Házasság Hete - záró alkalom - video

image00001„Hát elmúlt, tudom minden véget ért...” – énekelte Máté Péter. Most bennünk is ez érzés dolgozik. Talán nem olyan fájdalmas, mint Máté Péter énekének folytatása, de mégis véget ért a Házasság Hete, amely oly sokunknak  – papoknak és házaspároknak egyaránt – tartogatott meglepetést, boldog pillanatokat, alkalmakat, amelyekből meríthetünk erőt a hűséghez.

Köszönjük mindazoknak, akik az elmúlt héten imádkoztak a házaspárokért, vagy tevőlegesen kapcsolódtak be a szervezésbe, és persze azoknak, akik vállalkozókedvvel  vettek részt valamely programon.

A záró szentmisére megtelt a Mária Magdolna Plébániatemplom, ahol Stróber László atya értékes gondolatait hallhattuk a házasságról, hűségről.

Szentmise végén a jelenlévő házaspárok külön áldásban részesültek. Majd egy meglepetésprogrammal zártuk nemcsak az estet, hanem az egész hetes rendezvénysorozatot.

Betegek szentségének ünnepélyes kiszolgáltatása Bazitán

image00022Beteg világnapjához kapcsolódóan, a február 11-et követő vasárnapon a Bazitai közösség idős, tartósan betegtagjai is kérhették a betegek szentségének ünnepélyes kiszolgáltatását.

Házasság Hete - Gyertyafényes Vacsora Egy(s)mással

image00018„Romantikus vacsora kettesben azzal, akit szeretünk” – ki ne álmodozott volna erről gyermekként! Mégis oly kevés alkalom van, amikor sikerül is megvalósítani. Most segítettünk, hogy újra átélhessék az együtt töltött idő szépségét és mélységét a házaspárok.

Házasság Hete - Kérdezd a papot! - Interaktív vitaműsor

image00008A Belga söröző és étterem adott otthont a Házasság Hete rendezvénysorozat mostani programjának.Amikor Kovács József atya, a Mária Magdolna Plébánia káplánja, Hodánics Péter református lelkész, valamint Elek Antal görög katolikus szervező lelkész fogalmazta meg gondolatait Dr. Varga Péter által megfogalmazott kérdésekre.

Fatimai est - február

image00002Téli hónapok ide, vagy oda, rengeteg alternatív program, mégis szép számmal jöttek el ma este, hogy a kertvárosi templomban imádkozzunk, engeszteljünk.

Házasság Hete - Pindroch Csaba előadása

84709261-852613145210070-1021032606658985984-nSzinte teljesen megtelt a Mindszenty Iskola tornaterme a Házasság Hete zalaegerszegi katolikus rendezvénysorozat újabb programjára. Ezúttal Pindroch Csaba előadása hozta össze a közösséget.

Betegek szentségének ünnepélyes kiszolgáltatása

image00005II. János Pál pápa rendelkezése értelmében február 11. nemcsak a Lourdes-i jelenések emléknapja, hanem egyben a betegek világnapja is.

Házasság Hete - video

A zalaegerszegi Házasság Hete rendevénysorozat megnyitójáról ZTV által készített videot adjuk közre.

https://www.youtube.com/embed/l-aLN3iXogs

Házasság Hete - megnyitó

Valentin-naphoz közeledve ezen a héten különösen is imádkozunk a házaspárokért, a 20200210-174502házasság szentségének, méltóságának és értékének egyre nyílvánosabbá válásáért.

Balázsáldás

image00006Szent Balázs napján és az azt követő vasárnapon lehetőség nyílik arra, hogy külön áldással kérjük Sebasta püspökének közbenjáró imáit.

Bazitán is és a kertvárosi templomban is minden szentmise után kérhették a hívek az áldást, amelyet Nyisztor Krisztián kórházlelkész atyával közösen szolgáltattunk ki.

Tavaly megkeresztelt gyermekek bemutatása a templomban

image00022Miközben a délelőtti szentmise „extrája”a gyertyaszentelés volt, az esti szentmisére azokat a gyermekeket és családjaikat hívtuk, akik az elmúlt esztendőben részesültek a keresztség szentségében.

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe

image00001Az idei esztendőben vasárnapra esett Urunk bemutatásának ünnepe, így különösen is szép ünnepélyességgel tudtuk megülni ezt az alkalmat.

Plébániai karitászos önkéntesek találkozója

image00003Miközben igyekszünk odafigyelni a körülöttünk élő emberekre, azokra is gondolnunk kell, akik ebben a szeretetszolgálatban önkéntesként tevékenykednek.

Közösségi nap a bazitaiaknak

image00006Meglepő módon, nem a megszokott vasárnapi öltözetben, nem templomban, hanem egy disznóvágáson voltunk együtt azokkal, akik vállalkoztak erre a közösségépítő programra.

Isten Igéjének vasárnapja

Az idei esztendőben ünnepeltük meg első alkalommal Isten Igéjének Vasárnapját. image00003Ferenc pápa még szeptember 30-án rendelte el, hogy az egész világon ma különös hangsúlyt fordítsunk arra, hogy még jobban figyeljünk Isten hozzánk szóló szavára.

Ökumenikus imaalkalom

image00005A kertvárosi templomban zárult az idei ökumenikus imahét. Szép számban gyűltünk össze, hogy különböző felekezetűként együtt imádkozzunk a keresztények egységéért.

Véget ért a Szent Rita imakilenced

Véget ért a Szent Rita közbenjárását kérő imakilnecedünk. image00002

Lelkipásztori munkatársak ígérettétele

Nagy ajándék, hogy közösségünk lelki programjait sem kell egyedül koordinálnimage00004unk és kísérnünk, hanem vannak plébániánknak tagjai, akik önként vállalkoztak arra, hogy bizonyos feladatokat ellátnak, imaalkalmakat vezetnek, szentmiséken a szentáldozásnál segédkeznek.

Eucharisztia Iskolája - video

A Zalaegerszeg TV a következő összeállítást készítette az első alkalomrólhttps://www.youtube.com/embed/WtmEYCgK01A

Eucharisztia Iskolája

image00001Elindult a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében az Eucharisztia Iskolája.