Árvácska Együttes a kertvárosi plébánián

Most már hagyományaink között van, hogy a csíksomlyói Árvácska Együttes lelkes ifjúsága látogatást tesz a kertvárosi plébánián is. dscn8872

Az időjárás alakulása úgy hozta, hogy a templomkertbe tervezett délutáni programot a Mindszenty Iskola épületében tudtuk megvalósítani. A Savio Közösség szervező gárdája Kürnyek Róbert atya vezetésével játékos vetélkedővel készült, hogy így egy kicsit megmozgassa a közel 50 főnyi gyereksereget.

A különböző ügyességi játékok után a kertvárosi hívek által készített és adományozott süteményekből fogyaszthattak vendégeink. Az Ablativus Absolutus Közösség az Ifi Közösséggel karöltve lelkesen kente a kenyereket, készítette a szendvicseket, és volt aki a hűsítőről  gondoskodott.

16 órára érkezett Lendvai Zoltán atya, aki miközben elkápráztatott bennünket tehetségével és a különféle gördeszkákkal, mesélt hivatásáról, a tanúságtévő keresztény életről, az ima szerepéről és fontosságáról. A gyerekeknek volt alkalmuk kipróbálni a gördeszkákat, segway-t és beszélgethettek Zoltán atyával.

17.30-tól már gyülekeztek a hívek a kertvárosi templomban, ahol vendégeink izgatottan próbáltak, hangolódtak a szentmisére.  A város különböző plébániáiról, sőt környékbeli településekről is érkeztek hívek, rengetegen voltak kíváncsiak az Árvácskák énekére, ifjúsági zenés szolgálatukra.

A szentmisében Robi atya tanított bennünket. Az Evangélium történetéből indult ki, amikor Jézust sokan elhagyták. Utalt arra, hogy az életben jönnek olyan helyzetek, amikor valami úgy néz ki, hogy biztos sikerre van ítélve, mégis eredménytelenséggel végződik, kudarc, csalódás érzése követi. Arra bátorította a fiatalokat, hogy mindig bízzanak abban, hogy Isten velük van, Ő nem hagyja el őket, ők pedig mosolyukkal és kedvességükkel tegyenek tanúságot a világban!

A szentmise végén Gergely István, az Árvácska Együttes  lelki vezetője és fő támogatója szólt hozzánk, kiemelte, mély fájdalom, ha valakit elhagynak. Ezt Ő is és a gyermekek is személyesen átélték,  együttéreznek Jézussal.

Szentmise után még külön énekkel is megajándékoztak bennünket az erdélyi gyermekek. Majd, aki csak tehette, az összegyűjtött sütemények köré gyűlve vidám, beszélgetős, kötetlen együttlétben folytathatta az estét.

Köszönjük mindenki nagylelkű támogatását és segítségét!