Információk a hétre - december 17.

Advent 3. vasárnapjaInformációink Advent 3. vasárnapján, 2017. december 17-én.

Fatimai este decemberben

Fatimai este decemberbenAz elmúlt szerdán szokásos 13-i engesztelő délutánunkat tartottuk. 16 órától fatimai rózsafüzér, 17 órakor szentségimádási óra, 18 órakor pedig szentmise és Mária-ájtatosság volt. Az estét Görbe László atya, milejszegi plébános tartotta.

Az altemplom nyitva tartása az ünnepek alatt

image000102017. december 24. vasárnap 7-19 óra

2017. december 25. hétfő        7-19 óra

2017. december 26. kedd        7-19 óra

Liszt Régi Diákok jótékonysági koncert

image000332017. december 10-én az esti szentmise után jótékonysági koncertet adott a Liszt Ferenc Iskola Régi Diákok Kórusa. Az este bevételét a Karitász javára ajánlották fel. Köszönjük a Testvérek nagylelkű adományozását!

Szent Miklós templomunkban

image000032017. december 10-én vasárnap a 10 órás szentmise után Szent Miklós követe látogatott el templomunkba a gyerekek nagy örömére. Minden gyermek pár kedves szóval és finom szaloncukorral távozott.

Katekumen találkozó

image000302017. december 09-én Plébániánk találkozóra hívta plébániánk alakulása óta katekumenátusban részt vett Testvéreket. A találkozó jó hangulatban telt.

Adventi lelki nap

image000192017. december 9-én Plébániánk Adventi lelki napot tartott. A napot Mészáros Domonkos atya Sopronból és a győri Mécs Családközösség vezette.

Képek alább megtekinthetők.

Információk a hétre - december 10.

Advent 2. vasárnapjaInformációk e hétre Advent 2. vasárnapján, 2017. december 10-én.

Adventi koszorúk megáldása

image00023Vasárnap, Advent első vasárnapján került sor az adventi koszorúk megáldására. Elkezdődött a várakozás Jézus születésére. Ettől a naptól kezdve hajnali misékre várjuk a kedves Testvéreket.

Koszorúkötés

2017. december 2-án, szombaton közösen készítettük el adventi koszorúinkat a kápolnában. A résztvevőknek idén is csak gyertyát kellett hozni, na meg jókedvet.

Képek alább megtekinthetők.dscn5919

Információk a hétre - december 3.

Advent 1. vasárnapjaAdvent 1. vasárnapjának információi 2017. december 3-án.

Vasárnap esti muzsika

image000032017. november 26-án az esti szentmise után  egy kis muzsikára várta a zenekedvelőket Dankos Attila. 

Szentségimádás

image00018A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkársága szentségimádási kezdeményezéséhez csatlakozott plébániánk is, amely során november 25-én, szombaton 17 és 18 óra között szerte a Kárpát-medencében katolikus hívők közös szentségimádást valósítottak meg. Zalaegerszegen plébániatemplomunk is helyszínt adott e nagyszerű kezdeményezésnek.

Egyórás szentségimádásra hívtuk a Testvéreket Krisztus Király főünnepének előestéjén a 2020-as 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve. Ezen az estén, bár különböző helyszíneken, de egy időben, együtt imádkoztunk azért, hogy az önmagát értünk is feláldozó és az Oltáriszentségben velünk lévő Krisztust felismerjük és egyre jobban szeressük.

Takarítás

image00004November 25-én délelőtt a Szent Márton Légió takarítást szervezett templomunkban illetve környékén. A szorgos kezeknek köszönhetően sok szemet, levél hulladékot sikerült összegyűjteni, valamint templomunk belsejei is tisztább lett .

Köszönjük a résztvevőknek az önzetlen szolgálatot!

Képek alább megtekinthetők.

Katekumenek befogadási szertartása

image00014November 22-én az esti szentmisében került sor plébániánk katekumenjeinek a befogadására.  
Ebben az évben négy katekumen készül a beavató szentségek vételére, valamint arra, hogy plébániai közösségünk teljes jogú tagja legyen.

A megható szertartáson katekumenjeink bemutatták mottójukat, valamint elmondták azt is, hogy miért ezt választották. Megkentük őket a katekumenek olajával, megkapták a Szentírást, valamint aláírásukkal hitelesítették a katekumenek anyakönyvét, mellyel most már hivatalosan is felvételt nyertek a katekumenek közé.

Buzdítjuk közösségünk tagjait, hogy állandó imádsággal kísérjék készületüket az előttünk álló évben!

Bérmálkozók lelki napja

image00037A múlt szombaton, november 18-án tartottuk plébániánk bérmálkozóinak lelki napját. Ez a nap sok vidámságot, közös játékot, lelki töltekezést tartogatott résztvevői számára. Külön köszönet a felkészítésben résztvevő családoknak!

A nap képei alább megtekinthetők.

Információk a hétre - november 26.

Krisztus, a mindenség KirályaInformációink Krisztus Király ünnepén 2017. november 26-án.

Pápai üzenet a szegények világnapjára

Ferenc pápaFerenc pápa ebben az évben hirdette meg először a szegények világnapját. Ehhez kapcsolódóan egy üzenetet is írt, amely elolvasható alább.

Információk a hétre - november 19.

MindszentyInformációk az Évközi 33. vasárnapon, 2017. november 19-én.

Adventi lelki nap

adventi-lelki-nap-a4A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus első előkészületi évében adventi eucharisztikus lelki napot szervezünk december 9-én, a Mindszenty iskolában. A lelki napot Mészáros Domonkos atya és a győri Mécs családközösség tagjai fogják vezetni, akik az általuk rendszeresen vezetett eucharisztikus lelkigyakorlat rövidített programját hozzák most el hozzánk.

A lelki nap különleges ajándék számunkra, mivel csupán harmadik alkalommal szervezik azt meg az országban. A programban elmélkedés, egyéni és közösségi imádság, beszélgetés és szentmise szerepel. Remek lehetőség ez az ünnepek előtti elmélyülésre és az Eucharisztia titkának átimádkozására.

A lelki napon való részvétel teljesen ingyenes mindenki számára. A szervezők azt kérik, hogy mivel a résztvevők számának megfelelő segédanyagot szeretnének hozni, mindazok, akik szeretnének részt venni a lelki napon, szíveskedjenek regisztrálni a plébánia hivatalban! Ezt megtehetik emailben és telefonon is. A nap során batyus ebédet tervezünk, ehhez hozzájárulást szívesen fogadunk!

A program mindenki számára nyitott, vagyis más plébániákról és a környező településekről is szívesen látunk mindenkit!