Fatimai engesztelő imanap

image00016Az új esztendő első engesztelő imanapjára ismét megtelt a kertvárosi templom. De az ünnep fényét ezúttal tovább emelte, hogy aranymisés papi jubileumot ünnepelhettünk, hiszen Tüske Józyef atya volt a vendégünk a mostani alkalommal.

Katekumenek befogadása

image00005Krisztus Urunk megkeresztelkedésének ünnepén közösségünkkel együtt ünnepelt az a két felnőtt hittanuló (katekumen), akik ebben az esztendőben szeretnének részesülni beavató szentségekben.

Vízkereszt

image00003„Inkább csillagot kövessünk, mint csillogást keressünk!” – ezzel a gondolattal kezdtük meg vízkereszti ünnepünket. Munkanap ellenére a reggeli és az esti szentmisére is, valamint Bazitán a kora esti órákban is  szép számmal jöttel el hívek, hogy méltó módon ünnepeljük meg Krisztus megjelenését.

Új nyitvatartás a Plébánia Hivatalban

uj-nyitvatartasi-rendPlébánia Hivatal bővített nyitvatartási ideje

Hétfő:            9-12 óra

Kedd:             10-12; 14-16 óra

Szerda:          10-12; 14-17 óra

Csütörtök:    10-12; 14-17 óra

Péntek:      10-12 óra

Hálaadás az óesztendő minden kegyelméért

image00005„Az esztnedő fordulóján egybegyűltönk mind ez órán, Oltárodnál leborulunk hál’adásra, mindent tudó színed előtt számadásra”

Volt mit megköszönnünk ebben az évben is. Olyan nagy öröm volt, hogy az év utolsó napján még egyszer megtelt a kertvárosi templom, hogy megköszönjük Jézusnak azt a sok kegyelmet, amelyben részünk lehetett az elmúlt évben.

Családok megáldása Szent Család ünnepén

image00003Szent Család vasárnapján külön figyelmet szentelünk  családjainknak. Ennek jeléül külön áldásban részesülhettek azok a családok, akik ma együtt vettek részt a szentmisén.

Karácsony 2019

Beérett az advent gyümölcse. Megérkezett karácsony szent ünnepe. image00010

Pásztorjáték a kertvárosi templomban

image00010Karácsonyi készületünk egyik várva várt alkalma a gyermekek pásztorjátéka. Hittanos gyermekeink nagy örömmel készültek az ünnepi pillanatokra, amelynek meg is lett az eredménye: idén is szép karácsonyváró műsort adtak elő.

Pásztorjáték Bazitán

Miközben mindenki örvendező lélekkel várja karácsony ünnepét, Bazitán a fiatalok image00001szerepjátéka segítette a híveket, hogy még könnyebben tudjuk elképzelni a 2000 évvel ezelőtti, betlehemi eseményeket.

Adventi Ifjúsági Lelkigyakorlat

image00002Egyházmegyei ifjúsági adventi lelkigyakorlaton vett részt az ifiközink december 20-21-én, Botfán. Ezúttal szervezőként vállaltuk magunkra ezeket a napokat.

Adventi adományozás a Karitász önkénteseivel

Az advent során kisebb-nagyok lemondásokat vállalva, abból támogatva gyűjtötték a image00002hívek adományaikat, amelyeket végül a Karitász munkatársai rendeztek egységcsomagokba és osztottak szét rászoruló családoknak.

Adventi Lelki nap - 2019

adventi-lelki-nap-2019Karácsonyra készülés jegyében telt el a mai délutánunk. Az előre meghírdetett programok szerint szerveztük meg plébániánk számára a lelki napot, hogy ezzel is segtsük a hívek ünnepkészületét, az ünnep lényegének megragadását.

Zarándoklat Brenner János vértanúságának helyére

Plébániánk lelkes csapata indult el az ékjszakába, hogy részt vegyünk a 62 évvel ezelőtt meggyilkolt, de két éve boldoggá avatott vértanúnk Brenner János tiszteletére bemutatott szentmisén.

Montessori iskola karácsonyváró műsora

Az advent második feléhez közeledve egyre több iskolában, intézményben készülnek kicsik és nagyok, hogy megemlékezzenek Jézus születéséről.

Mai napon a Montessori óvoda és iskola  diűkjai örvendeztették meg szüleiket, rokonaikat.

Fatimai est - december

image00003Adventi készületünk szép alkalma volt ez a mostani engesztelő imanap. Várhelyi Tamás atya volt a vendégünk Szentpéterfáról.

Ünnepi szertartások rendje Templomunkban

   Ünnepi szertartások rendje a mellékelt plakáton olvasható!karacsonyi-programok2019

Az Altemplom a Karácsonyi ünnepek során a következők szerint lesz nyitva:

December 23, hétfő: 8-12 óra

December 24, kedd: 15.30 -18 óra

December 25, szerda: 7-19 óra

December 26, csütörtök: 7-19 óra

Programajánló - Adventi lelki nap

adventi-lelki-nap-20192019. december 15-én vasárnap 15 órától Adventi lelki napra várjuk a testvéreket.

A kézműves foglalkozásokra jelentkezés a Plébánia hivatalban december 11-ig.

Akolitus avatás Szombathelyen

Plébániánk egyik lelkipásztori munkatársát, Dr. Marx Gyulát avatta akolitussá Székely János megyéspüspök.

Az ünnepi eseményről az alábbi kisvideót adjuk közre:

 https://www.youtube.com/embed/0z0saeBtaY4

Szent Miklóst köszöntöttük

image00005Hónapok óta mikulásról szól minden a boltokban, utcákon, tereken. Most már tényleg ideje volt, hogy elérkezzen december 6., amikor helyére kerül minden és a cukiságkampányból végre valódi Szent Miklós ünnep lett. Nem volt ez másként plébániánkon sem

Programajánló - Boldog Brenner János ünnepe

unnep-2019-12-142019. december 14-én lesz Boldog Brenner János ünnepe.

A nap programja a plakáton olvasható.