Bennünket is Jézus küldött - Közis zarándoklat Búcsúszentlászlóra

20190422-161636„Menjetek, mondjátok meg tanítványaimnak, menjenek Galileába, ott majd viszontlátnak engem!”

Húsvéthétfő

Húsvét ünnepének másnapja segít bennünket újra visszatalálni a Jézussal való image-0004találkozásunk forrásához.De minden kapcsolat eredőjéhez is. Így ünnepeltük egy házaspár 30. házassági évfordulóját is.

Húsvéti koncert

57909030-416801135535472-3905024891618852864-n„Dicsérjétek őt dobbal és körtánccal,
dicsérjétek őt citerával és fuvolával!” Zsolt 150,4

Húsvét estéjén ütőhangszeres koncertet adott Takács Ferenc zenetanár és a Pálóczi Horváth Ádám Zeneiskola pár növendéke.

Húsvét

Krisztus feltámadásának örömhíre zengte be plébániánkat.  Image 0003 -1

Nagyszombat - Húsvét vigíliája

 Image 0001 -1Krisztus feltámadt, alleluja!- ez minden húsvét üzenete. Ennek megünneplésére gyűltünk össze nagyszombat estéjén.

Nagypéntek

„Ez valóban Isten fia volt”-mondta a katona, de már késő, a megváltó  Image 0003 -1meghalt! Ennek drámáját élhettük át a mai napon a kertváros híveivel.

Nagycsütörtök

 Image 0003 -1Miközben a harangok Rómába mentek, mi egyre inkább megérkezünk. Az utolsó vacsora emlékmiséjére gyűltek össze a kertvárosi hívek.

keresztút Bazitán


Mialatt mély csend borult a földre”... – Bazitán keresztúti imádságot tartottunk.  Image 0001 -2

Virágvasárnap

image-0007Jézus Krisztus jeruzsálemi bevonulására emlékeztünk plébániánk területén is.

Bejczi Bence papnövendék köszöntése

image-0007Pörgős nap zárásaként nagyon kedves kötelességünknek tettünk eleget, amikor Bejczi Bence papnövendéket köszönthettük 23. születésnapja alkalmából.

Plébániánk egyik közösségének, a Szent Mihály közösség esti összejövetele végéhez közeledve köszönthettük Bencét és énekelve kértük ré Isten áldását.

Isten éltesse sokáig, kegyelmével vezesse, hogy egykor Krisztus szíve szerinti pappá lehessen!

Nagyböjti lelkigyakorlat

image-0001Idén is megtartottuk a húsvéti ünnepekre felkészítő nagyböjti lelkigyakorlatunkat, amelynek elmélkedéseit Fazakas Zoltán Márton apát úr, csornai premontrei rendi szerzetes tartotta.

"Krisztus él, és azt akarja, hogy te is élj!" - bérmálkozók lelki napja Szombathelyen

image-0001II. János Pál pápa kezdeményezése volt, hogy Virágvasárnap közeledtével a fiatalok gyűljenek össze, mint egykor „Jeruzsálem gyermeknépe” és ha nem is pálmaágakkal, de lelkesen köszöntsék a közénk érkező Urat. Így hívta meg János püspök atya a bérmálásra készülőket egy találkozóra Szombathelyre, a Virágvasárnapot megelőző péntekre. A találkozó mottója Ferenc pápa ifjúságról szóló dokumentumának címe volt: „Krisztus él, és azt akarja, hogy te is élj!”

Plébániai Évkönyv - MEGJELENT!

image-0001Az idei esztendőben is megjelent plébániánk életét bemutató évkönyvünk!

A 2018-as esztendő sem szűkölködött változatos, tartalmas lélekemelő programokban. Közösségeink bontakozó életét próbálja bemutatni egy-egy cikk, amelyeket plébániánk egy-egy aktív tagja fogalmazott meg. Érdekes és igényes írásokat, beszámolókat olvashatnak.

Az évkönyv a beszerezhető a plébánián és a templomban.

Örömmel ajánlom mindnyájuk szíves figyelmébe!

Az évkönyv előállítási költsége 1200 Ft...

Program ajánló- Házasságerősítő párkapcsolati Program

tarskereso-oldalak-4Plébániánk újra megszervezi a HEPP- Házasságerősítő Párkapcsolati Programot  azok számára, akik szeretnék házasságuk alapjait megerősíteni, esetleg új alapokat találni. A program öt alkalmat és egy záró eseményt ölel fel. Az öt alkalom során egy előadó házaspár gondolatindító előadását követően páros beszélgetésre nyílik majd lehetőség, amely során az adott témákat interaktív módon dolgozzák fel a párok.

Program ajánló - Nagyböjti lelkigyakorlat

nagybojti-lelkigyak2019Nagyböjti lelkigyakorlat április 11-13.

Vezeti: Fazakas Zoltán Márton OPraem csornai premontrei apát

Vasárnap esti muzsika - március

image-0002

Dicsérjétek trombitaszóval, dicsérjétek citerával és hárfával!
Dicsérjétek dobbal és tánccal, dicsérjétek fuvolával és gitárral!
Dicsérjétek zengő cimbalommal, dicsérjétek búgó cimbalom hangjával! Minden élő dicsérje az Urat!
” /150. zsoltár/

Nagyböjt 4. hetének kezdetén, az örvendezés vasárnapján a szentmisék alatt már örvendezve ugrándoztak az orgona hangjai, pengtek gitárok húrjai, zenélt a  fuvola és furulya, az énekek dallamai szálltak. Estére ismét igazi, „mennyi” muzsika töltötte be a kertvárosi templomot, hiszen Vörös Patricia trombitaművész adott koncertet a hívek, érdeklődők nagy örömére.

Keresztút és imaiskola

Aki nem hinné, hogy az imaiskola mennyire kompatibilis a hagyományos, jól bevált image-0001imádságainkkal, annak el kellett volna jönnie az imaiskolába!

"Hol laksz? Gyertek, mnézzétek meg!" - Kálváriások látogatása a plébánián

image-0002A szombathelyi Szent Kereszt Lelkészség (Kálvária) családcsoportja látogatta meg plébániánkat

Program ajánló - Nagyheti szertartások rendje

husvethajnalanAz alábbiakban megtalálható a nagyheti szertartások teljes rendje. Nagy szeretettel várunk mindenkit a közös liturgikus alkalmakra!

Nem megszüntetni, hanem tökéletessé tenni - Katekumenek újabb szertartása


img-6395Újabb lépéssel jutottak közelebb a szentségek felvételéhez plébániánk katekumenjei, akikért a szerda esti szentmisében imát mondtunk, hogy a kísértésekben helytálljanak és a gonosz lélek hatalmától mentesüljenek. Majd pedig a kereszt átadásának szertartásával kaptak egy hathatós „mankót” további útjuk járásához.