Mária Kongresszus előadásai

bor-cimkeAz alábbi linken visszanézhetők a Mária Kongresszus szentmiséi, előadása:

https://www.martinus.hu/hirek/12806/maria-kongresszus-zalaegerszegen-visszanezhetok-a-szentmisek-eloadasok

Fatimai este szeptemberben

 376432618-843261507107709-6865948156595396606-nA vénasszonyok nyara napok óta tartó meleg napjai után úgy nézett ki, elmossa az eső az engesztelő estet. Nem érkezett meg a hűsítő eső, így eső és nehézség nélkül tarthattuk meg engesztelő imádságunkat.

Mária Kongresszus templomunkban

   Plébániánk közössége is aktívan bekapcsolódott a Zalai Mária Kongresszus programjaiba.image00003

Mária Kongresszus szeptember 9. Ünnepi szentmise énekek

cimkereA szeptember 9-ei 9.30 órai Ünnepi szentmise énekei letölthetők ITT.

Mária Kongresszus - Körmenet énekfüzet

kormenet-elolapA szeptember 8-ai, pénteki körmenet énekfüzete letölthető ITT.

Énekünkkel is kapcsolódjunk be a körmenetbe! Néhány példányt a helyszínen is osztanak majd, de segíthet a letöltött verzió is.

Mária Kongresszus - Beharangozó

bor-cimkeA szervezőkkel készített interjú meghallgatható itt:

https://drive.google.com/file/d/1ReWNK9EuwYh0bDYAYu_m2jFAPeqT5xLR/view

Programajánló - Gyalogos zarándoklat Sümegre

Szeptember 15-17. között gyalogos zarándoklat indul Sümegre.

Megkezdte szolgálatát Rákos József diakónus

image00005image00010Nagy öröm plébániánk közösségének, hogy Székely János püspök atya döntése következtében nálunk töltheti fél éves gyakorlatát Rákos József diakónus.

Szent István, Magyarország fővédőszentje

367449480-1032850174517637-1138404089039351968-nÜnneplőbe öltözött hívek érkeztek ünneplő szívvel az Isten házába, hogy nemzeti ünnepünkön együtt kérjük Szent István király közbenjáró imáit.

Ifjúsági Gyalogos Zarándoklat

Maroknyi fiatal indult útnak július utolsó napján, hogy két napig úton levőként image00003megtapasztalja a zarándok lét kihívásait, örömeit, az ima mélységét, a természet közelségét és szépségét és mindezekhez a közösség megtartó erejét.

Tíz éves a Plébániánk

image00002Boldog születésnapi évfordulót! - Általában ismerős személynek kiáltjuk oda ezt a mondatot, benne minden jót kívánva ahhoz, hogy az ünnepelt élete mindenestől Istentől megáldott és így egyértelműen boldog élet legyen.  Most, ezen a hétvégén mi Plébániánk születésnapját ünnepeljük. És, amikor mi azt mondjuk most, hogy "boldog születésnapot!", akkor abban benne van a nyolc boldogság megannyi fura boldogsága is. Legyünk úgy boldogok, ahogy Jézus akarja a mi boldogságunkat! Nem úgy boldog, ahogy a világ adja, diktálja, elvárja, hanem ahogyan Isten szeretné!

St. Martin koncert

image00007Most már rendszeresnek mondható, hogy a híres előadóművész templomunkat választja helyszínéül annak, hogy zenei játékával megörvendeztesse a nagyérdeműt.

Nagyszülők és Idősek Világnapja

Ferenc pápa harmadik alkalommal hirdette meg a Nagyszülők és Idősek Világnapját,image00002 amely Szent Anna és Szent Joachim ünnepéhez kapcsolódik.

Ehhez kötődően mi is közös imára és együttlétre hívtuk a fent megszólított korosztályt.

Biciklis kirándulás Gébártra

image00008Maroknyi csapat gyülekezett a bazitai templomnál, hogy 14 órakor lendületet véve vágjunk neki kerékpáros kirándulásunknak.

Gépjárművek megáldása

image00005Szent Jakab apostol ünnepéhez közeledve, valamint Kristóf napjához kapcsolódóan ismét gépjárművek megáldását tartottuk Bazitán és a kertvárosban.

Véget ért az idei imatábor

image00005Véget ért az idei esztendőre meghirdetett Imatábor, amely ezúttal Bagodban élte meg tanúságtévő jelenlétét. Idei évre választott jelmondatunk: „Újítsd meg csodáidat!” A megújulás jegyében 11 év után tértünk vissza Bagodba, ahol a polgármestertől, kezdve az iskola vezetésén át a helyi egyházközségig nagy szeretettel fogadtak bennünket.

Fatimai este júliusban

Miközben a táborozók Bagodban építették Istennel való kapcsolatukat, addig a Plébánia image00003hívő közössége és sok környékbeli plébániáról érkezett vendég fatimai esten engesztelte Istent.

Vigh Balázs újmiséje templomainkban

image00002   A nyár mindig is emlékezetes marad a szebbnél szebb családi programok miatt, vagy éppen a közösségi események által tarkított eseményektől. Hasonlóban volt részünk plébániai szinten is, hiszen Vigh Balázs újmisés volt a vendégünk.

Hittantábor

Június utolsó hetében került megrendezésre hittanosaink nyári táboroztatása. Ezúttal image00016Gersekaráton töltöttünk egy tartalmas hetet.

Tanév záró Te Deum

Image00002-1Sok mindenért lehet hálát adni életünkben, de a diákkor nagy hálaadása – szerintem – mindig a tané végi hálaadás marad. Így adtunk hálát a 10 órakor kezdőd szentmisében az idei tanév minden kegyelméért.