Információk a hétre - december 15.

Advent 3. vasárnapjaAdvent 3. vasárnapja az örvendezés vasárnapja. Ezen a napon a liturgikus szín a rózsaszín, és ma gyújtjuk meg a rózsaszín húsvéti gyertyát az adventi koszorún. A mai nap hirdetései alább olvashatók.

Karitász-csoportunk első találkozója

Első karitász-összejövetel - 2013. december 12.Plébániai karitász-csoportunk első összejövetelét tartotta meg december 12-én. A csoport feladata a szeretetszolgálat koordinálása lesz plébániánkon: a jótékonysági akciók megszervezése, a beteglátogatás, ill. egyéb alkalmi feladatok ellátása. Az első találkozón részt vettek a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársai is, köztük Tuczainé Régvári Marietta, az egyházmegyei karitász vezetője.

Szent Borbála és Szent Miklós

Szent Borbála és Szent Miklós - 2013. december 8.Advent 2. vasárnapján kettő ünnepe volt közösségünknek. A délelőtti szentmisén egyszerre ünnepeltük Szent Borbálát és Szent Miklós püspököt.

Adventi zenés áhítat

Zenés áhítat - 2013. december 7.Advent 2. hétvégéjén nagy sikerű zenés rendezvénynek adott otthont plébániatemplomunk. Ezúttal a zene, mint imádság hangzott fel templomunkban, amikor zenés áhítatra vártuk plébániánk híveit. Orgonán Dankos Attila adott elő művészi darabokat, amelyek között elmélkedési szöveg, történet és szentírási szakaszok hangzottak el.

Információk a hétre - december 8.

Advent 2. vasárnapjaAdvent 2. vasárnapjának hirdetései 2013. december 8-án.

Elkezdődött az advent

Advent 1. vasárnapja - 2013. december 1.Advent 1. vasárnapjával elkezdődött az új egyházi év és ezzel együtt az adventi időszak. Ezen a vasárnapon két szép eseményre is sor került plébániánkon, mégpedig az adventi koszorúk megáldására, valamint a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar hangversenyére.

Információk a hétre - december 1.

Advent 1. vasárnapjaAdvent 1. vasárnapjával elkezdődik az új egyházi év is. Az adventre és az elkövetkező hetekre szóló plébániai információk megtalálhatók alább.

Templomszentelés és szentségimádás

Szentségimádás - 2013. november 28.November 28-a templomunk felszentelésének évfordulója. Ebben az évben a plébániatemplom 9. születésnapját ünnepeltük. A jeles nap egyúttal templomunk szentségimádási napja is, amelyen egész nap lehetőség nyílt a szentségi Jézussal való találkozásra.

Katekumenek befogadási szertartása

Katekumenek befogadási szertartása - 2013. november 27.A katekumenátus útja a hitre való felkészítés és a beavató szentségek felvételére való készület folyamatát jelenti. Olyan felnőttek vesznek részt benne, akiket gyermekkorukban nem kereszteltek meg, illetve nem voltak elsőáldozók vagy bérmálkozók, de felnőtt fejjel meghallották az Úr hívását, s teljesen tudatos döntést hozva szeretnének hozzá és az Egyház közösségéhez csatlakozni. Plébániánkon szeptember óta zajlik öt katekumen felkészítése. Készületüket különböző liturgikus alkalmak tagolják. E közül az első november 27-én az esti szentmise keretében történt befogadás szertartása volt, amelyben hivatalosan is bemutatásra kerültek és felvettük őket a hittanulók közé.

Plébánia-fa

A Plébánia-fa ültetése: 2013. november 23.Plébániánk megalapításának számtalan emléket állítottunk már: kezdve a plébániaalapítási emléklappal, amelyet az ünnepi püspöki szentmisén kaptak meg a résztvevők. November 23-án Püspök atya egy újabb maradandó emléket hagyott, amely plébániánk megalapításához kötődik: fát ültetett templomunk mellett, amelynek stílusosan azt a nevet adtuk: plébánia-fa.

A családi lelki nap fényképei

Családi lapNovember 23-án rendezte meg a Szombathelyi Egyházmegye az Egyházmegye családjainak lelki napját Zalaegerszegen. A délelőtti program a Mindszenty iskolában volt, míg a záró szentmisére plébániatemplomunkban került sor. Ez volt egyúttal a Hit évének egyházmegyei lezárása is. A szentmise után Püspök atya egy tölgyfát ültetett el plébániánk megalapításának emlékére.

