CSALÁDKAPOCS - szervezői szemmel

image00012Fantasztikus élményben volt része annak, aki részt vett a Családkapocs névvel megrendezett  Egyházmegyei Családi Lelkinapot!

Közel két hónap intenzív előkészítő munka után beéretImage00007-1t szolgálatunk gyümölcse! Mi ültettünk, sokan öntözték, a növekedést Isten adta, ezért NEKI legyen hála azért a sok kegyelemért, amelyet ezen a napon kaphattunk! 

image00010Pénteken este a Mindszenty iskola által biztosított termeket rendeztük be. Önkéntes szolgálatot vállaló fiatalok és a szervezők gondosan előkészített tervek alapján, az egyes programok igényei szerint rendezték be a termeket, ragasztották fel az útbaigazító táblákat. Szinte kulcsra kész terep várta az Egyházmegye családjait, akik vállalták, hogy egy teljes napot szentelnek egymásnak, hogy házasságuk megerősödjön, családjukban megélt szeretetük új tüzet kapjon.

Szombaton reggel hamar megtört a csend az Iskola területén., Márimage00002 reggel érkezett a szervezői stáb, hogy az utolsó simításokat elvégezze és minden készen legyen, mire a családok érkeznek. Akik nem is késlekedtek. Jöttek és pezsegni kezdett minden. Regisztráció,, ruhatár, egy kis tea, süti, zenés ráhangolódás...

És már el is repült az idő. 9 órakor már minden regisztrációs pultnál gyűltek az emberek. Míg a családból valaki felvette a füzeteket, a másik fél már a gyerkőcöket hozta „szalonképes” formába.

9.15kor zenés, énekes, mutogatós játékok után a köszöntőket követően a legkisebbeket külön programok helyszínére kísérték el az óvónénik, a nagyobbaknak számos foglalkozás, kézműves és sport lehetőség kínálkozott. 

A felnőtteknimage00005ek 10.40-kor Szentségimádással kezdődött a nap. A fizikai megérkezést ezáltal lelki is követhette. Az Olajfa közösség tagjai imádkozták az elmélkedés gondolatait, közben a Rád találtam dicsőítő csoport végezte a zenei szolgálatot.

10.30 kor vette kezdetét az első „fakultáciimage00011ós idő”. A házaspárok/ szülők/ felnőttek számára több helyszínen, különböző típusú programokon lehetett részt venni. Volt csoportbeszélgetés filmekről, házasságban megélt imaélet megtartó erejéről, az első szerelem tüzének felszításáról. Akik előadásokat szerettek volna hallgatni, nekik Németh Norbert egyetemi lelkész, Székely János püspök atya és Kürnyek Róbert iskolalelkésimage00001z szolgált megszívlelendő és továbbgondolásra alkalmas, hasznos „munícióval”. Mindeközben folyamatosan volt lehetőség vidám, családi fotó készítésére, imaösvény végigjárására, kalandozásra a Biblia útjain, gyónásra, lelki beszélgetésre, ismerkedésre, logikai játékok kipróbálására, szabaduló szoba rejtelmeinek megoldására. 

A közösen, egy nagy családként eltöltött napot szentmise koronázta. Püspök,image00008 papok, papnövendékek, fiatal házasok, kisebb-nagyobb családok, idősebb generációs szülők és nagyszülők gyönyörű egysége jelenítette meg, hogy a család milyen fontos kapocs nemzedékek között, Egyházmegyék és települések között, az egyes családok tagjai között, plébániai csoportok között, lélek és lélek között. 

Nagy örömmelimage00006 a szívünkben köszöntünk el egymástól és vittük magunkkal annak örömét, hogy családban élni jó, Isten áldása van a házaspárok és családtagok szeretetén, fontosak vagyunk egymás számára!

Hálásak vagyunk a plébánia minden önkéntesének, az ifi csoport lelkes tagjainak, a családcsoportokimage00009 tagjainak, azoknak, akik sütemény és gyümölcs adományaikkal, imáikkal támogatták a program megvalósulását! 

Isten fizesse meg minden fáradságukat!

 

Rólunk írták:

Magyar Kurír: http://www.magyarkurir.hu/hirek/a-csalad-muveszet-es-extremsport-csaladkapocs-cimmel-rendeztek-lelkinapot-zalaegerszegen#lightbox['g91478']/1/ 

Martinus:  https://www.martinus.hu/hirek/8527/csaladkapocs-egyhazmegyei-csaladi-lelki-nap-zalaegerszegen 

 Zaol: https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/lelki-nap-a-csaladoknak-zalaegerszegen-2642564/ 

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/csaladkapocs-program-a-zalaegerszegi-mindszenty-iskolaban-2640551/