Veni Sancte szentmise

image00001Noha már három hete folyik az oktatás az iskolákban, még a héten is változások voltak a hittanórákkal kapcsolatban. De mivel talán sikerül megszilárdulnia egy rendnek az órákkal kapcsolatban, meg tudtuk szólítani a fiatalokat, hogy jöjjenek, mert értük imádkozunk a mai szentmisében.

Bérmálás

119604984-351697959350701-4066017563651783942-nKülönösre alakult a mai fatimai engesztelő esténk: Nem a szokásos menetrendben tartottuk az engesztelő imádságokat, hiszen 17 órától plébániánk fiataljainak egy csoportja részesült a bérmálás szentségében.

MKPK - rendelkezése

img1Mától a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által hozott irányelvek kötelező érvénnyel lesznek mértékadóak templomainkban.

Az MKPK rendelkezése az alábbiakban olvasható:

Nyárbúcsúzató Játékok a Plébánián

image00016A júniusban oly nagyon várt vakáció végéhez érkezve felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk, akik részt vettünk a Plébániai Nyárbúcsúztató Játékokon.

Hitoktatók Veni Sancte-ja

image00001Isten Szentlelkének kegyelmét kértük Plébániánk területén szolgáló hitoktatóinkra a Szombathelyi Székesegyházban.

Premontrei Gimnázium Tanárainak látogatása plébániánkon

image00003A tanévkezdés nemcsak a diákok életében hoz változásokat, hanem a nevelőknek tanároknak is. Talán ezért is fontos, hogy egy nevelőtestület „csapatépítő” jelleggel töltsön együtt egy napot. Így látogattak el Plébániánkra a szombathelyi Premontrei rendi Szent Norbert Gimnázium nevelői testületének tagjai.

Plébániai hivatal zárva tart

c30-471594c30bAugusztus 24-én Plébánia Hivatalunk zárva tart!

Hivatali ügyintézéshez kérjük másik nap keressenek fel bennünket, vagy e-mail-es levelezés útján forduljanak hozzánk!

Megértésüket köszönjük!

Plébániai kirándulás

image00012 Úgy ítéltük meg, hogy a koronavírus-járvány miatti korlátozások kellőképpen megnyirbálták a közösségi életünket, ezért amolyan kötetlenebb, szabadabb, de mégis lelki-szellemi tartalommal járó kirándulást, zarándoklatot szerveztünk.

Szent István király ünnepe - kenyérszentelés

image00001Szent István ünnepén plébániánk közössége is köszöntötte első szent királyunkat. Az ünnep alkalmából kenyérszentelést is tartottunk.

Pályázati felhívás kántori állás betöltésére

logo-kor-szinesPlébániánk pályázatot hirdet kántor munkakör betöltésére. A részletes pályázati kiírás alább olvasható. 

Nagyboldogasszony ünnepe

image00001Katolikus közösségünk legnagyobb Mária-ünnepére gyűltünk össze. Kicsit kevesebben jöttünk össze Nagyboldogasszony ünnepén, mint ahogy azt a kertvárosiaktól megszoktuk, mégis kedves közösségben, méltóságteljesen ünnepeltünk. A Szentmisét Nyisztor Krisztián atya vezette. Ezt követően az asszisztenciával együtt sokan lejöttek az altemplomba, ahol virágot helyeztünk el a mozaiknál, amely azt az eseményt ábrázolja, amikor Mária – befejezve földi életét – testestül, lelkestül a mennybe vétetik.

Önkénteseink zarándoklata Celldömölkre

Zarándokútra indultunk azokkal a plébánia önkéntesekkel, akik mindenféle image00021szituációban biztos pontként állnak plébániai közösségünk mellé és önzetlen szolgálatukkal segítik a lelki élet kibontakozását.

Fatimai engesztelés - augusztus

Image00002-1Gyönyörű augusztusi estén tarthattuk meg e havi engesztelő imaestünket, amelynek főcelebránsa Nyisztor Krisztián atya volt.

Búcsúzás Hocz Veronika kántortól

Elköszöntünk fiatal kántorunktól, Hocz Veronikától. image00001

A férfi imacsoport zarándoklata a Szent Ilona kápolnához

image00006Évente, így augusztus elején kerül megrendezésre Férfi imacsoportunk „kihelyezett találkozója” a közeli Teskándhoz tartozó Szent Ilona kápolnánál.

Közlekedési eszközök megáldása

Szent Kristóf napjához kapcsolódóan közlekedési eszközöket áldottunk meg Bazitán és a image00002Kertvárosban.

Plébánia Hivatal ZÁRVA

c30-471594c30bÉrtesítjük a kedves Testvéreket, hogy 2020. július 22-24. között (szerdától péntekig) a Plébánia hivatal ZÁRVA tart.

Megértésüket köszönjük!

Véget ért az idei Imatábor

image00023Véget ért az egy hétig tartó Imatábor.

Fatimai est - július

Egész nap fiatalok énekétől, jelenlététől volt eleven és hangos a templom, estére pedig az image00004engesztelő emberek csoportja töltötte meg Isten házát.

Kezdetét vette az Imatábor!

image00004Hónapok óta zajlottak az előkészületek, az elmúlt napokban pedig különösen is nagy hajrában dolgoztak a segédkezők, hogy a fiatalokat a lehető legjobban felkészülten tudjuk fogadni a most megkezdődő Imatáborba.