Imaiskola contra Black Friday

image00002A fekete péntek Jézussal nem is fekete! Csodálatos lelkesedéssel köszöntötte egy imádkozó csoport Jézust! Ezek a fiatalok és felnőttek most nem bevásárolni indultak, hogy a vásárlási láznak hódoljanak, hanem Jézusnak hódoltunk. 17 órától az evangélium sorain elmélkedtünk, majd a szentmisében megosztottuk a kapott kincseket. Szentmisénk után egy bensőséges szentségimádásban voltunk Jézus vendégei. Sajnos, a kijárási korlátozások miatt idejében abba kellett hagynunk, pedig 24 órás szentségimádást terveztünk, hiszen ezzel az alkalommal kezdtük meg ráhangolódásunkat a holnapi Szentségimádási napunkra, valamint a templomszentelési évfordulóra.

Korlátozott ügyfélfogadás a plébánián

c30-471594c30bÉrtesítjük a kedves Testvéreket, hogy november 23-tól a plébánia hivatalban a személyes ügyfélfogadás a koronavírus-járvány miatt korlátozódik. Ügyeik elintézése érdekében először forduljanak hozzánk telefonon vagy e-mailen.

Programajánló - Templomszentelési évforduló

image00001A kertvárosi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve tiszteletére és Mindszenty József bíboros emléké épült templomunkat 16 évvel ezelőtt szentelték fel. Ennek évfordulójának ünnepére, valamint az egész napos szentségimádásra szeretettel várjuk mindannyiukat!

Egész napos program, amely során csendes adorációra is bármikor be lehet térni! :

7 órakor szentségkitétel, Olvasmányos imaóra és reggeli dicséret.

13. 00 Zsolozsma imádság (Napközi imaóra) az esperesi kerület papjaival

13.15 Szentségimádási óra papjainkért, papi és szerzetesi hivatásokért.

16.00 Rózsafüzér imádság

17.00 Szentségimádási óra plébániánkért, az itt élőkért, betegekért, orvosokért, ápolókért, egészségügyi dolgozókért.

17.45 Szentségi áldás és szentségeltétel.

18 órakor ünnepi szentmise

19 órától zenés imádság Dankos Attilával. Várunk mindenkit szeretettel!

Szentségimádás Krisztus Király ünnepének előestéjén

iec-szimA Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szervezői szentségimádásra hívtak minden hívőt, hogy leginkább az Oltáriszentségben jelenlévő Jézussal való kapcsolatunk megújításával és elmélyítésével készüljünk a vírusjárvány miatt elhalasztott Eucharisztikus Kongresszusra.

Fatimai est - november

image00001 Ezüstös fénybe öltözött a fatimai estünk, de nemcsak a szálló köd miatt, hanem mert ezüstmisés áldásban részesülhettünk.

Karitász - alma osztás

image00002A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász szervezésében, Önkénteseink szolgálata révén sok család részesült adományban. Ezúttal több kiló almát kaphattak azok, akik folyamatos kapcsolatban vannak Karitászunkkal és elfogadják a segítséget.

Már csütörtökön megérkezett az adomány készlet, amelyet a Plébánia tárgyalójában tudtunk elhelyezni, míg pénteken délután önkénteseink kiszállították azoknak, akik otthonukat nem tudják elhagyni. És voltak a segítettek közül, akik maguk oldották meg a szállítást. Isten fizesse meg az adományozó nagylelkűségét és önkénteseink önzetlenségét!

Lucernárium a halottakért

image00006Régi hagyománya Egyházunknak, hogy Halottak napjának előestéjén a húsvéti gyertya fényénél imádságokat végez elhunytjaink lelki üdvéért.

Új mécsestartó állvány

image00003 Új mécsestartó állvány került beszerzésre, amely az altemplomba érkezőknek kíván lehetőséget biztosítani, hogy mécsest gyújtsanak szereteteik nyughelyénél.

Új pingpongasztallal gazdagodott a plébánia

Sikeresen pályáztunk közösségi programokra, amelyeket az elmúlt év során tudtunk ezimage00002 által támogatni. Részben ezen pályázat keretein belül nyílt lehetőség arra, hogy egy új pingpongasztalt is beszerezzünk.

A közösségi teremben, fedett helyen is lehet használni, vagy alkalmas időjárás esetén a plébánia udvar kerthelyiségében.

Egyelőre a Covid időszak miatt kevésbé lehet közösségi program keretében felavatni, de bízunk benne, hogy mielőbb tudják majd használni fiatalok, közösségek, kicsik és nagyok egyaránt!

Zarándokok a plébániánkon

image00005A hévízi Szentlélek Plébánia zarándok csoportja látogatott el hozzánk.

Jótékonysági koncert

A tavaszi karantén miatt elmaradt jótékonysági koncertre került sorimage00004 Plébániatemplomunkban.

Önkéntes Beteglátogatók Képzése - Videóval

image00002Alig pár hete gyűlt össze első alkalommal a plébánia közösségi termében a Kalkuttai Teréz Anya Beteglátogatók csoportja, az egyházmegyei Kórházlelkészség koordinálásában beteglátogatóknak szóló képzésre jöttek össze és csatlakoztak hozzájuk még néhányan.

Biblia Kurzus

biblikaurzus-altalanos-plakat-2  Biblia Kurzus indult a mai napion, hogy az érdeklődők általános bevezetőt kapjanak a Szentírásba.

Altemplom ünnepek alatti nyitva tartása

temeto-mecsesÉrtesítjük a kedves Testvéreket, hogy az Altemplom az ünnepek alatt a következő rend szerint tart nyitva: 

Október 24. szombat: 7-19 óra

Október 25. vasárnap: 7-19 óra

Október 31. szombat: 7-19 óra

November 1. vasárnap: 7-19 óra

November 2. hétfő: 7-19 óra

Elsőáldozás

image00010Missziós vasárnap ünnepelhettük, hogy egyházközségünk fiataljai közül, közel 40 hittanos diák vehette magához Krisztus Szent Testét.

Szent Teréz Búcsú Bazitán

image00001Idén is megemlékeztünk a bazitai templom védőszentjének, Avilai Szent Teréznek ünnepéről.

Délután Szentségimádással kezdődött a lelki készület, majd közös rózsafüzér imádsággal forrt egybe az ünneplők köre, hogy Nyisztor Krisztián atya vezette szentmisében is kérjük Szent Teréz közbenjárását a helyi közösségre és plébániánk életére.

Karitász adományosztás

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász logisztikai segítségével, helyi önkénteseink image00002áldozatvállalásával nagy mennyiségű krumpli lett kiosztva plébániánkhoz kapcsolódó, rászoruló családok részére.

Fatimai est - október

image00001Október hónap a Szűzanyának szentelt hónap, amikor a rózsafüzér imádsággal még buzgóbban átelmélkedjük Jézus életének egy-egy állomását. De minden hónapban kiemelt alkalom templomunkban a 13-i engesztelő est. Így volt ez most is.

Élő rózsafüzér zarándoklat - videóval

A város különböző plébániáinak közösségei indultak útnak, hogy imádkozzanak image00005városunkért, egyházközségeinkért, a koronavírus-járvány megszűnéséért, az egészségügyi dolgozókért és a betegekért.

Az eseményről a ZegTV beszámolója itt érhető el: 

72 óra kompromisszum nélkül

image00005Ifjúsági közösségünk idén is csatlakozott az országos kezdeményezésre meghirdetett 72 óra Kompromisszum nélkül elnevezésű akcióhoz.