Zeg TV - tudósítás a búcsúról

A városi televízió által készített tudósítást adjuk közre az érdeklődőkkel, hogy akik részt vettek a búcsú eseményein, nekik emlék lehessen, a többieknek pedig kedvcsináló, hogy legközelebb le ne maradjanak közösségünk programjairól.

https://www.youtube.com/embed/ftIF0BSZnBo

Fatimai engesztelő est - június

image00004A Te Deummal valami véget ért délelőtt, de vannak dolgok, amelyekből nincs olyan, hogy szabadságra megyünk. A lelki élet is ilyen és ilyen benne a havonta meghirdetett engesztelő imaestünk.

Szent Antal napi búcsú a Jánka-hegyen

image00003Miközben a világegyház évközi 11. vasárnapot ünnepelte, a Jánka-hegy közösség kápolnájuk búcsúját tartották, Szent Antal napját ülték meg kiemelt ünnepként.

Tanévzáró Te Deum a kertvárosi templomban

image00007A héten még pár nap erejéig megcsendül az iskolák csengője, tanterembe parancsolva a diákokat. De már érződik az év végi hangulat. Ezért a 10 órakor kezdődő szentmise keretében hálát adtunk az elmúlt tanév minden kegyelméért!

Bedő Imre előadása a plébániai búcsún

Bedő Imrének, a Férfi Klub alapítójának előadása:

https://www.youtube.com/embed/FDxyam-_DyU

Plébániai búcsú

Egész napos lelki és közösségi programokkal ünnepeltük templomunk búcsúját Szűz image00002Mária Szeplőtelen Szívének ünnepén.

Úrnapja a kertvárosban

image00017Noha a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére hozott intézkedések enyhülnek, mégis még mindig nehéz nagyszabású programokat szervezni. Ennek okán maradt el a korábbi években megszokott közös, városunk plébániáit érintő úrnapi körmenet megtartása, ám helyi szinten lélekemelő módon ünnepelhettük Krisztus Szent Testének és Vérének ünnepét.

Program ajánló - Plébániai búcsú

csaladinap2021A járványhelyzet javulásával már van lehetőség nagyobb programok megszervezésére, így plébániánk hosszú idő után közös alkalomra hívja közösségünk valamennyi tagját, apraját és nagyját.

Június 12-én Plébániai búcsút szervezünk. Színes programokkal készülünk kicsiknek és nagyoknak egyaránt. 9.30kor kezdődik az ünnepi szentmise, amelyet Bedő Imre: Az apák szerepe a családban című előadása követ. E közben a gyermekeket zenés gyerekműsorral szórakoztatja MóKata, majd óriásbuborék shown vehetnek részt. Szeretettel várjuk plébániánk közösségét az ezt követő ebédre, mely helyben készített gulyásleves lesz. Annak érdekében, hogy az elkészítendő ebéd mennyiségével megközelítőleg tudjunk számolni, kérjük, hogy jelezzék, ki tud velünk tartani azon a napon!  Délután kötetlenen programok sora várja a résztvevőket. Lesz „Bukfenc akadálypálya”, ahol kipróbálhatják ügyességüket, de tudásukat is a benevező csapatok, valamint íjászkodás, fotósarok, imaösvény. A programot zenés dicsőítés zárja. A részvétel ingyenes, de az ebéd miatt jelentkezéshez kötött, melyet a plébánia hivatalban tehetnek meg. Mindenkit várunk nagy szeretettel!

 

A program Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg.

megvalosult-magyarorszag-korm-tamogatasaval-2021

Programajánló - Világméretű szentségimádás

szaleziak-20210516bImmár nyolcadik alkalommal szerveznek világméretű szentségimádást a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében.

Plébániatemplomunk is csatlakozik a kezdeményezéshez.

Templomunkban június 5-én 19 órától kb. 20.30ig zenés, dicsőítő szentségimádás lesz.

Várunk mindenkit szeretettel!

Amennyiben már most tudja, hogy részt szeretne venni a szentségimádási alkalmon, jelezheti a NEK hivatalos oldalán is: ITT 

https://www.youtube.com/embed/OTpM9IAOhz0 

Álláslehetőség!

image00001Álláslehetőség a Gondviselés Háza Idősek Otthonában. Részeltek a képen olvashatók!

