Információk a hétre - december 4.

Advent 2. vasárnapjaAdvent 2. vasárnapjának hírei 2016. december 4-én.

Ma délután 4 órától pedig a Pécsi Gospel Kórus ad ingyenes jótékonysági hangversenyt a Szent Márton Légió szervezésében.

December 6-án, kedden kezdjük a Brenner János boldoggá avatásáért végzett imakilencedet. Az ehhez szükséges imafüzet az újságos asztalról vásárolható meg.

December 8-án, szerdán, Szeplőtelen Fogantatás ünnepén a hajnali szentmisén kívül este 6 órakor is lesz szentmise az altemplomban.

Fiatal zalaegerszegi művészek adnak adventi hangversenyt templomunkban Lelkünk hangjai címmel december 10-én, szombaton 16.30 órakor. A koncert plakátja a hirdetőtáblán tekinthető meg.

A jövő vasárnap, december 11-én, családi délutánra várjuk a diákokat és szüleiket 15 órára a plébániai központ közösségi termébe. Az esti szentmise után pedig a Zala Szimfonikus Zenekar művészei adnak adventi hangversenyt.

A plébánia Karitász-csoportjának adventi adománygyűjtése december 18-ig tart. Ebben az évben tartós élelmiszerrel és játékokkal, valamint pénzadománnyal lehet segíteni plébániánk rászoruló családjait. Az adományokat a templomban lehet leadni.

Az idősek és a betegek adventi gyóntatása otthonaikban december 20-án és 21-én, kedden és szerdán lesz. Kérjük, hogy hozzátartozóikat a hivatalban vagy a sekrestyében jelentsék be szeretteiket!

Bazitán az adventi gyóntatás december 18-án, vasárnap délelőtt lesz.

A jövő év első hét hónapjára szentmiseszándékokat a plébánia hivatalban lehet előjegyeztetni.

Szentlélek szeminárium indul január 9-én a Szent Család Óvodában, amelyről bővebb ismertetőt a Hírlevélben lehet olvasni. Jelentkezési lap az újságos asztalon található.

A Miasszonyunk Időskorúak Otthona lakói szívesen fogadnak imaszándékokat, amelyekre a közös alkalmakon imádkoznak. Az imaszándékokat az újságos asztalra kihelyezett dobozba lehet beletenni.

Szeretettel kérjük a Testvéreket, hogy akik még idei egyházközségi hozzájárulásukat nem rendezték, szíveskedjenek azt megtenni a plébánia hivatalban. A legkisebb adomány is fontos plébániánk működéséhez, ezért minden segítséget hálásan köszönünk. Ebben az évben sem járja végig plébániai munkatárs nem az otthonokat, így ha a Testvérek ilyet tapasztalnak, fontos tudniuk, hogy nem plébániánk számára gyűjtik az adományokat.

A Zalai Boldogasszony Alapítvány a városi börtön fogvatartottjait látogatja meg december 8-án. Várják azon Testvérek felajánlásait, akik szentképeket, karácsonyi üdvözlő lapokat, borítékot, bélyeget, levélpapírt, tollat, esetleg édességet tudnak felajánlani.