Lelki adpotálás

image00004Ünnepélyes fogadalom újításra jöttek össze, akik 9 hónapon keresztül imádkoznak egy megfogant életért.

Tanév végi hálaadás

image00001Nem bizonyítvány osztásra jöttünk össze. Most nem is a tanuló ifjúság vállát veregettük meg, nem buksit simogattunk, hanem hálát adtunk Istennek minden kegyelmi adományáért, amellyel a tanévben ajándékozott meg minket.

Plébániai búcsú - (videóval)

Szűz Mária Szeplőtelen Szívének emléknapja nem a legjelentősebb alkalmak közé image00004tartozik a liturgikus kalendáriumban. Nálunk mégis különösen megbecsült ünnep kell, hogy legyen, hiszen templomunk „névnapja”. Plébániatemplomunk búcsúünnepét ültük meg.

Úrnapja - (videóval)

image00011Krisztus Szent Testének és Vérének ünnepe hosszas készületek után érkezett meg.

Hasznos információ - miserend

Jövő vasárnaptól, június 21-től újra a korábbi miserend szerint ünnepec30-471594c30bljük a szentmisét.

Ennek értelmében a nyári időszaknak megfelelően a következő időpontokban vannak szentmiséink:

Vasárnap: 7.00; 10.00; 18.00

      Bazitán: 8.30

Hétfőtől szombatig: 7 óra

Kivételt képeznek a főbb ünnepek! Ekkor a sajátos miserendről tájékoztatjuk a híveket!

Fatimai est - június (VIDEÓVAL)

image00001 Több szempontból is különleges volt a mostani engesztelő imaestünk...

Szentmise közvetítés (videóval) - június 7. - Szentháromság

Szentháromság vasárnapi szentmisén, amelyet Nyisztor Krisztián atya celbrált.

https://www.youtube.com/embed/j0eAfp8EUlM 

Szentháromság vasárnapjának előestéje

Szentháromság vasárnapjának előestéjén közös imádságra gyűlhettünk össze. Rég várt image00003alkalom volt ez sokaknak, hisz többen két hónap bezártság után ez időtájt merészkedtek újra közösségbe, így templomba is.

Bazitai munkálatok

Folytatódtak a bazitai munkálatok! Ezúttal az injektáláshoz szükséges kb. 40-50 cm magas lábazati vakolatot kellett elkészíteni. Mivel csak ideiglenes vakolat, amelyet majd el kell távolítani, ezért különösebben nem nyújt esztétikai élményt.

A munkálatokkal egyidejűleg a tetőzet javítására is sor került. Lecsúszott cserép került vissza a helyére.

Újra elsőszombati rózsafüzér

image00001Újra megtarthattuk elsőszombati imaalkalmunkat. Reggel 6 órakor kezdte az imát egy nagyon buzgó csoport. Így ismét van lehetőségünk közösen engesztelni, Mária Szeplőtelen Szívébe helyeznünk bizalmunkat.

Viharkár a plébánián

Az elmúlt napok változékony időjárása megint megtette hatását. A Plébánia udvari image00001kerítése, amely az idők során amúgy is meggyengült, az őszi viharok által már megrongálódott, most pedig végleg megadta magát. Így sajnos sürgetővé vált, hogy ne csak tüneti kezeléssel oldjuk meg a régóta esedékes problémát, hanem komoly beavatkozással mielőbb megjavítsuk a kerítést, hogy ne csak esztétikus, de biztonságos is legyen!

Trianon 100 - hanganyag

A trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulójáról emlékeztünk meg. Ez alaklomból állítottak össze önkénteseink hanganyagot, amelyet ez úton adunk közre:

https://www.youtube.com/embed/FTRGqKbcuDM

Városi körmeneten a Szűzanya szobrunk

image00002A Jézus Szíve (ferences) Plébánia szervezésében pünkösdhétfőn, Szűz Mária az Egyház Anyja ünnepén Zalaegerszeg városért, hívekért, papokért imádkoztak. Idén is, miként már a korábbi években is, plébániatemplomunk gyönyörű Szűzanya szobrát vitték a menet élén.

Pünkösdvasárnapi szentmise - videó

Az esős időjárás miatt templomba húzódva ünnepeltük a Szentlélek eljövetelének ünnepét. Istennek hála egyre többen jönnek a hívek szentmisére. Bízzunk benne, hogy nem lesz járványbetegség körünkben! Nagy öröm volt így ünnepelni!

https://www.youtube.com/embed/0ccaDyOMqmo

Gyermeknap egy kicsit másként

Gyermeknap alkalmából gyerekeknek és fiataloknak szóló kis műsort állítottunk össze. Köszöntők, mesék, versek, zene és sok-sok kép üdvözli az ifjúságot. Imádkozzunk a felnövekvő nemzedékért, hogy egy szebb, boldogabb világuk legyen és érezzék meg Isten szerető közelségét!

https://www.youtube.com/embed/X8IxnY-7pfg 

ÉRTESÍTÉS - Hivatali szolgálat

Plébánia Hivatalunkban június 2-ától újra van személyes ügyfélfogadás!

Plébánia Hivatal nyitvatartási ideje:

Hétfő:      9-12 óra

Kedd:       10-12; 14-16 óra

Szerda:    10-12; 14-17 óra

Csütörtök:    10-12; 14-17 óra

Péntek:   10-12 óra

 (Kettőnél több ügyfél ne tartózkodjon az irodában, egyelőre még használjunk szájmaszkot a zárt helyiségben)

Természetesen, továbbra is lehetőségük van telefonon (92/320-626), vagy elektronikus levelezés útján () megkeresni bennünket.

PROGRAMAJÁNLÓ - Szentlélekhívó imádság

Pünkösd előestéjén szentlélekváró imádságra, Szentségimádásra várunk mindenkit!tuzgalamb

Este 20.00-kor kezdődő, kb. 1 órás közös imádságban ünnepeljük, hogy Isten elküldte Szentlelkét és kérjük, hogy vezessen minket!

Takarító brigád megfiatalodva

Mivel a koronavírus-járvány miatt a templomtakarítók szokásos csapata nem jöhetett,20200523-170127 hogy szolgálatával széppé tegye templomunkat, ezért a fiatalabb nemzedéknek kell helytállni.

Ki is tettek magukért ezen a hétvégén! 10-15 fő serénykedett, hogy se por, se vírus ne maradhasson a templomban. És mindezt jókedvvel, derűs lélekkel tették.

Köszönjük szolgálatukat!

Szent Rita ünnepe

Mindig aktuális Szent Rita közbenjárását kérni, mert életünk tele van lehetetlenebbnél 20200522-185651lehetetlenebb helyzetekkel. Ám idén különös aktualitása van, hiszen kell hathatós közbenjárása, hogy életünk mielőbb újra visszatérhessen a normális kerékvágásba.

Fatimai est - május

image00004 Pandémiás helyzet ellenére is engesztelő szentmisét tartottunk a kertvárosi templomban.