Püspöki szentmise a beteglátogatókkal

image00004A hívek számára nagy meglepetésként érkezett plébániánkra Székely János Püspök atya, hogy a beteglátogató önkéntesekkel együtt imádkozzon, ünnepelje a szentmise áldozatot.

Szép számmal jöttek el hívek, önkéntesek, akik akár Mária Légiósként, akár a közelmúltban alakult Teréz anya beteglátogató csoport tagjaként szívügyüknek érzik, hogy imádkozzanak kórházban lévő, esetleg gondozó otthonban lakó, vagy otthonukban élő, de ágyhoz kötött betegekért. És, ha majd lehet, akkor valóban lehessen látogatni is őket. De addig is marad a távolból elmondott ima, a betegekért felajánlott szentmise. És nem utolsó sorban a lelki felkészülés, az alapozás, hogy még lelkesebben tudják önkéntes szolgálatukat végezni.

Püspök atya szentbeszédének elején a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus legújabb kisfilmjéről mesélt, ahol három tanúságtétel van, hogy miként hagyott bennük nyomot valaki más hitvallása. Köztük volt egy ápolónő, aki elmesélte, hogy betegágyon fekvő egyik betege miként hagyta neki „örökségként” a rózsafüzérét és a mély hitét, amiből most ő tud erőt meríteni.

A mi feladatunk is az, hogy másokban hitet ébresszünk, erőt adjunk nekik!

A szentmisében külön könyörgéseket fogalmaztak meg az önkéntesek, hogy betegeinkre és szolgálatukra így is kérjük Isten áldását!