Információk a hétre - november 17.

Krisztus visszatér!Plébániánk aktuális információi az elkövetkező hétre.

Gondolat e hétre: "A kíváncsiság késztet arra, hogy szeretnénk hallani: az Úr itt van, vagy ott van. Ezt mondatja velünk: „Ismerek egy látnokot, egy látnoknőt, aki leveleket, üzeneteket kap a Szűzanyától”. Szűz Mária egy Anya! És mindnyájunkat szeret. De nem postai irodavezető, aki naponta üzeneteket küld. Ezek a hírek eltávolítanak bennünket az evangéliumtól, a Szentlélektől, a békétől és a bölcsességtől, Isten dicsőségétől, Isten szépségétől." (Ferenc pápa)

Fatimai esténk novemberben

Fatimai este - 2013. novemberNovemberi fatimai esténket egy jól ismert lelkipásztor vezette, mégpedig Bodorkós Imre atya, jánosházi plébános. Imre atya sok évig szolgált Zalaegerszegen a Mária Magdolna Plébánia káplánjaként. Ebben az időben nagyon sokszor jött Kertvárosba, így a hely hívők szívükbe zárták őt, hiszen templomunk és liturgiánk mindmáig magán viseli az ő munkájának nyomait. Plébániánk hívői nagy szeretettel fogadták Imre atyát, aki mellett állandó vendégünk, Molnár János atya is jelen volt.

Keresztelőkút-megáldás a plébániatemplomban

2013.11.10 Keresztelőkút-megáldásÉvközi 32. vasárnapon, 2013. november 10-én került sor a már korábban elkészült keresztelőkút felállítására és megáldására a vasárnap délelőtti szentmise keretében. A keresztelőkút a tabernákulum mellet a legfontosabb berendezési tárgya minden templomnak, hiszen ez az a hely, ahol a közösség tagjai újjászületnek az isteni életre, amikor a keresztség szentségében Isten megajándékozza őket megszentelő kegyelmével.

Szórólap-kampányba kezdünk

Plébániai szórólapPlébániánk igyekszik eljuttatni megalapításának hírét azoknak, akik talán érdeklődéssel fordulnak közösségünk, templomunk és programjaink felé. A következő napokban 7 000 szórólapot juttatunk el plébániánk területén a háztartásokba. Talán szokatlan módja ez annak, ahogyan egy plébánia kapcsolatba lép a területén élőkkel, mégis ezt a módot választottuk, mégpedig kettős cél miatt: szeretnénk, ha tudnának rólunk, s szeretnénk, hogy tudják, hogy várunk mindenkit.

Indulunk...

Szűz Mária Szeplőtelen Szíve PlébániaA mai nappal elindul plébániánk honlapja, ahonnét első kézből és mindig frissen szerezhetik be a közösségünkkel kapcsolatos információkat. Bár néhány oldal még feltöltés alatt áll, elsősorban a közösségeinkkel kapcsolatosak, mégis jónak láttuk, hogy a maga kicsit hiányos formájában is elindítsuk az új oldalt, mert sok olyan információ már megtalálható rajta, amely bizonyára sokak érdeklődésére számot tart. Mielőtt azonban elkezdenék alaposabban is böngészni az oldalt, kérjük, engedjék meg, hogy bemutassuk oldalunkat!