabb és újabb lapszámokat. A továbbiakban is szeretnénk minél több örömteli eseményről hírt adni az újság hasábjain, ezért kérjük a Jóisten áldását lelkipásztoraink buzgó munkájára, a plébániánkhoz tartozó hívek tevékeny hitéletére.  

Németh Krisztina és Kocsis Zsuzsanna