Információk a hétre - október 23.

A Jó Pásztor bárányaNemzeti ünnepünk napja, október 23-a ebben az évben az Évközi 30. vasárnap.  Ennek hírei alább olvashatók.

A mai vasárnap perselygyűjtését a missziók javára ajánljuk fel.

Újra indulnak a családi délutánok plébániánkon. Ma délután 3 órára várjuk az általános iskolásokat szüleikkel együtt a plébániai központ közösségi termébe.

Szintén ma délután 3 órakor ökumenikus istentisztelet lesz a református templomban a nemzeti ünnep alkalmából.

Szentségimádás és közbenjáró imádság lesz az esti szentmise után kedden, október 25-én.

A templom és környékének, valamint a plébániai központ rendbetétel-éhez kérjük a Testvérek segítségét október 29-én, szombaton 9 órától. A tél beállta előtt ekkor szeretnénk elvégezni a kinti munkákat. Minden apró segítséget előre is hálásan köszönünk.

A jövő vasárnap a 10 órai szentmisére különleges módon is várjuk az óvodásokat családtagjaikkal együtt.

Szintén a jövő vasárnap 17 órakor a Szent Mónika közösség tagjai találkoznak a kápolnában. Az esti szentmise után pedig vasárnap esti muzsikára várjuk a zenebarátokat.

Már előre jelezzük a Testvéreknek, hogy a Szent Márton Légió filmvetítésre várja az érdeklődőket november 5-én, szombaton 17 órára a Mindszenty iskolába, amelyen a Ha Isten is úgy akarja című vígjátékot lehet megtekinteni. Ingyenes belépőjegyek a plébánia hivatalban igényelhetők.

Örömmel jelentjük a Testvéreknek, hogy az altemplomban elkészült az új ambó, valamint húsvéti gyertya állvány. Az új ambó megáldására november 2-án, a reggeli szentmisében kerül sor.

A Deák tér 3. szám alatti kiállítóteremben Márton Áronról szóló kiállítás tekinthető meg november 7-ig. A részletekről a hirdetőtáláról lehet tájékozódni.

Az Adoremus novemberi számát az előfizetők a sekrestyében vehetik át.

Az Egyházmegye által kiadott kis Szentírás tetszőleges példányszámban ingyenesen elvihető az újságos asztalról.