Információk a hétre - március 5.

Jézus megkísértéseNagyböjt 1. vasárnapjának hírei 2017. március 5-én.

Az idei nagyböjtben is hajnali szentmisére várjuk reggel 6 órára a Testvéreket minden szerdán és szombaton. Szerdánként így este nincs szentmise. Nagyböjt minden péntekén keresztúti ájtatosságot végzünk 17 órától.

A Jézus Szíve Ferences Plébánián nagyböjt minden keddjén medjugorjei imaestet tartanak az esti 6 órás szentmise után, amelyre mindenkit szeretettel várnak.

A jövő hét végén lesz plébániánk nagyböjti lelkigyakorlata, amelyet Márfi Gyula veszprémi érsek vezet. Szombaton, március 11-én is lesz hajnali szentmise. 17 órától Mária ájtatosságot végzünk, amely alatt szentgyónást is lehet végezni, 18 órától pedig szentmise lesz az első lelkigyakorlatos szent-beszéddel. Vasárnap 9 órától szentségimádás és gyóntatás lesz, 10 órától pedig az ünnepi szentmise a lelkigyakorlatos beszéddel és katekumenjeink kiválasztási szertartásával. Hétfőn, a fatimai estén 16 órától a fatimai rózsa-füzért imádkozzuk el, 17 órától keresztúti ájtatosság és szentgyónási lehetőség, 18 órától pedig szentmise lesz a harmadik lelkigyakorlatos szentbeszéddel. Szeretettel várjuk a Testvéreket a közös készülődésre, s egyúttal bátorítunk mindenkit, hogy végezze el szentgyónását a lelkigyakorlat ideje alatt.

A lelkigyakorlat miatt a jövő vasárnap Bazitán nem lesz szentmise, helyette szombaton délután 4 órakor lesz a vasárnapra érvényes előesti szentmise.

Még lehet jelentkezni a kedden kezdődő házaspárokat megerősítő programra, amelynek részletei honlapunkon olvashatók.

A plébániai Karitász nagyböjti adománygyűjtése a mai napon kezdődik. A Testvérek tartós élelmiszer és pénzadomány felajánlásával segíthetik a plébániánk területén élő rászoruló családokat, amelyeket még az ünnep előtt eljuttatunk hozzájuk. Minden adományt a templomba lehet leadni.

Az otthonukhoz kötött időseket és betegeket is meglátogatjuk a nagy-böjt folyamán. Kérjük hozzátartozóikat, hogy jelentsék be őket a plébánia hivatalban, hogy előre egyeztetett időpontban elvégezhessék szentgyónásukat és szentáldozáshoz járulhassanak. Kérjük, hogy külön szíveskedjenek azt is jelezni, ha hozzátartozójuk a betegek szentségét is szeretné felvenni!

Még várjuk önkéntesek jelentkezését, akik plébániai szórólapunk célba juttatásában segítenek. A még lefedetlen utcák listája a Hírlevélben található.

A Kolping Idősek Otthona önkéntesek segítségét kéri, akik akár alkalomszerűen, akár rendszeresen kisebb szolgálatokat tudnak vállalni az otthonban. Minden információ és a lehetséges szolgálati területek az elmúlt heti Hírlevélben találhatók.

A Martinus márciusi száma az újságos asztalról vásárolható meg.