Szent István ünnepe

image-0002Egy nemzet ünnepét ültük meg közösségi szinten. Ettől az ünnep nem kisebb lett, hanem még inkább növekedett. Az ünnep keretében áldottuk meg a kenyereket és új zászlókat.

Fatimai engesztelés - augusztus

Augusztus hónapban, Nagyboldogasszony ünnepének küszöbén ismét szép számmalimage-0004 jöttek össze a hívek a kertvárosi templomba, hogy engesztelő imádságokon és szentmisén vegyenek részt.

Ezúttal Stróber László atya volt a vendégünk.

Önkéntes szolgálat - tér karbatartás

image-0003Nagy munkába fogott pár önkéntes hívő, hogy a templom előtti térkő közé felgyűlt hordaléktól és ott kihajtott növényektől megtisztítsa a teret. Annak ellenére, hogy a sok dolgos kéz serényen tevékenykedett, kétszer bő két órát áldoztak közösségünknek.az önkéntes segítők

Templomunk és környezete a miénk, jó, hogy sajátunknak érezzük. A szép környezete mindig kínál munkát, öröm megtapasztalni, hogy az itteniek akarják is, hogy sokáig szép legyen templomunk.

Isten fizesse meg munkájukat!

Közlekedési eszközök megáldása

image-0008Szent Kristóf napjához kapcsolódóan Isten áldását kértük a közlekedési eszközökre és használóikra.

Plébánia Hivatal Zárva

Értesítjük a kedves Testvéreket, hogy a jövő héten nem lesz hivatali szolgálat a plébánián munkatársunk szabadsága miatt. Sürgős esetben üzenet hagyható a plébánia hangpostáján, illetve emailes üzenet is küldhető. Megértésüket köszönjük!

Imatábor beszámoló

Véget ért az imatábor. image-0018

Az alábbiakban beszámolót adunk közre.

Templomunkat bemutató kisfilm készült

A Szombathelyi Egyházmegye sajtószolgálata készítette a rövidfilmet, amely image-0001egyházmegyénk templomait bemutató sorozat egyik újabb része.

A kisfilm az alábbi linkre kattintva tekinthető meg:

https://www.martinus.hu/hirek/9201/a-szombathelyi-egyhazmegye-kincsei-szuz-maria-szeplotelen-szive-templom-zalaegerszeg 

Fatimai est - Július

Ismét eltelt egy hónap és eljött a 13, amikor megtartottuk szokásos engesztelő image-0001imaestünket.

Elbúcsúztunk Takács András atyától

image-0001Szent Tamás apostol ünnepnapjának reggelén kicsinek bizonyult a kápolnánk. Át is mentünk a nagyobb templomtérbe, ahol szép számmal jöttek el hívek, hogy közösen imádkozzunk András atya lelki üdvéért és bemutassuk érte a legszentebb áldozatot.

Délután pedig két autóbusszal, közel nyolcvanan, valamint személyautókkal még nagyon sokan mentek el Rábakethelyre, hogy utolsó útján elkísérjék András atyát, részt vegyenek a gyászmisén és az image-0002azt követő temetésen. A szentmisét és a temetési szertartást János püspök atya vezette, Fekete Szabolcs Benedek irodaigazgató, András atya gyóntatója és jó barátja mondta a búcsúztató beszédet.

Nehéz feldolgozni a tragikus elválás fájdalmát, de a feltámadásba és örök életbe vetett hittel veszünk búcsút András atyától.

Sarlós Boldogasszony ünnepe - lelki adoptálók találkozója

image-0001Sarlós Boldogasszony ünnepén, vagyis, amikor megemlékeztünk arról, hogy Szűz Mária meglátogatta Erzsébetet, mi is találkozóra hívtuk azokat, akik lelki adoptálást vállaltak március 24-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén.

Szűz Mária Szeplőtelen Szívének ünnepe - Templombúcsú

Miközben a világegyház Szent Péter és Szent Pál apostolok ünnepét üli, image-0001templomunkban Szűz Mária Szeplőtelen Szívének Főünnepe volt, amely búcsúünnep.

Véget ért a hittantábor

image-0010Június 24-28 között rendeztük meg plébániánk hittanosainak idei hittantáborát. Ezúttal Szentgotthárdon töltöttünk el majd egy hetet, hogy Istennel és embertársainkkal való kapcsolatunkban megerősödjünk hitismeretekben gazdagodjunk és maradandó élményeket szerezzünk.

Plébánia Hivatal Zárva

c30-471594c30bÉrtesítjük a kedves Testvéreket, hogy a plébánia hivatal 2019. július 3-án Zárva tart.

Megértésüket köszönjük!

András atya temetése

temetoi-keresztÉrtesítjük a kedves Testvéreket, hogy Takács Andás atya temetése 2019. július 3-án lesz Rábakethelyen.

16 órakor kezdődik a gyászmise, majd ezt követően a temetés.

Plébániánk buszt szervez azon Testvéreknek, akik szeretnének részt venni és utolsó földi útjára elkísérni András atyát! Az autóbusz 14 órakor indul a plébániatemplom elől. Jelentkezni a plébánia hivatalban lehet!

Pályázati felhívás kántori állás betöltésére

logo-kor-szinesPlébániánk pályázatot hirdet kántor munkakör betöltésére. A részletes pályázati kiírás alább olvasható. 

Emlékezés Takács Andrásra

In memoriam Takács Andrástaki

Elhunyt Takács András atya

image-0002Mély fájdalommal, megtört szívvel, de feltámadás hitében és az örök élet reményében tudatjuk a kedves Testvérekkel, hogy András atya tegnap az esti órákban súlyos autóbalesetben életét vesztette.

Papi hivatásának három évében sokaknak volt lelki támasza, sokakat hordozott imáiban. Kérjük a kedves Testvéreket, hogy imádkozzunk most mi érte és gyászoló hozzátartozóiért!

Szentségimádás Úrnapja előestéjén

 Image 0001 -1Szentségimádást tartottunk szombaton este:

17 órától zenés szentségimádásra hívtuk mindazokat, akik be kívántak kapcsolódni egy Világméretű közös imádságba. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve a világ több pontján , így plébániatemplomunkban is volt közös ima.

Koncert a Karitász javára

Jótékonysági koncertet adott a zalaegerszegi Liszt Ferenc vegyeskar. Az zenebarát image-0002érdeklődők nagylelkű adományait a karitász munkatársai rászoruló családok gyermekeinek beiskoláztatásához fogják felhasználni.

Elköszönés Bejczi Bencétől

image-0005Közel 4 hónapot töltött plébániánkon Bejczi Bence papnövendék, hogy gyakorlati tapasztalatokat szerezzen teológiai tanulmányai mellé.

De most neki is elközelgett a vakáció ideje. Vizsgáit letéve elköszönt egy időre a főiskolai tankönyvektől és most elköszönt plébániánktól is.