Gyűjtés a bajba jutottak megsegítésére

Kedves Hívek!

2024. június 8-án az esti órákban óriási mennyiségű eső hullott a Pinka menti településeken, melynek következtében villámárvizekre és több napos árvízi védekezésre volt szükség. A víz óriási károkat okozott. A bajt Nardán egy tornádó pusztítása tetézte, amely egy pillanat alatt végzett óriási pusztítást a település középső részén. Az utakon és köztereken keletkezett óriási kár mellett, körülbelül 25 házban okozott jelentősebb problémát az extrém időjárás. Sok ház teteje gyakorlatilag megsemmisült, sok épület napokig vízben állt. Ezért elrendelem, hogy a jövő hétvégi perselyadományainkkal (évközi 13. vasárnap) a Szentszéknek meghirdetett adakozáson túl a bajba jutott nardai családokat is támogassuk. A gyűjtést fele-fele arányban fogjuk szétosztani.

+János püspök

Honlap karbantartás

HONLAP KARBANTARTÁS!!!

 Már egy ideje tapasztalhatták a kedves hívek, hogy honlapunkon hiányos a programismertető. Szíves elnézésüket kérjük!

Igyekszünk mielőbb orvosolni a hibát!

Ha a beszámoló nem is tud mindig frissülni, igyekszünk a többi lehetőséget (eseménynaptár, hírlevél, letölthető dokumentumok, stb.) mindig frissen tartani.

Reméljük, hamarosan megújult honlapon köszönthetjük Önöket!

INFORMÁCIÓ - Egyházmegyei zarándoklat Pusztacsatárba

-          Az idei egyházmegyei zarándoklatunknak része a 9.15-kor induló gyalogos zarándoklat Ozmánbükből Pusztacsatárra Püspök atya vezetésével. A gyalogos út kavicsozott, jó állapotú, egyenes út, 2,5 km hosszú.

Akiknek gyalogosan ez a 2,5 kilométeres távolság sem vállalható, őket dottóval szállítjuk a kegyhelyig és vissza. Mivel a dottóra egyszerre csak 50 fő fér fel, és kb. 25 perc egy forduló, nyomatékosan kérjük, hogy csak azok vegyék igénybe, akik valóban nem tudják gyalog megtenni az utat, és számítsanak arra, hogy esetleg várakozni kell majd!

-          A teljes program (9-16 óra között) szabadtéren (erdőben) fog zajlani, kérjük, ennek megfelelően öltözzenek!

-          Mindenki hozzon magával egész napra elegendő élelmet és italt, a zarándokkönyvet, esőkabátot, esetleg rovarriasztót!

-          Az ülőhelyek kis száma miatt hasznos, ha mindenki hoz magával zarándokszéket is.

-          A zarándoklat facebook oldalán (Egyházmegyei zarándoklat Pusztacsatárra) értesülhetnek a programmal kapcsolatos egyéb tudnivalókról, az esetleges változásokról. Kérjük, kövessék figyelemmel!

Városi keresztút

Március 29-én, Nagypénteken várjuk a kedves Testvéreket 19 órakor a Mária Magdolna templomtól induló városi keresztútra.

A keresztúti énekesfüzet letölthető ITT.

Hitoktatók továbbképzése plébániánkon

zeg-hitoktatok Az idei tanév tavaszi továbbképzési napjának adott helyet plébániánk. KÖzel 70 hitoktató talált otthonra a Szent József Közösségi Házban, a templomban és a plébánia közössségi termeiben. A továbbképzési napról tudósított a Martinus honlap, amelyet itt érhetnek el.

Győri zarándoklat

   „Búcsúra jöttünk szép Szűz Máriához” – így indultunk zarándokútra március közepén, hogy a könnyező Szűzanya közbenjárását kérjük.
20240316-130315

Fatimai este márciusban

  Húsvétra való készületünknek mindig meghatározó alkalmai a nagyböjti időszakra eső engesztelő estek. Nem volt ez másként március 13-án sem, amikor Bodorkós Áron újmisés atya volt a vendégünk.
img20240313180724

Rákos József papnövendék fél éves szolgálata plébániánkon

esp-5033A körmendi Rákos József diakónus a győri szeminárium 6. éves papnövendéke.

Plébániánk hívei 2022. nyarán ismerkedhettek meg vele, amikor egy hónapos gyakorlatát nálunk töltötte. Majd egy év múlva, a fél éves nagy gyakorlatára ismét Zalaegerszegre, a Kertvárosba küldte őt Székely János megyéspüspök.

Fatimai este februárban

   Ismét eltelt egy hónap és eljött engesztelő estünk ideje.1707984730922

Hamvazószerda

     Hamvazószerdával kezdetét vette a böjti időszak20240214-174811

Nyugdíjasok farsangja

20240212-144642    Jó hangulatban búcsúztatták a farsangi időszakot nyugdíjas korú testvéreink.

Karitász csoportunk adventi adományosztása

caitas-logo-5x5December 22-én a Szent József Közösségi Házban tartotta adventi adományosztását Plébániánk Karitász csoportja. Karitász csoportunk  összesen 55 családot támogatott. A családok többsége tartós élelmiszerekből összeállított csomagot kapott, míg a nagyobb létszámú családok részére a hívek által felajánlott készpénzből ajándékutalványt vásároltunk.

Jótékonysági koncert

 1703191888659 Advent 3. vasárnapján este a Zalaegerszegi Liszt Ferenc Vegyeskar Kincses Ildikó karnagy vezetésével jótékonysági adventi koncertet adott a Szűz Mária Szeplőtelen Szíve templomban a plébánia Karitász csoportja javára.

Ünnepi szertartások rendje templomunkban

 karacsony2023

Adventi teadélután

  20231208-161618A tavalyi év adventi időszakában első alkalommal megrendezett Teadélután után az idén december 8-án ismét a Szent József Közösségi Ház adott otthont a Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia rendezvényének.

Adventi koszorúkötés

img-20231201-164227Advent küszöbéhez érkezve újabb közösségi eseménynek kínálkozott, hogy közösen készítsük el adventi koszorúinkat.

Egyházközségi Elnök köszöntése

20231128-191247Nemcsak templomunk születésnapját ünnepeltük, hanem egyházközségi elnökünk, Németh Lajost is köszöntöttük 75. születésnapi évfordulója alkalmából.

Bérmálkozók lelki napja

img-20231118-094018Kissé szeles, de ragyogóan napsütéses időjárással ajándékozott meg bennünket a természet, hogy a mai napon még lelkesebben tudjuk megélni a bérmálásra való felkészülés újabb közösségépítő és lélekemelő alkalmát.

Szent Márton ünnepe

380687822-711681430880849-574918851173570198-nMiután az Egyházmegye központjában délelőtt gyűltünk össze, hogy köszöntsük védőszentünket Szent Mártont, addig plébániánkon délután telt meg élettel a Szent József Közösségi Ház, hogy gyerkőcök készítsenek lámpást, majd pedig énekelve vonuljanak a templomba, hogy ott áldást kérve rájuk és lámpásaikra fényt vigyünk a körülöttünk élő világ sötét éjszakájába.