Pályázati felhívás kántori állás betöltésére

logo-kor-szinesPlébániánk pályázatot hirdet kántor munkakör betöltésére. A részletes pályázati kiírás alább olvasható. 

Püspöki szentmise a beteglátogatókkal

image00004A hívek számára nagy meglepetésként érkezett plébániánkra Székely János Püspök atya, hogy a beteglátogató önkéntesekkel együtt imádkozzon, ünnepelje a szentmise áldozatot.

Hamvazószerda

Hamvazószerdával kezdetét vette az idei nagyböjti időszakunk. A kora esti órákban image00001Bazitán és a kertvárosi templomban is szép számmal gyűltek össze a hívek, hogy közös  bűnbánattartásunk jeleként fejünkre hamut hintsen az Egyház.

Bazitán Verő Teréz zenei és énekszolgálata segítette, hogy imádságunk még összeszedettebb  legyen, a kertvárosban pedig Vissi Nóra hegedűjátéka kísérte a híveket a hamvazkodáshoz, amelyet a plébánia papjai szolgáltattak ki.

Házasság Hete záró szentmiséje

image00002Véget ért a Házasság Hete, de most következik újabb 51 hét, amikor folytatni kell mindazt, ami megtartja, megerősíti és Istenhez közelebb viszi a házaspárokat. Ezekkel a gondolatokkal kezdtük hálaadó szentmisénket, amelynek keretében megünnepeltük a házasság titkát.

Fatimai est - február

Szép lelki alkalmat kínál a házasság hete és a betegek világnapja,  és mindezekimage00001 imaszándékokon túl szépen illeszkedik a sorba mostani fatimai engesztelő imaestünk, amelyen Nagy Péter atya volt a vendégünk Gellénházáról.

Betegek Szentségének ünnepélyes kiszolgáltatása

image00007Évente több ezren zarándokolnak el Lourdes-ba, hogy részesei legyenek annak a csodának, amely 1858 óta Franciaországban a katolikus lelki élet egyik meghatározó része. Mi most nem mentünk külföldre, mégis részünk volt a Betegek Világnapjának ünneplésében, kegyelmeiben.

Házasság Hete - Szentségimádás - video

Idén a Házasság Hete sem a megszokott formát ölti. De talán most csúcsosodik ki igazán image00003a lényeg, amikor nem a programra, hanem egymásra figyelnek, nem kimerülnek a sok programban, hanem feltöltődnek a szeretet forrásánál. Így hívta a zalaegerszegi szervező csapat a házaspárokat egy közös szentségimádásra.

Bírjuk a gyűrődést - Házasság heti üzenetek házaspároktól

A 2021-es Házasság Hete alkalmából, a szombathelyi Házas-Társas-Játékban részt vevő párok közreműködésével készült el ez a kisfilm a házasság kincseiről. A járványhelyzetben is lehetséges módon összekapcsolódva teszünk tanúságot arról, hogy házasságban élni jó!

Plébániánk területéről is volt, aki benevezett a játékos üzenetküldésbe.

https://www.youtube.com/embed/E0UkdAhaLjE

Szent Balázs napja

Szent Balázs püspök ünnepnapjához kapcsolódóan idén is megemlékeztünk örményimage00004 származású vértanúnkról. Idén sajnos nem a megszokott formában volt az áldó könyörgés, hanem egy közös áldó és esdeklő imával kértük híres szentünk közbenjárására a betegségektől való oltalmat, abból való felgyógyulást.

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe

image00003Az idei esztendőben nem tarthattuk meg az előző két évben megünnepelt eseményt, hogy a tavaly megkeresztelteket ismét elhozták volna a szüleik hogy bemutassák őket a templomban, de ettől függetlenül gyönyörű ünneppel emlékeztünk meg Jézus templomi bemutatásáról.

Házasság hete- országos programok

hh-logo-kicsiAz idei év járvány helyzete miatt számos Házasság heti program nem tud megvalósulni. Ezért ajánljuk sok szeretettel plébániánk közösségének az országos on-line programokat is.

Házasság hetére készülünk - videó

Házasság Hete alkalmából kínálunk fel programokat házaspároknak, jegyespároknak.hhplakat2021

Erről készített tudósítást a Zalaegerszeg TV.

https://www.youtube.com/embed/5Gz8XMcoGck

Isten Igéjének vasárnapja

image00002Ferenc pápa rendelkezése értelmében ezen a vasárnapon külön ünnepként ünnepeltük meg Isten Igéjének vasárnapját.

Lelkipásztori munkatársak ígérettétele

A tegnapi, szombathelyi Székesegyházban történt lektor avatás után maimage00007 plébániatemplomunkban ünnepeltünk együtt azokkal az önkéntesekkel, akik különféle szolgálatokat vállalnak, hogy plébániánk lelki élete még gördülékenyebb és színesebb legyen.

Lektorok avatása Szombathelyen

csoportkepSzékely János püspök atya avatta lektorrá Egyházmegyénk azon önkénteseit, akik számukra indított sajátos képzésen vesznek részt, hogy világi munkatársként még nagyobb szakszerűséggel szolgálják Isten népét az egyes plébániai közösségekben.

Fatimai est - január

„Új esztendőben új szívekkel” újra Szűz Mária Szeplőtelen Szívénél. Megtartottuk a image000022021. év első engesztelő imaestjét.

Családi hangok - a Verő család szolgáló tanúságtétele

Plébániánk területén sokszor hallhatjuk a Verő család énekét és zenei szolgálatát. Örömmel ajánljuk figyelmükbe tanúságtevő videójukat.

https://www.youtube.com/embed/S45pKcjK9Ro

Vízkereszt ünnepe

image00001Vízkereszt ünnepén annak ellenére, hogy szerdai napra, munkanapra esett, mégis szép számmal jöttek el hívek a templomba, hogy megünnepeljük Urunk megjelenését.

Szent Család vasárnapja

Jézus jászla mellett állva példaképként tekintettünk ma Szűz Máriára valamint Szent image00009Józsefre és kértük közbenjárásukat.

Plébániai karácsony

image00001Idén kicsit összehúzottabban ünnepeltük meg a karácsonyt: kevesebb hívő tudott ellátogatni a szentmisékre, míg korábban szinte moccanni sem lehetett, most kevesebb minisztráns volt az éjféli szentmisén, kevesebben hallhatták az éjféli szentmise előtti közös éneklés és zenélés felhangoló dallamait. De így is volt benne nagyon sok kegyelemszerű pillanat!