Információk a hétre - november 24.

Krisztus, a mindenség királyaKrisztus,  a mindenség királyának ünnepét üljük az Évközi 34. vasárnap. Ez a nap egyben az egyházi év utolsó vasárnapja. Plébániánk információi a következő hétre alább találhatók.

Túl a háromszázon

Túl a háromszázonPlébániánk azon kevés egyházközség közé tartozik, amely jelen van a Facebook-on. Ez a jelenlét segít bennünket abban, hogy információink gyorsan és könnyen eljuthassanak minél többekhez. Az elmúlt napokban Facebook követőink száma átlépte a háromszázat.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Szent Erzsébet-napi körlevele

Magyar Katolikus Püspöki KonferenciaA Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevelet tett közzé Szent Erzsébetnek, a Karitász védőszentjének közelgő ünnepe alkalmából. A körlevél a szeretetszolgálatra irányítja figyelmünket, s kéri a hívők támogatását ebben a munkában, a jövő vasárnapi Karitász-gyűjtésben, valamint a december 15-i egész napos országos adománygyűjtéshez.

A körlevél teljes terjedelmében megtalálható alább.

Információk a hétre - november 17.

Krisztus visszatér!Plébániánk aktuális információi az elkövetkező hétre.

Gondolat e hétre: "A kíváncsiság késztet arra, hogy szeretnénk hallani: az Úr itt van, vagy ott van. Ezt mondatja velünk: „Ismerek egy látnokot, egy látnoknőt, aki leveleket, üzeneteket kap a Szűzanyától”. Szűz Mária egy Anya! És mindnyájunkat szeret. De nem postai irodavezető, aki naponta üzeneteket küld. Ezek a hírek eltávolítanak bennünket az evangéliumtól, a Szentlélektől, a békétől és a bölcsességtől, Isten dicsőségétől, Isten szépségétől." (Ferenc pápa)

Fatimai esténk novemberben

Fatimai este - 2013. novemberNovemberi fatimai esténket egy jól ismert lelkipásztor vezette, mégpedig Bodorkós Imre atya, jánosházi plébános. Imre atya sok évig szolgált Zalaegerszegen a Mária Magdolna Plébánia káplánjaként. Ebben az időben nagyon sokszor jött Kertvárosba, így a hely hívők szívükbe zárták őt, hiszen templomunk és liturgiánk mindmáig magán viseli az ő munkájának nyomait. Plébániánk hívői nagy szeretettel fogadták Imre atyát, aki mellett állandó vendégünk, Molnár János atya is jelen volt.

Keresztelőkút-megáldás a plébániatemplomban

2013.11.10 Keresztelőkút-megáldásÉvközi 32. vasárnapon, 2013. november 10-én került sor a már korábban elkészült keresztelőkút felállítására és megáldására a vasárnap délelőtti szentmise keretében. A keresztelőkút a tabernákulum mellet a legfontosabb berendezési tárgya minden templomnak, hiszen ez az a hely, ahol a közösség tagjai újjászületnek az isteni életre, amikor a keresztség szentségében Isten megajándékozza őket megszentelő kegyelmével.

Szórólap-kampányba kezdünk

Plébániai szórólapPlébániánk igyekszik eljuttatni megalapításának hírét azoknak, akik talán érdeklődéssel fordulnak közösségünk, templomunk és programjaink felé. A következő napokban 7 000 szórólapot juttatunk el plébániánk területén a háztartásokba. Talán szokatlan módja ez annak, ahogyan egy plébánia kapcsolatba lép a területén élőkkel, mégis ezt a módot választottuk, mégpedig kettős cél miatt: szeretnénk, ha tudnának rólunk, s szeretnénk, hogy tudják, hogy várunk mindenkit.

Indulunk...

Szűz Mária Szeplőtelen Szíve PlébániaA mai nappal elindul plébániánk honlapja, ahonnét első kézből és mindig frissen szerezhetik be a közösségünkkel kapcsolatos információkat. Bár néhány oldal még feltöltés alatt áll, elsősorban a közösségeinkkel kapcsolatosak, mégis jónak láttuk, hogy a maga kicsit hiányos formájában is elindítsuk az új oldalt, mert sok olyan információ már megtalálható rajta, amely bizonyára sokak érdeklődésére számot tart. Mielőtt azonban elkezdenék alaposabban is böngészni az oldalt, kérjük, engedjék meg, hogy bemutassuk oldalunkat!