Főpásztor látogatott a kertvárosi templomba...

Szent Miklós jött el ma is a gyermekekhez, miközben valamenimage-0005nyien advent világosságában járunk. 

Adventi Lelkinapot tartottunk

Az image-0015irgalmas Isten készül megszületni karácsonykor.Ennek jegyében szerveztük meg idei adventi lellkinapunkat.

Adventi Kézfogás

Adventi kézfogásAz adventi időszak belvárosi nyüzsgése nemcsak szórakozásról és nassolásról szól, hanem arról is, hogy az emberek egymással találkoznak és végre ráérnek beszélgetni. Ebbe a képbe beleillik az is, hogy nemes célhoz támogatást kérjünk jó szándékú embertársainktól. Milyen jó, hogy már hagyomány a Szent Márton Légiónál az adventi gyűjtés, persze nem úgy, hogy perselyt rázogatva járjuk a teret, hanem többféle sütivel kínáljuk az arra járót, beszélgetünk velük a Szent Márton Patika lelki „gyógyszereit” kínáljuk.

Adventi Lelkinap

Adventi LelkinapDecember 8-án (szombat) 14 órai kezdettel templomunkban  és a plébániaépületben Adventi lelki napot szervezünk.
Lelki vezető:
Wolowicz Ádám SVD missziós szerzetes

Lélekemelő programok, szentségimádás, gyónási lehetőség, kiscsoportos foglalkozások, szentmise
Várunk mindenkit szeretettel!

Erzsébet napi ünnepség Szombathelyen

Erzsénet napi ünnepség SzombathelyenMinden évben Árpád – házi Szent Erzsébet napjához közel tartják a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász ünnepségét, ahol hálát adunk az elmúlt évért, és kitüntetik azokat az önkénteseket, akik sokat tettek a hátrányos helyzetű emberekért.

A Katolikus Karitász védőszentje, Erzsébet csak 24 évet élt. A szegényekről, betegekről gondoskodó, alázatos élete példa lehet mindnyájunk számára. Életszentségét a halála után  négy évvel az egyház  is elismerte, és szentté avatta.

2018. november 17-én a szombathelyi Jézus Szíve templomban tartották az idei Szent Erzsébet ünnepséget. A szentmisét dr. Székely János megyéspüspök celebrálta, aki szentbeszédében a segítő szeretet fontosságát hangsúlyozta. Majd a mise után dr. Székely János püspök, Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke adták át az okleveleket azoknak az egyházmegyei karitász csoportoknak, akik jelentős önkéntes tevékenységet végeznek saját településükön. Továbbá kitüntették Kreshnik Karavadij pékség tulajdonost, aki több éve rászorulókat támogat a Celldömölki Karitász csoporton keresztül.

Külön öröm volt számunkra, hogy a mi Karitász csoportunkat is sok esetben segítő olai Jézus Szíve Ferences Plébánia Karitász csoportja is elismerésben részesült kiemelkedő munkájáért. Ez úton is kérjük Isten áldását további tevékenységükre!

                                                                                                                 Sárközi Violetta

Adventi gyertyagyújtás

Ismét meggyulladt az első gyerimage-0003tya az adventi koszorúkon! 

Adventi készülődés

Adventi készülődésNagy lett a sürgés-forgás mind a templomban, mind a plébánián az évközi időszak utolsó napjaiban.Vidám hangulatban telt az adventi koszorúkötés és a Jézus jászlába való szalmacsutakok készítése.

Templomszentelési évforduló

dscn5491„Nagy Istenünk, kérve kérünk,

templomodba jöjj ide;

könyörülő jóságoddal

kéréseink elfogadd;

bőven áraszd áldásodat

e szent helyre szüntelen.” (zsolozsma himnusz – részlet)

Adventi lelkigyakorlat a Mária Magdolna Plébániatemplomban

Szeretettel hívunk minimage-0001denkit a Mária Magdolna Plébániatemplomba adventi lelkigyakorlatra!