Fatimai est - május

image00002Május hónap különösen jelentős alkalmakat kínál Mária-tiszteletünk kifejezésére. Jó lehetőség volt mostani engesztelő imaestünk is!

Fiatal családosok közösségének tavaszi kirándulása

Lassan tudunk kiszabadulni a Covid okozta bezártságunkból. De a Fiatal Családos image00001Közösség megpróbálta legyűrni tanult tehetetlenségünket. Csácsbozsokra kirándultunk.

Anyák napja

image00001Május első vasárnapja az édesanyák ünnepe. Kiemelten fontos, hogy a felnövekvő nemzedék figyelmét felhívjuk erre a nagyon kifejező alkalomra, hogy így is kimondjuk az anyai lét értékét és szépségét, az édesanyák méltóságát. Fiataljaink Bazitán és a kertvárosi templomban is köszöntőjükkel kedveskedtek a jelenlévő édesanyáknak, majd a jelen lévő gyerekek és fiatalok és egy-egy szál virágot adhattak át az édesanyáknak, nagymamáknak.  Köszönjük Kovács Líviának és Endrédiné Fekete Áginak a gyerekek felkészítését!

Világosság útja

image00002A keresztút (Via Crucis) mintájára a húsvéti események átelmélkedését segítendő világosság útja (Via Lucis) imádságot végeztünk templomunkban.

A szép számban összejött hívek közös imája és éneke segítette, hogy együtt gondoljuk át, 14 állomáson keresztül Megváltónk feltámadását és 40 napig történő ismételt megjelenését, mennybemenetelét.

Ima az érettségizőkért

Nehéz körülmények között kezdik meg az érettségi vizsgákat fiataljaink. A héten ezért most még buzgóbban imádkozzunk azért is, hogy a Szentlélek kegyelme vezesse őket életükben és tanulmányaik során, hogy ne csak érettségi bizonyítvány birtokosai legyenek, hanem valóban érett, felnőtt emberek, felelősségteljes keresztények. Ifjúsági Közösségünk fiataljaival együtt imádkozzunk az érettségizőkért!

https://www.youtube.com/embed/tQepwbpjv_0 

Karantén-litánia címmel készíettek családok egy közös litániát

A Szombathelyi Egyházmegye Családpasztorációs Bizottsága készített egy kis videót, amelyben sok családot megszólítva imádkozzák el a lorettói litániát. Plébániánkról is több család vállalt benne szolgálatot. Köszönjük nekik!

Kapcsolódjunk bele a közös imába és köszöntsük így is Égi Édesanyánkat!

 https://www.youtube.com/embed/aihc2_dcQCU

Májusi Litánia

Májusban Égi Édesanyánkat, a Boldogságos Szűz Máriát köszöntjük esti imádság keretében minden szentmise előtt 17.40-től. Annak érdekében, hogy minél többen be tudjanak kapcsolódni legalább lelkileg a közös imádságba, a litánia hanganyaga elérhető itt:

https://www.youtube.com/embed/Ht9rT94PMzQ 

Búzaszentelés

Szent Márk napjához kapcsolódóan katolikus szokás, hogy könyörgő napot tartunk a image00001föld terményeiért. A hagyományos határjárást, vetéseknél külön áldást nem tudtunk tartani, de Bazitán és a 10 órakor kezdődő plébániatemplomi szentmisében külön kértük Isten áldását a földeken folyó munkára, az elvetett növényekre, bevetett földekre, ültetvényekre, kiskertekre  és az ott folyó munkára.

Szertartás végén a jelenlévő hívek vihettek haza a szentelt búzából, hogy elültetve, vagy imakönyvbe téve továbbra is emlékeztessen bennünket a folytonos imádságra.

Imaiskolás alkalom

Iapr23-imaiskolamaiskolás alkalomra várunk minden fiatalt és régebb óta fiatalt!  A program a korábbiakban már megszokott módon 17 órakor az evangélium kiscsoportos feldolgozásával kezdődik, majd szentmise, ahol a megfogalmazott gondolatokat megoszthatjuk egymással, majd a szentmise után még lehet maradni Szentségimádáson, a gyerekeknek pedig játék, beszélgetés 19.45ig.

Keresztmegáldás Bazitán - videó (teljes ünnepség)

Az ünnepség teljes terjedelmét Bánfalvi Péter rögzítette, amely felvételt itt tekinthetik meg:

https://www.youtube.com/embed/7hRIm2JpQ0A