"István királynak szíve gazdagságát" - Szent István ünnep plébániánkon

Augusztus 20-ára nem csak a hívek öltöztek ünnepi ruhába hanem a templomunk is ünnepi ékében tündökölt, de a szívünket is Isten dicséretére és Szent István királyunk e hangoltuk. dscn8672

Plébániánk hívő közössége ismételten jelét adta annak, hogy nem csak névleg vagyunk keresztények és magyarok, hanem a valóságban is megéljük hitünket, nemzetünkhöz tartozásunkdscn8661at.
A bazitai egyházközség már vasárnap elkezdte az ünneplést, amikor a szentmisében Szent István királyunk pártfogását is kérve megáldottuk az ünnepi kenyeret. Nemzeti szalagunkkal átkötött több kilós, jókora kenyerünket a szentmise után örömmel szegtük meg és testvéri beszélgetés közepette a templom előtti téren fogyaszthattuk a kis szeleteket. Jutott annyi, hogy szomszédnak, ismerősnek, otthon maradt idősnek és betegnek is vihettek a hívek.

Adscn8692z ünnepnap reggelén már javában zajlottak az előkészületek. Amikor pedig érkeztek a hívek már ízlésesen előkészített asztalkán mosolyogtak a szalagos kenyerek. Tetejükre kereszt tűzve, szinte már nem is kenyér, hanem nemzetünk koronája volt a négy vekni és egy kis cipó.
Szentmisében kértük Isten áldását, nem csak erre az öt kenyérre, hanem minden család asztalának mindennapi kenyerére is.
Isten fizesse meg mindazok áldozatát, akik ünnepünket széppé, még dscn8705felemelőbbé tették.