Savio tábor

Savio táborJúlius 10-16. között került megrendezésre Bakon az első Savio-tábor dr. Kürnyek Róbert kertvárosi plébános jóvoltából.

A tábor a nevét Savio Szent Domonkosról kapta, aki 15 éves korában sajnos betegségben elhunyt, de ezt a kis időt példamutatóan, alázattal és szeretettel töltötte.

A tábor tagjai a Szűz Mária Szeplőtelen Szíve plébániáról és a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumban lévő Savio Társaságból érkező fiúk, összesen 49-en. Korosztályt tekintve változatosnak mondható, ugyanis a legkisebbek 8-9 évesek voltak, míg a legidősebbek 17-18 körül voltak jelen, de ez szerencsére nem jelentett problémát kis csapatunknak.

Programokat nézve is változatosnak mondható volt a tábor. A mindennapi szentmisék, imádkozások és lelki programok mellett megtalálható volt a strandolás, kincskeresés, bátorságpróba és az akadályverseny is, emellett természetesen jutott szabadidő a gyerekeknek a sportolásra és kézművesedésre is. A gyerekek 6 csoportra voltak osztva, ahol a tábor ideje alatt együtt kellett működniük és egymást is megismerhették közelebbről, mint például amikor Domonkos életének egyik mozzanatát kellett előadni vagy az esti sütögetéseknél és történet meséléskor.


Bakon Csaba