Black Friday egy kicsit másként

Három napos ünnepséggel zártuk le az egyházi évet. image00002

Szentmisék rendje Adventben

Szentmisék rendje AdventbenTájékoztatjuk a kedves Testvéreket, hogy Adventben a következőképpen alakul a szentmisék rendje:

Hétfőtől-Szombatig: reggel 6 óra

Vasárnap:

6 óra, 10 óra, 18 óra

24 órás Szentségimádás

24 órás Szentségimádás2018. november 23-án 19 órától 24 órás Szentségimádás veszi kezdetét templomunkban. Az eseményt a Szent Márton Légió koordinálja.
Bátorítjuk a kedves Testvéreket, hogy jelentkezzenek egy-egy időszakra, hogy az éjszaka folyamán az Oltáriszentségnél folyamatos legyen a virrasztás. Ezzel a programmal bekapcsolódunk abba a „világméretű” szentségimádásba, amelyet a 2020-ban megrendezésre kerülő Eucharisztikus Kongresszusra készülve szerveznek. Dicsértessék és áldassék az Oltáriszentségben jelen lévő Krisztus!

Fatimai estén Szent Márton havában

Fatimai estén Szent Márton havábanHívek sokasága vett részt e havi engesztelő imaestünkön.

Az égen szinte egy felhő sem volt. Ezrével ragyogtak ránk a csillagok az ég fekete boltozatán. És, miként a csillagok a világmindenségben úgy ragyognak a keresztények is mai társadalmunkban. Ezért különösen is nagy ajándék volt, hogy ennyien eljöttek, fontosnak tartották, hogy közös imádsággal ostromoljuk az eget, és erősítsük egymást az elköteleződésben!

Egyházzenei előadás és koncert

Egyházzenei előadás és koncertSok szeretettel várjuk a kedves Testvéreket 2018. november 24-én szombaton 18 órakor kezdődő egyházzenei előadásra, melyet Horváth Gábor becsehelyi plébános és Dr. Kovács Szilárd orgonaművész tart templomunkban. Az előadás követően  19 órától Dr. Kovács Szilárd orgona koncertet ad.

Mindenkit szeretettel várunk!

Fatimai engesztelő imaest

Várjuk a keimage00031dves testvéreket, hogy közösen engeszteljünk a világ bűneiért!

13-án, kedden délután 16órától Fatimai rózsafüzért imádkozunk, majd 17 órától engesztelő imaóra a szentségi Jézus előtt és 18 órától szentmise. Amennyiben alkalmas lesz az időjárás, körmenetet is tartunk!

Ez alkalommal Huszár Balázs atya lesz a vendégünk Sárvárról.

 

Dicsérjük és imádjuk Krisztus Urunkat és engeszteljük Szűz Mária Szeplőtelen Szívét!

Lucernárium - halottakért való megemlékezés a Húsvéti gyertya fényénél

Fényeskedjék nekik örök világosság! – ezzel a jókívánsimage00016ággal fejezzük ki gondolatainkat elhunyt szeretteink felé. Mindenszentek estéjén már a halottak napjának megemlékezése kezdődik.Miközben gondolataink azok között járnak, akik már célba értek, a szemünket azokra fordítjuk, akik megfutották a földi életpályát, már elköltöztek körünkből. Nem tudjuk, hogy erényes életük, szeretetük és Jézusba vetett hitük elégséges volt-e ahhoz, hogy hallják a bátorító szavakat: „Jertek, Atyám áldottai, vegyétek birtokba a világ kezdetétől nektek készített országot!”

Ezért imáinkkal segítjük őket.

Vasárnap esti muzsika

image00001„A zene mindenkié”- ezért a Kertvárosi templom hónapról hónapra alkalmat kínál, hogy a zene vigyen közelebb bennünket Istenhez.

Családos szentmise és 100.születésnap megünneplése

Családi Lelkinap után családokkal és image00001kisgyermekekkel telt meg a  kertvárosi templom.

CSALÁDKAPOCS - szervezői szemmel

image00012Fantasztikus élményben volt része annak, aki részt vett a Családkapocs névvel megrendezett  Egyházmegyei Családi Lelkinapot!

Imaiskola

Minden hónap utolsó vasárnapját megelőző pénteken imaiskolára várjimage00001uk a híveket!

Ennek volt októberi alkalma az elmúlt pénteken.