Temetkezési emlékhely

dscn6391Plébániatemplomunk alatt található altemplomban temetkezési emlékhely került kialakításra. Itt lehetőség nyílik arra, hogy elhunyt hozzátartozóik koporsóit vagy hamvait elhelyezhessék. A koporsó elhelyezésére lehetőséget nyújtó kriptahelyek már nem állnak rendelkezésre, de urnafülkék még továbbra is vásárolhatók.

Egy és két urna elhelyezésére lehetőséget biztosító urnafülkék állnak rendelkezésre. Az urnafülkék megvásárlására a plébánia hivatalban nyílik lehetőség telefonon előre egyeztetett időpontban. Az urnafülkék örökös tulajdonban maradnak, vagyis egyszer szükséges megvásárolni őket, s a továbbiakban nem kell a fülkéket újra megváltani.

A temetkezési hely a plébániatemplom szentmiséinek időpontjában látogatható, vagyis hétfőn és szombaton reggel fél 7 és 8 óra között, keddtől péntekig 17 és 18.30 óra között, vasárnap pedig 7-11 és 17-19 óra között. Mindenszentek ünnepén és halottak napján rendkívüli nyitva tartással várjuk a megemlékezni vágyókat.

A temetkezési emlékhely saját szabályzata szerint az altemplomban virágot csak az arra kijelölt tartókban lehet elhelyezni. Mécses gyújtására a kihelyezett mécses-állványon van lehetőség, azonban kérjük, hogy csak az altemplomban található füstmentes mécseseket szíveskedjenek használni. Az altemplom egységes kinézetének érdekében az urnafülkék fedlapjára egységes felirat kerül, amely az elhunyt nevét, születési- és elhalálozási évszámát tartalmazza. Templomunkban a temetkezési szertartást a zalaegerszegi Városgazdálkodási Kft. Temetkezési ágazata végzi.

Altemplom - Temetkezési emlékhelyAltemplom - Temetkezési emlékhelyAltemplom - Temetkezési emlékhelyAltemplom - Temetkezési emlékhelyAltemplom - Temetkezési emlékhelyAltemplom - Temetkezési emlékhelyAltemplom - Temetkezési emlékhelyAltemplom - Temetkezési emlékhelyAltemplom - Temetkezési emlékhelyAltemplom - Temetkezési emlékhelyAltemplom - Temetkezési emlékhely