Tiszta Szerelem Imaest

image-0008Október hónapban inkább az őszes generáció tagjairól szoktunk megemlékezni. Ma este mi mégis inkább a fiatalabb nemzedékre gondolva imádkoztunk. Tiszta Szerelem Imaest alkalmából jöttünk össze, hogy kérjük Isten áldását a házasságra készülőkért, a szerelmesekért, fiataljainkért, hogy szívüket tisztán ajándékozzák egymásnak.

Püspöki vizitáció plébániánkon

Mindig nagy várakozás előzi meg az eseményeket, mert hiszen vendég érkezik a image-0010házhoz.Különösen nagy volt az öröm most, hogy Püspök atya látogatott el plébániánkra.

Fatimai engesztelés - október

image-0001Egésznapos, gyönyörű időjárás után, kellemes őszi időben gyülekeztünk e havi engesztelő imaalkalmunkra.

Horváth Gábor atya volt a vendégünk.

Elsőáldozás 2019

34 kisiskolás vette magához első alkalommal, ünnepélyes keretek között Krisztus testét. Voltak, akik külön verssel készültek erre a jeles alkalomra.

72óra-néhány óra kompromisszum nélkül

image-0010Évek óta országos szinten kerül megszervezésre a 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű jótékonysági, önkéntes akció.

Plébániánk fiataljai is kivették részüket a szolgálatból.

Terménymegáldás

Istennek hálát adva áldottuk meg a templomba jelképesen elhozott terményeket: image-0001zöldséget, gyümölcsöt, gabonát, kompótot, savanyúságot.

Élő Rózsafüzér Zarándoklat Zalaegerszegért

Rózsafüzér Királynőjének hétfői emléknapjához közeledve közös imádságot tartottunk városunkért, plébániáink egységéért, az itt élő családokért és az otthonaink békéjéért. image-0004

Koncert a Zene Vilégnapján

Gyönyörű koncertet adott a kertvárosi templomban az Oberton String Octett zenekar és plakat-terv-01-1-1az Eötvös József Általános Iskola diákjainak kórusa.

Programajánló

rosary-in-hands-close-up-small-300x179Október 5-én lesz Zalaegerszeg városért végzett élő rózsafüzér imaalkalmunk. A város több pontjáról indulnak zarándokcsoportok, hogy közös imára és szentmisére jöjjünk össze kertvárosi templomunkban. Közös program: 10 órától rózsafüzér, majd Szentségimádás. 11 órától szentmisét mutat be Stróber László atya.

Gyalogos zarándokcsoportok indulnak:

Bazita 8.30-kor

Mária Magdolna Plébánia 9 óra

Szent Anna templom Besenyő: 8 óra

Szent Erzsébet hegy Fénykereszt 8.30 óra

Út közben imádkozva, beszélgetve, igazi zarándokként érkezünk meg a kertvárosi templomhoz, ahol bekapcsolódunk a közös imába. t szeretettel várunk.

Önkéntesek zarándoklata

image-0013Mária Rádiós önkénteseink kezdeményezésére zarándoklatot szerveztünk azoknak, akik valamilyen módon bekapcsolódtak a Szívhang című műsor szerkesztésébe.

Az egész napos utunkra 43-an vállalkoztak.

Programajánló - Hangverseny

Újabb hangversenyre hívjuk az érdeklődőket!plakat-terv-01-1-1

2019. október 2-án, 18.30-as kezdettel

Fellép: Oberton String Octet

Közreműködik: az Eötvös József Általános Iskola Énekkara

26. Családfesztivál

image-000726. alkalommal rendezték meg városunkban a Családfesztivált.

A már hagyományos programon idén is sok érdekesség várta a különböző generációkat.

Gyermekeknek játékos programok, felnőtteknek érdekességek, előadások.

Első alkalommal vehettem részt a CsaFesz szervezésében és lebonyolításában.

Megérkezett a mozaik

Régóta vártuk már, hogy a tettek mezejére léphessünk a mozaikkal kapcsolatban. Mostimage-0005 már egyre világosabban látszik, hogy talán lesz is belőle valami.

A mai napon megérkeztek a nagy mozaikkép elemei, amelyet egyelőre az altemplom kövezetén helyeztek el, hogy a napokban megkezdődő falmunkálatokat ne akadályozza.

Most még védőháló fedi, de mihelyst felkerül a falra, láthatóvá válik az egész kép.

Új aszfaltburkolat

image-0001Új aszfaltburkolatot kapott az Átalszegett utca járdája a páros oldalon. Így a plébániánk előtti szakasz is megszépült. Könnyebb lesz takarítani télen és a gyalogosok is biztonságosabban közlekedhetnek rajta.

A helybeli lakosok kezdeményezésére indult el a beruházás. Köszönjük Bognár Ákos képviselőnek, a Kertvárosi Településrészi Önkormányzat Képviselőinek, és a városnak, hogy gondot fordítottak erre is!

Szépül a bazitai templom

image-0003Folyamatosan haladunk a bazitai templom felújítási munkálataival. Nagy ajándék, hogy az alkalmas időjárás segít bennünket.

Legutóbb a torony nyílásaiba tervezett fa zsaluk készültek el és ezek kerültek a helyükre.

A következő lépés a kőműves- és a bádogosmunka, amelyek újabb szakembert igényelnek. Manapság viszont abból van a legnagyobb hiány...

Programajánló

barsi-balazs-2-web-2Jövő vasárnap, szeptember 22-én a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra  felkészülő alkalomra várják a Testvéreket a Szent Mária Magdolna templomba. 16.30-tól szentségimádásra, 17.15-től elmélkedésre, 18 órától szentmisére kerül sor. Az elmélkedést tartja és a szentmisét bemutatja Barsi Balázs ferences szerzetes.

Mindenkit szeretettel várnak!

Veni Sancte - Tanévkezdő szentmise

Vimage-0002annak, dolgok, amelyekbe nem érdemes belefogni egyedül. A tanulás is ilyen! Iskola nélkül, pedagógus nélkül, padtárs nélkül is sok mindent megtanultunk már, de Istent kihagyni soha nem lehet, soha nem szabad!

Feltekinteni, nyomába lépni, osztatlan szívvel Jézust követni - Fatimai est - szeptember

image-0002A tanévkezdéssel valami új költözött sokak életébe. Új napirend, új programok, új feladatok. De van, ami állandó, fix és ez a stabilitás kell is. Jó volt, hogy újra összejöttünk engesztelő imaalkalomra.Ezúttal Bodorkós Imre atya volt a vendégünk.

Nyárbúcsúztató játékok

image-0002Nem várt időszak ez a tanulóifjúság számára. Kérlelhetetlenül nyakunkon a tanévkezdés. De, ahogyan az időjárás is még inkább nyárias, mint őszi, ezért mi is inkább még önfeledt vakációs pillanatokat élhettünk át. Még nincsenek könyvek, sem órarend, csak játék, móka és kacagás.

Búcsúzás plébániánk kántorától

Régóta terveztük, mégsem vártuk ezt a napot. De eljött és el kellett köszönnünk image-0001templomaink kántorától Dankos Attila orgonaművésztől.