Forráspont - Országos ifjúsági lelki nap

Plébániánkindex területéről néhány fiatal azért indult útra szombaton hogy több ezer fiatallal együtt imádkozunk, énekeljünk és még inkább elköteleződjük a keresztény élet mellett.

Veni Sancte – Tanévkezdő szentmise

Szeptember elején becsengettek a tanulóifjúságnak. Plébániatemplomunk harangjai a vasárnapi 10órakor kezdődő szentmisében kondultak a fiatalokért, hívogatva őket, hogy Isten áldását kérjék tanulmányaikra, diáktársaik és tanáraik életére és munkájára. image00008

Családkapocs- Egyházmegyei Családi Lelkinap

Családkapocs- Egyházmegyei Családi Lelkinap2018. október 27-én, szombaton, ismét megrendezésre kerül az egyházmegyei családi lelkinap, melyre nagy szeretettel várjuk a családokat és minden kedves érdeklődőt!

Helyszín: Zalaegerszegen a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

"Az égből egy szépséges Úrnő lép elő" - fatimai engesztelés a kertvárosban

"Az égből egy szépséges Úrnő lép elő" - fatimai engesztelés a kertvárosbanSzeptember 13-án ismét engesztelni gyűlt össze Zalaegerszeg és környéke, hogy a fatimai Szent Szűz kérésének eleget téve imádkozzunk engesztelésül a bűneinkért, a bűnösök megtéréséért. Ezúttal Kovács Miklós, egykori zalaháshágyi plébános volt a vendégünk.

Rózsafüzér Társulat zarándoklata

Ismét megerősödött bennünk annak tudata és megtapasztalása, hogy „zarándok Egyház vagyunk” image00001

Megváltozott a Plébánia Hivatal nyitvatartása

Megváltozott a Plébánia Hivatal nyitvatartásaEzúton tájékoztatjuk a kedves Testvéreket, hogy szeptember 1-jétől a Plébánia Hivatal a délelőtti órákban 1 órával tovább van nyitva., azaz már 9 órától várjuk sok szeretettel Önöket.

 

 

 

 

Megváltozott nyitva tartás:

Hétfő:                9-12  óra

Kedd:                 9-12  óra

Szerda:              15-17 óra

Csütörtök:          9-12  óra

 Péntek:              15-17 óra

Árvácska Együttes a kertvárosi plébánián

Most már hagyományaink között van, hogy a csíksomlyói Árvácska Együttes lelkes ifjúsága látogatást tesz a kertvárosi plébánián is. dscn8872

"István királynak szíve gazdagságát" - Szent István ünnep plébániánkon

Augusztus 20-ára nem csak a hívek öltöztek ünnepi ruhába hanem a templomunk is ünnepi ékében tündökölt, de a szívünket is Isten dicséretére és Szent István királyunk e hangoltuk. dscn8672

Árvácska együttes templomunkban

Árvácska együttes templomunkban2018. augusztus 26-án ismét városunkban vendégeskedik az Árvácska együttes Erdélyből.

Idén augusztus 25-án 18.00 órától a Városi Hangverseny- és Kiállítóterembe adják elő a Tündérmese című zenés játékukat, Augusztus 26-án az esti szentmisében plébániatemplomunkban  zenei szolgálatot látnak el. A szentmise után pedig néhány további énekkel örvendeztetik meg plébániai közösségünk tagjait.

 A szentmise után szeretetvendégséget tartunk, amelyre minden jelenlévőt szívesen látunk. Ez lehetőséget biztosít majd a gyerekekkel való közvetlen találkozásra is.
A szeretetvendégséghez kérjük a testvérek segítségét! A sütemény-felajánlásokat a vasárnapi 10 órás szentmise előtt lehet a templomban leadni. Minden segítséget előre is hálásan köszönünk!

 E rendkívüli találkozóra nagy szeretettel várunk mindenkit!

Plébánia Hivatal Zárva

Plébánia hivatal zárva2018. augusztus 21-24-én szabadság miatt a Plébánia Hivatal zárva tart. Sürgős esetben kérjük, hagyjon üzenetet telefonunk hangpostáján vagy emailben. Megértésüket köszönjük!

Fatimai este augusztusban

Fatimai este augusztusbanAugusztusi Fatimai esténket tartottuk tegnap este 16 órától. 17 órától szentségimádás, 18 órától szentmise, körmenet és Mária-ájtatosság volt. Az estét plébániánk új lelkipásztora, Molnár János atya vezette.

Képek alább megtekinthetők.

1 Úton Gyalogos zarándoklat

2018. augusztus 25-én 1 Úton Gyalogos zarándoklat 1 Úton Gyalogos zarándoklatindul Zalaegerszegről Búcsúszentlászlóra. Részletek a plakáton. 

Plébánia Hivatal Zárva

Plébánia Hivatal zárva2018. augusztus 9-10-én szabadság miatt, 2018. augusztus 15-én, Nagyboldogasszony ünnepén Plébánia Hivatal zárva tart.

János atya köszöntése

image000042018. augusztus 5-én vasárnap a 10 órás szentmisében köszöntöttük Plébániánk új lelkipásztorát, Molnár János atyát. 

János atyát 2012. június 21-én szentelték pappá. Papi hivatásának első 4 évében  Püspöki titkári és kollégiumi lelkészi feladatokat látott el Szombathelyen, majd ezután 2 évig Rómában folytatta tanulmányait. 

Isten hozta nálunk! A Jóisten áldása kísérje lelkipásztori szolgálatában! Kérjük a kedves Testvéreket imáikban hordozzák közösségünk új plébánosát!

Az elmúlt 5 év margójára

Krisztusimage00033 után 2013 – ban Dr. Veres András Szombathelyi megyéspüspök megalapította a Kertvárosi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébániát. A plébánia megalapítása önmagában is nagy örömmel töltötte el a híveket, de az a tény, hogy Kürnyek Róbert atyát bízta meg a megyéspüspök Úr az újonnan megalapított plébánia vezetésével, tovább fokozta a hívek megelégedését. Robi atya nem volt ismeretlen a zalaegerszegi hívek számára, hiszen káplánként már szolgált az akkor még a Mária Magdolna Plébániához tartozó kertvárosi templomban.

Plébánia születésnapja

image00043Az elmúlt vasárnap a 10 órás szentmisében emlékeztünk meg arra, hogy 2013. augusztus 1-jével megalakult új Plébániánk.

Információk a hétre - július 29.

Első plébániai szentmisénk 2013. augusztus 4-énInformációink a hétre 2018. július 29-én, az Évközi 17. vasárnapon.


Közlekedési eszközök megáldása

Közlekedési eszközök megáldása - 2018. július 22.A Magyar Autóklub Zalaegerszegi Szervezetével közösen Szent Kristóf napjához kapcsolódóan minden évben megszervezzük a közlekedési eszközök megáldását. Ebben az évben július 22-én került sor az ünnepségre.


Információk a hétre - július 22.

A képhez kapcsolódó írás a Hírlevélben találhatóInformációk 2018. július 22-én, az Évközi 16. vasárnapon.


Plébánia Hivatal Zárva

attentionEzúton tájékoztatjuk a kedves Testvéreket, hogy a Plébánia Hivatal 2018.07.23-07.27-ig ZÁRVA tart. Ez idő alatt telefonos üzenetrögzítőnkre a 320-626-os telefonon hagyhatnak üzenetet, vagy írhatnak nekünk a e-mail címre. Megértésüket köszönjük!